Питане за Е34 - съвет за покупка

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Питане за Е34 - съвет за покупка

Мнение от vladobate » 18 Дек 2011, 23:23

P1tbuL написа:
vladobate написа:Е какво е това масло за автомат дет струва 4 лв литъра :shock: ми е интересно щото и моя е петстепенен ма ми глътна 7 литра ( купуваш 8 ) по 23лв съвсем нормално си червено АТФ2 от Мкар-а и с филтър и гарнитурката картер отиде на 260лв смяната ( без труд ) ама доста ще покарам докат пак доде време. И тия тестове за перфектна кутия ли иде реч че е повече от рядкост, а на сфетофарите колегат ако не иска да го дърпат Разни да тръгва още докат е червено :mhihi: тъй де има чалъм . Не знам за какви тръгвания иде рече щом автомата не може да се назоби на оборот още на старт линията , така не е коректно да се сравняват пък и може да се ъпдейтва софта на кутията и да е по-приятна за каране .

Маслото за което говорех е АТФ Декстрон 2- Д :) Потърси го и му виж дистрибуторската цена. Тогава пак ще си говорим. 8)

Тестовете не са за перфектна а за нормална кутия и ако има какъвто и да е проблем от изброените си е направо за хвърляне.

Тва за потеглянето колега не давай такива съвети щото ще "утрепеш" някого, който ще те послуша.

А-а-а ти за тва масло ли говориш и аз го знам и цената е толкоз ама аз си го купих на 23лв щот сигур бях пиян тогава :mhihi: ех минал съм се ма карай здраве иначе и аз минерално сложих че то туй другото не е и 20лв ами бая над 30-ка отиваше няма нищо , че в представителството на БМВ искаха от него да ми турят пък и само 3 литра да сипят що ли :mhihi: . Пък за "утрепването" нещо не схванах на кой съм го препоръчал пък и емотиконка сложих пък и между редовете имаше замисъл в идеята на по-мудния старт ама карай който не иска да спазва правилата за движение не съм аз виновен моля моля :mhihi: . Дано колегат си намери нещо добро , че кат гледам и той не знае на къде да хване особено с идеята , че ТДС-а е загубена кауза ама карай важно е всички да сме доволни и ухилени :mhihi: . Живи и здрави.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525тдс
Мечтае да кара: NISSAN S13 coupe
Детайли за колата: Изгнил кошник с американски DRL "made by xose",

Мнение от XosetoR » 24 Дек 2011, 3:18

ТДС-а не химическа бомба,че да бягаш на далеч.Особенно удобен е за извън града за разлика от бензинка с ревемус.Всички продават тдс-и защото има много и защото са на доста километри и си изкат потдръжката.Всеки би предпочел вместо да сменя вериги плочка и маховик да смени колата.Имам познат купува коли и ги кара само 10 000 км. :dunno: А за тд-то дето никой не ти отговаря; мотора е същия като тдс само няма кулер и е с по-малко турбо.За гнп-то не знам дали е същото но определено не е механично.Този двигател е по удобен за града спрямо тдс-а заради турбо дупката.Аз си взех дизел заради разликата във начина на ускорение спрямо бензин и защото ми писна да се занимавам с ГУ. :banghead:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 24 Дек 2011, 11:44

Това е много смях в тая тема... честно :mhihi:
как никой не я разчистил не знам... има 2356 теми в които пише същото.. и започва спора за 20-ски самолети, М20-ски космически кораби и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от fox1981 » 24 Дек 2011, 12:54

Ненко Вранков написа:Това е много смях в тая тема... честно :mhihi:
как никой не я разчистил не знам... има 2356 теми в които пише същото.. и започва спора за 20-ски самолети, М20-ски космически кораби и т.н.

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 30 Дек 2011, 18:09

Абе най-добре да си купиш гледана и запазена кола без значение от мотора, кубатурата и тн. Аз така мисля.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Предишна

Назад към E34