Светна Акумулатора. Не пали.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Re: Светна Акумулатора. Не пали.

Мнение от dicho0o » 12 Дек 2011, 15:51

krisu написа:А ще се моля аз... свещичка освен да му запаля а? Хаха...

Явно не ти пука че ще трябва да даваш пари за акумулатор или генератор,в такъв случай за какво пускаш теми да питаш вкарвай в сервиз и квото ти кажат.Всеки си изразява мнението,неможах да разбера каква е тази ирония.А за по-лесно отиди някъде където се продават акумулатори,ще го замерят,ще го закачат на товарна вилка и ще ти кажат дали става или не.Преди това обаче го зареди,иначе е логично да ти кажат че си за нов! :bchug:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 12 Дек 2011, 17:33

Не си ме разбрал правилно, колега 8) Естествено, че ми пука, аз парите не ги късам като листа от дърветата. Но пък да седна да се тюхкам ако съм сигурен, че е от него... няма. И именно заради тази несигурност пуснах темата и попитах от какво може да е, защото както споделих... и с подаването на ток, ефекта си беше никакъв. А и опита се е доказал с времето, че по-добре да попиташ и да имаш нещо на ум, отколкото да влезнеш в първия сервиз и оня дето храбро се е окичил с титлата майстор, да почне да те лута за какви ли не небивалици. Щото накрая има случаи плащаш много, а ти забиват един твърд такъв..... :bang:
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 12 Дек 2011, 19:08

http://arr0gance.snimka.bg/daily/k.598880

Из папката има всичко нужно за смяна на колектор + четки + горен лагер.
Енджой.
Има и друга тема в която се описва.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

Потребител
Аватар
Кара: Всичко на колела
Мечтае да кара: Служебно BMW 740 I

Мнение от BlueBlod » 13 Дек 2011, 21:20

dicho0o написа:
krisu написа:А ще се моля аз... свещичка освен да му запаля а? Хаха...

Явно не ти пука че ще трябва да даваш пари за акумулатор или генератор,в такъв случай за какво пускаш теми да питаш вкарвай в сервиз и квото ти кажат.Всеки си изразява мнението,неможах да разбера каква е тази ирония.А за по-лесно отиди някъде където се продават акумулатори,ще го замерят,ще го закачат на товарна вилка и ще ти кажат дали става или не.Преди това обаче го зареди,иначе е логично да ти кажат че си за нов! :bchug:

според мен са четките на алтернатора
България е страната на мечтите-всички си мечтаят да избягат от тук !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 27 Дек 2011, 20:23

Изцяло рециклиран алтернатор - 150 лв, части и труд. Колата е окей!

Темата е приключена. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 28 Дек 2011, 0:54

krisu написа:Изцяло рециклиран алтернатор - 150 лв, части и труд. Колата е окей!

Темата е приключена. :yes:

:shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 28 Дек 2011, 1:12

Какво те очуди колега?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 28 Дек 2011, 1:40

Цената,мен същото ми излезе 50лв...но пък като се замисля,бях си го свалил сам...

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 28 Дек 2011, 2:48

то зависи от много работи тва за цената всеки намира частите на различни цени и отстъпки :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 28 Дек 2011, 2:49

Колегата е взел цял друг рециклиран, както и е написал, не е ремонтирал стария генератор. Оттам и разликата в цената.
only rear wheel drive

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 28 Дек 2011, 10:58

Като гледам линка даден от колегата по-горе изглежда не малка разправия ремонта, но 150 лева няма да дам-или ремонт на моя или 3бр. по 50 лв втора ръка

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 28 Дек 2011, 11:33

То всъщност момента е много мътен. Оказа, се, че моя алтернатор на колата не е бил оригиналния а някъв афтърмаркет. Тоя афтер е купуван чисто нов и фактически, ся му е сменена плочката, реле регулатора и четките. Като сложиме и цената за труд та май донякъде докарваме цената на ремонта.

П.С. аз дори не знаех, че не е оригиналния алтернатор, с което донякъде си обяснявам защо афтърмаркета изпатка бързо... :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 28 Дек 2011, 12:28

krisu написа:То всъщност момента е много мътен. Оказа, се, че моя алтернатор на колата не е бил оригиналния а някъв афтърмаркет. Тоя афтер е купуван чисто нов и фактически, ся му е сменена плочката, реле регулатора и четките. Като сложиме и цената за труд та май донякъде докарваме цената на ремонта.

П.С. аз дори не знаех, че не е оригиналния алтернатор, с което донякъде си обяснявам защо афтърмаркета изпатка бързо... :(

Еми имАл, дал.Така казват хората,добре си направил няма лоши, просто ме стресна цената.Отностно ремонта,самото сваляне на алтернатора струва повече от колкото ремонта.Аз като ги питах какво ще ми струва ми казаха 60-70лв труд и 50лв оправията...Мъчи ги свалянето явно :yes:
Пък после стана 50лв като си го свалих сам , т/е тия 60-70лв са само за свалянето.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 28 Дек 2011, 13:52

Ми значи горе долу нещата се получават. Като се има предвид, че моя майстор го е свалял и монтирал, а друг който се занимава с рециклирането, също е взел и той пари за частите и самия ремонт, значи нещата се балансират. Твоята цена си е твоя, щото в крайна сметка ти си взимал чарколяка само, докато аз нямам нужния набор от инструменти и познания за да се пробвам сам :yes: Радва ме и факта, че акумулатора държи 13.9 - 14, с което разсейваме първоначалните съмнения дали не го разредихме и засега отлагаме покупката на нов :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 28 Дек 2011, 20:23

Акумулатор не се разваля толкова лесно.Освен..ако... не направиш следното.

:OT: Аз като купих колата в нея имаше оригинален на бмв 85ампера мисля,че беше,та си бачкаше супер.Обаче зимата понеже веригите ми бяха чао,нафтата замръзнала и от свещите подгряваше 1 нормално,та докато запали въртене 10мин.Накрая взе че падна а беше производство 97г края.Заредих го всичко точно след месец пак падна и сложих друг уж за малко,оставих оригиналния в нас,след седмица като се освободих уж да го заредя,но беше заминал.Казаха ми ,че е било грешка да го оставям паднал,трябвало е да се зареди,иначе си е нямал проблем.Смених го преди 2г т/е е бил на 13г.Като видях год на производство се кръстих,просто евалата.Мислих да си купя пак същия,но близо 400лв не ми се дават.Та това е от мен радвам се,че всичко е наред вече,зимата всичко си излиза на яве,за жалост. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E36