Проблем е60 консумация

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E39 M5

Re: Проблем е60 консумация

Мнение от PLUX » 28 Дек 2011, 14:55

Аз получих грешката "high rate of battery discharge" след като я оставих 3 дни с оставени вкючени фарове (акумулатора не беше паднал, запали без проблеми) и от тогава всяка сутрин ми го изписва.

Мога ли да сваля акумулатора да го заредя или да покарам по дълго за да го зареди сама колата?

Ако не се оправи така ще търся решение по сервизи, защото се притеснявам, че някоя сутрин сега както е студено просто няма да запали.

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 28 Дек 2011, 17:00

По-добре го дай някъде с професионало оборудване да ти го заредят (примерно в BOSCH сервиз, ако е такава марка) - има положителен ефект особено при по-сериозно разреждане. Ама не с ония самоделни зарядни без грам електронен мозък дето само наливат без да знаят какво му е на горкия акумолатор... Иначе с каране ... ако ти се кара 5-6 часа :)
И без това сега зимата му е много гадно на тоя студ, особено ако караш предимно градско.
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 28 Дек 2011, 18:53

Ако акумулатора ти е с доливане отиди да ти премерят гъстотата на флуида и евентуално да ти го долеят, защото сигурно е останала само дестилираната вода вътре :mhihi: .
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от Vasseca » 01 Мар 2012, 11:52

Здравейте колеги! Искам да попитам и аз за този проблем "High Rate Of Battery Discharge".
От няколко дена ми изписва такава грешка и то когато си поиска. Пали без проблем,не ми е паднал акумулатора.
Акумулатора е на около 1г,обаче не знаех,че трябва да го запознавам с колата.Днес ходих до сервиза и там
излезнаха следните грешки:
1. Захранващо напрежение максимална стойност превишена
2. Управление на акумулаторите пренапрежение по време на работа
3. Ток при покой на управлението на акумулаторите Ток много висок
Четох доста теми и се чудя дали не IBSа,обаче в сервиза ми казаха,че са имали кола с проблем в този сензор
и си е изписал направо такава грешка. Дали може да е нещо по алтернатора.Не ми се ще да сменям едно,а то
да се окаже съвсем друго. Ако не в крайна сметка,ще трябва да отида до Камор или Дару,макар че не съм
сигурен дали и те няма да почната да ми казват - "може да е от това,може и да е от това"?
Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive

Мнение от vodkarulez » 18 Май 2012, 21:12

Здравейте,

Бих искал да кажа, че имах същия проблем и.... проблем се оказа алтернатора. Диагностиката ми беше направена в BMW Бургас. Смених го с нов и всичко се оправи :)
Специалист-Икономист

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от bezdomnia » 04 Юли 2012, 16:01

аз имах същият проблем и смених акумолатора... известно време ми излизаше това съобщение и си изчезна само :)

Предишна

Назад към Е60/Е61