Претапициране на таван Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- stf85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Чераната Перла
- Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
- Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P
Re: Претапициране на таван Е36
На първата страница пише къде има колега,ако все още е там.
Взех едно лепило специялно за тавани на кола от Бриколаж от автомобилния сектор на CarPlan лепи за 30 сек и толкова силно че после едвам си отлепих пръстите. Казаха че това Момент може да избие над тапицерията и да остане петно. Според мен не е добро за тавана защото както го сложиш така остава не можеш да го гладиш но като обърнеш краищата ако ги намажеш с него ще надживее колата. Иначе ползвам C200 лепи като за световно и се мие ако наакаш положението. 

Money don't change you. It changes the people around you.
- stf85
- кандидат ентусиаст
-
МИТКО БЕ написа:Взех едно лепило специялно за тавани на кола от Бриколаж от автомобилния сектор на CarPlan лепи за 30 сек и толкова силно че после едвам си отлепих пръстите. Казаха че това Момент може да избие над тапицерията и да остане петно. Според мен не е добро за тавана защото както го сложиш така остава не можеш да го гладиш но като обърнеш краищата ако ги намажеш с него ще надживее колата. Иначе ползвам C200 лепи като за световно и се мие ако наакаш положението.
Само че с това лепило за 30 секунди дето съхне,няма да можеш да изпънеш плата и да стане добре и гладко по-извивките.
А за С200 съм съгласен.
- veso_topalov
- кандидат ентусиаст
-
При мен тавана над шофьорската седалка е тръгнал да се разлепя.Не е много,поне за сега.Мисля да му инжектирам лепило с една спринцовка на място,без да свалям тавана.Дали ще се получи нещо и какво лепило да използвам?
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
veso_topalov написа:При мен тавана над шофьорската седалка е тръгнал да се разлепя.Не е много,поне за сега.Мисля да му инжектирам лепило с една спринцовка на място,без да свалям тавана.Дали ще се получи нещо и какво лепило да използвам?
То ще се получи ама , няма да спре да се разлепя.... тръгне ли тавана целия ще увисне...дунапрена му е изгорял и да го лепиш ше се отлепи другаде

- stf85
- кандидат ентусиаст
-
veso_topalov написа:При мен тавана над шофьорската седалка е тръгнал да се разлепя.Не е много,поне за сега.Мисля да му инжектирам лепило с една спринцовка на място,без да свалям тавана.Дали ще се получи нещо и какво лепило да използвам?
По принцип за лепене на таван се ползва лепило на хелмивектова основа или лепило за плат и тапицерия,което е доста гъсто и няма как да го инжектираш със спинцовка.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
и има вероятност да избие петно като попие в платът ако не е безцветно де лепилото
В повечето случай се отлепя самия плат от дунапрена, а не дунапрена от тавана, т.е. трудна работа да се залепи или т.е. става, но резултатът няма да ти хареса... Иска си ново..
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
Някакъв номер да ми дадете на фирмата, която продава във Варна такъв плат или име на фирмата. Мерси предварително.
- stf85
- кандидат ентусиаст
-
acidburn-525tds написа:Някакъв номер да ми дадете на фирмата, която продава във Варна такъв плат или име на фирмата. Мерси предварително.
АВТОТЕКСТИЛ ВАРНА 0899814262
Това го изрових от tuning.bg.
Ако продават все още и си доволен,пиши за да го добавим като инфо в темата!!!
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
stf85 написа:гр.Варна от джамията се спускаш надолу в малката уличка, там има един китайски ресторант и точно под него продават автоплатове.
Намерих магазина и не се наложи да звъня, така че не знам дали това е актуалния им номер.
2 метра ще ми стигнат ли за тавана и корите за е36 компакт?
- stf85
- кандидат ентусиаст
-
acidburn-525tds написа:stf85 написа:гр.Варна от джамията се спускаш надолу в малката уличка, там има един китайски ресторант и точно под него продават автоплатове.
Намерих магазина и не се наложи да звъня, така че не знам дали това е актуалния им номер.
2 метра ще ми стигнат ли за тавана и корите за е36 компакт?
Колега аз за моя взех 2.5 метра,от него остана съвсем малко.Благодаря за инфото за магазина.

- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
Значи може да се наложи и още да си купя. Ами ако си направя задната кора със този плат ще се разлепи ли бързо от слънцето? Ако някои е правил да сподели.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
acidburn-525tds написа:Значи може да се наложи и още да си купя. Ами ако си направя задната кора със този плат ще се разлепи ли бързо от слънцето? Ако някои е правил да сподели.
Не става за задната кора. Не е проблема в слънцето, а поради това, че плата е с дунапрен.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
stony1 написа:acidburn-525tds написа:Значи може да се наложи и още да си купя. Ами ако си направя задната кора със този плат ще се разлепи ли бързо от слънцето? Ако някои е правил да сподели.
Не става за задната кора. Не е проблема в слънцето, а поради това, че плата е с дунапрен.
Ами с черна кожа, как мислиш ще стане ли ?