Поредният бял кахър с колата- този път с парното...
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Поредният бял кахър с колата- този път с парното...
Здравейте от няколко седмици наблюдавам следното нещо...настроил съм на 26 градуса парното, духа си топло... почна ли да намалям градусите, примерно на 24 и почва да духа студено през средните духалки, тези които са за шофьора ...
Вадя панела с врътките и се оправя положението, и коректно работи спрямо намалянето на градусите и така за няколко седмици и после същата работа , отгоре на стъклото и долу на краката проблеми няма при намалянето на топлото
Имам чувството, че като дам крайно топло, докато щракне врътката и после като върна тогава го прави знам ли
Някой ако има идея по въпроса да сподели, но определено не са клапаните на парното .. колата е нормалните врътки т.е само с климатик, а не климатроник 

Последна промяна georgipass на 22 Дек 2011, 1:00, променена общо 1 път
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
Re: Поредният бях кахър с колата- този път с парното...
Ми така и трябва да е
като изравни зададените градуси в купето с тея които си настроил пуска средните духалки с КАКВОТО си му задал от врътката им! Тоест може да си нагласиш като стане 24 в купето да почне от там не студено да ти духа а топло, а ако си го задал на топло пък духа студено нещо се е прецакало някое жило, а при хората с климатроник средните две моторчета

Re: Поредният бял кахър с колата- този път с парното...
а на мен изобщо не ми духа топло от там при каквато и да е ситуация ....в жилото ли да търся проблема?
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
sexter написа:а на мен изобщо не ми духа топло от там при каквато и да е ситуация ....в жилото ли да търся проблема?
...ако имаш врътка посредата "топло/студено" жило за климатиците или 2-те моторчета отпред на климатроника, защото видях, че има и някой различни модели духалки посредата, които нямат врътка за топло студено... там не знам как е историята

- georgipass
- младши ентусиаст
-
И още нещо като запаля колата студена и дам 24 затопля и в един момен почва да духа по-хладно...незнам нормално ли е или само се филмирам 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
georgipass написа:И още нещо като запаля колата студена и дам 24 затопля и в един момен почва да духа по-хладно...незнам нормално ли е или само се филмирам
Просто е направила подходящата температура и за това.
Иначе преглеждайте си вентилаторчетата на панела за управление. На тези години масово са им свършили четките, и с едни четки за 1-2лв проблема е решен за близките 10-20 години

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
georgipass написа:Вентилаторчето на врътките работи
ЪЪЪЪ забравих да кажа че е хубаво датчика да е почистен от прахоляк, и ако има видими пукнатини да се подмени

8 мнения
• Страница 1 от 1