БМВ 318 проблем с оборотите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
БМВ 318 проблем с оборотите
Вчера капарирах една 318-ка.Огледах я,палнахме я,оставих я да работи 30-40мин.Всичко беше точно.Днес отидох да я поразтрием по магистралата върви си колата без грешка.Навръщане взе да посвършва бензина и заредихме за 10лв.Като се прибрахме в автосалона колата почна да прекъсва зверски и да си мени оборотите.На ниски почти ще изгасне а на високи прекъсва здраво.Според вас това е бял кахър или нещо по сериозно(сонди,катализатори).
Ми,щом като е загряла и е почнала да прави така,де да знам,може някои маркуч като се е понагрял и да се е размекнал,оттам да губи вакуума и така!Провери мачкучите.но задалйително бягаи на диагностика!!!
Как усети,че привършва бензина?По стрелката или почна мотора да тресе и веднага отби за бенз???Ако е второто може да си засмукал мърсотии от резервоара и ако не е сменян бенз.филтър скоро да си го дозапушил,а оттам и недостига на бензин и прекасването!
Как усети,че привършва бензина?По стрелката или почна мотора да тресе и веднага отби за бенз???Ако е второто може да си засмукал мърсотии от резервоара и ако не е сменян бенз.филтър скоро да си го дозапушил,а оттам и недостига на бензин и прекасването!

- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
Давай бързо към диагностиката щото аз така се замотах и после беше страшно изваждане(филтри,дебитомер,датчик на вала,един маркуч за вакума)отначало мислех че е кофти бензин после мислех че съм запушил горивен филтър и т.н.докато отидох на диагностика и хоп готово намерихме проблемите.
НЕВОЛЯТА УЧИ........

318 проблем с оборотите
Благодаря за отзивите.Преди малко я закарахме на диагностика.Но по принцип мотора почна да тресе и тогава заредихме.
- bozukov_g
- Голямата Базука
-
- Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio
НА ПОВЕЧЕТО БЕНЗИНОСТАНЦИИ ИМА СПРЕИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КАРБУРАТОРИ, СТАВА И ЗА ИНЖЕКЦИОНИ. НА НИСКИ ОБОРОТИ ИЗВАДИ ТРАБАТА НА ВЬЗДУШНИА ФИЛТЬР ОТ ИНЖЕКЦИОНА И ПРАСКАИ ДИРЕКТНО В ИНЖЕКЦИОНА КАТО ЛЕКО ДАВАШ ГАС ТА ДА НЕ ЗАГАСИШ ДВИГАТЕЛЯ. ВЬРШИ НЕВЕРОЯТНА РАБОТА
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
смукателните клапани 

http://img190.imageshack.us/i/rokopodpis.mp4/...шофирай разумно
'84- е30- 323 '93- е36-318ис
'89- е30- 316 '00-е46-320
'91- е34- 518 '94-е34-525tds
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби
'84- е30- 323 '93- е36-318ис
'89- е30- 316 '00-е46-320
'91- е34- 518 '94-е34-525tds
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
Re: ...........
[quote="rplamen"]смениха сондата но от време на време пак го прави[/quote
Я си провери дебитомера
Я си провери дебитомера

НЕВОЛЯТА УЧИ........

Като дадеш леко газ оборотите рязко ли се вдигат или се фиксират? Аз имам проблем с маркуча, който излиза от инжекциона и влиза в моторчето за празен ход. Като го няма този маркуч педала за газта става страшно чувствителен и като натиснеш леко оборотите скачат и не спират да растат. А като оптуснеш педала оборотите са нестабилни и след малко гасне.
We love you Ronnie!
Mom4eta ni6to podobno nito e ot marku4i nito ot rabotnata temperatura na kolata i az imam 318 90g motora 88godina kopeto s 3 stop i az go imah va6iqt problem no sre6to 45leva i smqnata na paleca kolata si stana su6tata.i moita gubi6e niskite oboroti prekusva6e ta dori i gasne6e bqh se hvanal za glavata no dobre 4e ima i maistori koito si razbirat ot ranotata.dokato rabera ot kakvo e v nais kar ostavih 200leva a te taka i ne razbraha.otidoh v mejik kar i e opraviha za 30 min.smqnata na paleca +nov palec mi izlezna 75i se radvah otnovo na BMW to si.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
В този форум се пише само на кирилица.Следващото ти мнение на латиница ще бъде изтрито без предупреждение
bmwdriver
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
В този форум се пише само на кирилица.Следващото ти мнение на латиница ще бъде изтрито без предупреждение
bmwdriver
защо мени обороти
bmwdriver[/quote]Няма студен няма топъл двигател постоянно си ги мени на празен ход.не дърпа въздух от никъде.Вси4ко ба4ка с електрониката няма проблем.Колата върви без грешка но мени оборотите. А когата е високата скоростта и изклю4а от скорост направо исгасва..Защо??
bmwdriver[/quote]Няма студен няма топъл двигател постоянно си ги мени на празен ход.не дърпа въздух от никъде.Вси4ко ба4ка с електрониката няма проблем.Колата върви без грешка но мени оборотите. А когата е високата скоростта и изклю4а от скорост направо исгасва..Защо??
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2