Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Gqbriel » 17 Дек 2011, 18:06

Drum написа:5 скорости 150 коня има ли :?:

Всички фейслифт преди средата на 2003 са 5 скорости :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI 3.0D / 2009
Мечтае да кара: ...кола без проблеми :)

Мнение от pif4o77 » 17 Дек 2011, 19:57

Pussy Rider написа:За комбито с газовия инжекцион ли става въпрос?

Да, за него, и други мераклии ли е имало, то поседя бая време чак почна да ме съмнява нещо, ама явно на шурето е било, чакало го е

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: M Power

Мнение от Pussy Rider » 17 Дек 2011, 20:01

Колеги хвърлете поглед на тези двете,изглждат читави по снимките,идеята ми е да сложа газ. инж. но кои двигател ще се чуства по добре с него или няма да има разлика:
http://www.cars.bg/u537405
http://www.cars.bg/u537041

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI 3.0D / 2009
Мечтае да кара: ...кола без проблеми :)

Мнение от pif4o77 » 18 Дек 2011, 8:45

Първото го забрави, то на снимки е зле камо ли на живо, мотора е бил кенеф-мръсен, чак са не могли да го измият кат хората :) инак външно мяза, но мноо захабено вътре, не си знае километрите. Виж второто е друга бира, дори що ли ми се върти в ума че точно и него гледахме но беше на гурублене, пък на снимките не ми се види да е там, цвета цената и екстрите отговарят на тва дето гледохме, запали чакмак, бачкаше добре, съединителя зацепваше добре на 3-4см от пода, само не ми хареса че скоростите му влизаха трудно , трябваше сила за да ги вкараш, инак беше мноо запазено и волана не беше тапициран. А по въпроса за газовия инжекцион, всеки двигател го понася добре ако маистора не си остави ръцете при монтажа, виж колегите с монтажите на Романо са случили на мастор и уредба цената е добра можеш и ти да се довериш на марката и наи вече майстора, май е в твоя регион.
Инак тая сивата дето взехме до де я усетим кога е на газ, изгорихме всичкия бензин до Пловдив :mrgreen: Нямаше и мигачите, нямаше дълги, нямаше осветление на таблото и в купето, нямаше третия стоп, късите светеха постоянно, всичко се оправи като откачихме и закачихме буксата на ключа за мигачите, светна кат коледна елха, не очаквах че един ключ за могачи може да "убие" толкова светлини по колата. АКо видиш нещо читаво в Пловдив ще ти я огледам :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 23 Дек 2011, 16:48

темата нещо замря нека да я дигнем с нови 3 коли

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11324475156343913&f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11323713293506080&f1=details
http://www.cars.bg/u523969

благодаря за мненията предварително

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 23 Дек 2011, 16:53

Разбира се, че последната, що за въпрос :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 23 Дек 2011, 17:11

uCnaHeTcA написа:Разбира се, че последната, що за въпрос :dunno:

И защо - заради пустия М пакет ли :dunno: задната броня не мисля,че е същия цвят..
Автомата ми харесва повече,ксенон,нави,подгрев,парктроник ,мултиволан,сензор светлина,сензор дъжд,навигация - и кво няма рекаро и М пакет...незнам аз предпочитам ксенон пред М броня :dunno: ..рекаро се намира М брони колко щеш...само че ксенон (фабричен,Нави - фабрична,подгрев) са 2 пъти по-скъпи от елементарно рекаро без нищо + М пакета
За мен по-добрия избор е 2-та :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 23 Дек 2011, 17:49

и аз съм за втората стига да излезне споучлива, че като гледам километрите и ми се реве :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 23 Дек 2011, 18:00

Нищо не казвате за първата, на мен автоматика ми е един вид компромис предпочитам ръчка, а и 2 бона разлика не са никак малко.

Нещо между другото карах едина 320d face вчера и имаше странни вибрации във волана и скоростния лост на свободна, това не трябва да се случва ако е читава колата?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 23 Дек 2011, 18:18

bioz написа:Нищо не казвате за първата, на мен автоматика ми е един вид компромис предпочитам ръчка,а и 2 бона разлика не са никак малко.

Нещо между другото карах едина 320d face вчера и имаше странни вибрации във волана и скоростния лост на свободна, това не трябва да се случва ако е читава колата?

Колега,по-добре попрочети малко в другите теми,защото този въпрос е предпоставка за мноого :OT: ..читава е широко понятие,това може да е от много неща,тампони мотор,демпферна шайба,тампони генерация,маховик и т.н :yes:

а и 2 бона разлика не са никак малко.

Тези 2 бона са : ксенон,подгрев,волан сцепен лъч ,парктроник - ти сам избираш какво искаш да има колата и какво да няма...3-тата е на такава цена,защото има разлика с другите в ободурдването..а за състояните- само на място - не виждам компромис с автомата,излиза че като цяло 12к + са ти в много :dunno: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 23 Дек 2011, 18:23

Щом не е в движение, а на свободна - тампони мотор, много вероятно. Ако и при потегляне вибрира може да е съединител, можеи маховик. Провери
:yes:
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 23 Дек 2011, 18:51

2рата има доста прилични екстри, но пък 12-тата и 13-тата снимка ми казват в прав текст "изобщо не ходи да ме гледаш!", в допълнение със силно запотения фар...и сменената и кофти боядисана лайстна под него (на "ъгловата" снимка-4тата си личи най-много)...бе, не ме грабва, а не е лоша иначе колата...

3тата - много добра стойка има колата - и не е само заради М пакета - просто си има "линия" - от където и да я погледнеш, цвета е доста приятен, вярно няма толкова екстри, но сякаш ми вдъхва малко повече доверие от втората...нищо, че са я карбонизирали отвътре...и, че е малко постничка...да не кажа доста...

Първата...
Какво да кажем за първата, освен, че чака новият си собственик, при когото да грохне, колицата...само като и видя сериозно матиралите фарове и не ми трябва да я гледам повече...може верно да е края на 2003 година, обаче километража не ми се мисли колко е...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 23 Дек 2011, 21:07

Тези колици са поне на по 450 -500х. км. няма как да са в перфектно здраве.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 23 Дек 2011, 21:10

Разбира се че третата :angel: М пакета си е м пакет :clap: И салона е спортния :yes:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 23 Дек 2011, 21:46

винаги бих избрал на комбинацията от автомат,подгрев и фабричен ксенон.парктроника и голямата нави не ги броим.
3тата единственно ме грабва,че изглежда някак си наистина по изпъната,или просто снимките са направени по добре,понеже рекарото си е захабено от кадето и да го погледнеш+нещо лаистната под фара и калника нещо ми седят малко странно
пс.една броня и едно рекаро кадето ги има на път и под път не може да замести ни 1 екстра от горните на 2рата(според моите критерий разбира се) ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E46