E 34 525 TDS Запали и гасне ! ; Вакууми на спирачната с-ма

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: E 34 525 TDS Запали и гасне ! ; Вакууми на спирачната с-ма

Мнение от panadol » 09 Яну 2010, 15:14

presko79 написа:Кво направихте вие в тая тема ? Що за караници и дрязги.То ясно че автора не дава къдьрно инфо и си е решил кое как е ,без да се сьобразява с др.отговори а вьпреки това пита и настоява.
Аз нямам какво да помогна повече и не пиша,ама що стигате до лични конфликти не ми е ясно

Сега автора ли е виновен ???
Съжалявам, че отхвърлих повечето ваши предположения, но не забравяйте, аз познавам колата си по-добре от всички вас, независимо точно колко разбирате ! Както казах нямам време за безразборни тестове и диагностики. Не се опитвате да погледнете от моята гледна точка. Не че не оценявам помощта ви, напротив, благодарен съм на всички, които се включиха, но когато започнах да изключвам това и онова, вие се обидихте.

С най-топли чувства !

Бобо
Ако някой говори зад гърба ти, радвай се, че си пред него ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 09 Яну 2010, 17:54

panadol написа:
presko79 написа:... Както казах нямам време за безразборни тестове и диагностики. Не се опитвате да погледнете от моята гледна точка....

Колега точно отговорите базирани на "твоята гледна точка" би те завъртяло в "безразборни тестове и диагностики" - ако твоите предположения бяха в правилна посока ти щеше да си решил си проблема ...
Факта, че си проверил (изключил) част от възможните причини а проблема си седи означава, че причината е нестандартна, нетипична и изисква нестандартно решение.
Никой не те кара да правиш това което те съветват колегите (решаваш си сам) но приеми, че всеки иска да помогне и както всеки обяснява предположението си, така очаква да чуе какво е станало ако си пробвал или защо смяташ, че е излишно да пробваш.
Не забравяй, че тази тема утре ще я четат и други в твоето положения и колкото повече информация (смислена) има толкова по-полезна ще е темата

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 09 Яну 2010, 19:04

panadol написа:
presko79 написа:Кво направихте вие в тая тема ? Що за караници и дрязги.То ясно че автора не дава къдьрно инфо и си е решил кое как е ,без да се сьобразява с др.отговори а вьпреки това пита и настоява.
Аз нямам какво да помогна повече и не пиша,ама що стигате до лични конфликти не ми е ясно

Сега автора ли е виновен ???
Съжалявам, че отхвърлих повечето ваши предположения, но не забравяйте, аз познавам колата си по-добре от всички вас, независимо точно колко разбирате ! Както казах нямам време за безразборни тестове и диагностики. Не се опитвате да погледнете от моята гледна точка. Не че не оценявам помощта ви, напротив, благодарен съм на всички, които се включиха, но когато започнах да изключвам това и онова, вие се обидихте.

С най-топли чувства !

Бобо
Колега никой не се обижда за нищо.
Как да погледнем от твоята гледна точка :roll:
не пишеш в началото ,че си с проблемно гнп......след 1стр. пъл го изкл.......към края на темата почваш да се чудиш дали не е точно то.....и накрая ще смениш плочката и ще забравиш за проблема.Докато търсиш смукача ,помпата няма да се оправи,с писане няма да стане.
Скорошно оздравяване на дизелчето :yes:
Изображение
by ''kompleksa''

Потребител
Аватар

Мнение от anigalcheva » 02 Ное 2011, 21:20

Здравейте, имам абсолютно същия проблем, колата пали много трудно, когато е студена и гасне веднага,а загрее ли няма проблем, харчи повече от нормалното, пуши адски много, докато паля, а също и по време на движение. Два пъти я карах на диагностика, правиха центровки и какво ли не и колата не пали и не пали. Свещите са ОК до една, помпата в резервоара работи, цедката е ок, горивния филтър е сменен. При първата диагностика казаха, че колекторите са за смяна, така че вече и те са сменени. Някой има ли идея какво още може да се направи?

Потребител
Аватар
Кара: E39 520i, E70 3.0D

Мнение от sali_k » 06 Дек 2011, 1:44

Колега и при мен палеше трудно зимата, но като смених веригите се оправи.
Дано да не е от това при теб, че струва скъпо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 21 Дек 2011, 20:22

anigalcheva написа:Здравейте, имам абсолютно същия проблем, колата пали много трудно, когато е студена и гасне веднага,а загрее ли няма проблем, харчи повече от нормалното, пуши адски много, докато паля, а също и по време на движение. Два пъти я карах на диагностика, правиха центровки и какво ли не и колата не пали и не пали. Свещите са ОК до една, помпата в резервоара работи, цедката е ок, горивния филтър е сменен. При първата диагностика казаха, че колекторите са за смяна, така че вече и те са сменени. Някой има ли идея какво още може да се направи?

Там където са ти казали и сменили колекторите повече не стъпвай. (Предполагам входящите колектори визираш?)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-34 tds комби

Мнение от evga » 29 Дек 2011, 10:07

Колеги нормално колко време трябва да подгряват свещите при студен мотор?

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 29 Дек 2011, 16:29

моята сега на минусовите темп - макс 2 секунди държи подгрева
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 30 Дек 2011, 0:09

evga написа:Колеги нормално колко време трябва да подгряват свещите при студен мотор?

4-5 секунди

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 30 Дек 2011, 11:07

vladobate написа:
evga написа:Колеги нормално колко време трябва да подгряват свещите при студен мотор?

4-5 секунди

Релето държи 12 сек. 8 секунди свети лампата. Самите свещи трябва да са с тези характеристики. Аз поне така съм чел де. Някой ако може да цитира аутодата ще е най-точно.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 30 Дек 2011, 18:47

Zubcho написа:
vladobate написа:

4-5 секунди

Релето държи 12 сек. 8 секунди свети лампата. Самите свещи трябва да са с тези характеристики. Аз поне така съм чел де. Някой ако може да цитира аутодата ще е най-точно.

:yes: Правилно , грешката е моя за лампата съм писал колко ми държи горе долу ( никога 8 секунди ма тва нищо не значи , пали си добре ) .

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 30 Дек 2011, 19:23

егаси. моята гасне на 3тата секунда някъде.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 30 Дек 2011, 19:38

rottweiler написа:егаси. моята гасне на 3тата секунда някъде.

Нещо не е както трябва. Може някой да е сменил релето. Не е нормално.

Предишна

Назад към E34