ГНП - тече,но само като е студена
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
ГНП - тече,но само като е студена
От няколко дни съм собственик на е36 318тдс и вече се започва с проблемите -
сутрин като запаля колата започва да сълзи от помпата нафта - като загрее спира да тече, въпросът е мога ли аз да си го отремонтирам това нещо (дали е просто смяна на някакъв о-пръстен) или си трябва майстор - само информативно за първи път си купувам тдс и чесно казано го гледам все едно за първи път виждам БМВ та посъветвайте ме - ако трябва да ходя на майстор колко трябва да си приготвя ? Иначе колата си върви, без замисляне, без паразитни шумове по мотора и т.н.
сутрин като запаля колата започва да сълзи от помпата нафта - като загрее спира да тече, въпросът е мога ли аз да си го отремонтирам това нещо (дали е просто смяна на някакъв о-пръстен) или си трябва майстор - само информативно за първи път си купувам тдс и чесно казано го гледам все едно за първи път виждам БМВ та посъветвайте ме - ако трябва да ходя на майстор колко трябва да си приготвя ? Иначе колата си върви, без замисляне, без паразитни шумове по мотора и т.н.
Re: ГНП - тече,но само като е студена
Гледам караш дизел не е като да ти е за пръв път и знаеш зимата понякога почват я от дюза я от маркучле или някоя връзка почва да сълзи.Хубаво си писал от помпата ама откъде точно щото ако е от щуцерите на тръбичките може и ти да пипнеш с притягане например , ако е от друго място в 99% е за смяна на уплътнения и не се лъжи да сменяш само протеклото че другите се сърдят и шурват ако не на следващия ден то пондостатъчно скоро да направиш това
,
. В такъв случай си за мастер дето ги прави тия хави ама си потърси проверен такъв да не става двойно , а за парите всеки си има цена ама около 1400км , тъй де то 1,7ТДС-а си е икономичен
ПС: Обърни километрите в левове при среден разход 7 и си ти . Жив и здрав.

- brankovv
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:Гледам караш дизел не е като да ти е за пръв път и знаеш зимата понякога почват я от дюза я от маркучле или някоя връзка почва да сълзи.Хубаво си писал от помпата ама откъде точно щото ако е от щуцерите на тръбичките може и ти да пипнеш с притягане например , ако е от друго място в 99% е за смяна на уплътнения и не се лъжи да сменяш само протеклото че другите се сърдят и шурват ако не на следващия ден то пондостатъчно скоро да направиш това,
![]()
![]()
. В такъв случай си за мастер дето ги прави тия хави ама си потърси проверен такъв да не става двойно , а за парите всеки си има цена ама около 1400км , тъй де то 1,7ТДС-а си е икономичен
ПС: Обърни километрите в левове при среден разход 7 и си ти . Жив и здрав.
И аз си мисля че е за оплътнения - разбира се всички - като се прави да се прави, ясно ще се ходи на майстор - а тея 1400км са само за материалите или и за работа

Всичко бе брат , евтинийка
кво да правиш световна криза и видиш ли БМВ е кога още е помислило за това та сега си ги ремонтираме евтинко
, нали. Ама на мастора му заръчай ( макар че и сам требе го направи ) да ти я позачисти как е отворена , пък после убаво на гориво дда настрои и накрая естествено и предварение както си трябва да не пускаш после тема що спря да пали топла
, е те такъв масторяга ти е необходим парите тъй или иначе ще ги даваш няма как.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Намираш един добър майстор на помпи да ти я отвори и смени каквото трябва а и хубава центровка да ти направи после 

- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Ако не си в час с двигателите не се хващай сам да си сменяш уплътненията на капаците на помпата, там е финна работата, после иска нагласяне инак няма да върви.
- brankovv
- младши ентусиаст
-
nedbmw написа:Ако не си в час с двигателите не се хващай сам да си сменяш уплътненията на капаците на помпата, там е финна работата, после иска нагласяне инак няма да върви.

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Вие сте луди бре.Една нова помпа е 3300лв от Мкар за 6 цилиндров мотр,а твойта е 4-ри следователно по-малко.А 1400лв ти искат за едни пикливи уплътнения.Смени майстора!
http://www.bmw-mcar.bg/parts/
http://www.bmw-mcar.bg/parts/
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
brankovv написа:nedbmw написа:Ако не си в час с двигателите не се хващай сам да си сменяш уплътненията на капаците на помпата, там е финна работата, после иска нагласяне инак няма да върви.
и аз така мисля, днес се занимавах с обслужване в общи линий съм доволен като цяло от колата - по ходовата част има само 1 шарнир за смята (направо да не повярваш) всичко друго ако не е ново то е като такова, доста се чудих какво масло да му налея днес в крайна сметка му сипах 15ш40 -дано да не е много гъсто ма не би трябвало - направих грешката да си купя и филтър за купето - изкривих се, но пък с новия филтър има разлика хаха, а иначе по темата помпата утре трябва да я монтираме в общи линий ремонтът наистина се оказа около 1400км
Аве пич кой ти каза да сипваш 15в40,защо правите глупости.
гори ли ти масло колата?
- brankovv
- младши ентусиаст
-
моя грешка 10в40 му е налято
наско_325тд - несъм писал 1400лв. а 1400км
- нали ако ми искаха 1400лв. за ремонт на помпата щях да насека колата на 4 и да я върна за скрап
а 4500лв. за нова помпа - колкото искат в М кар е просто абсурд - тея хора не познават парите явно
наско_325тд - несъм писал 1400лв. а 1400км

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Еми напротив колега те ги познават затва ги искат!Иначе предполагам може да се намери и по-евтино,но гаранция за произхода и няма!
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Наско кьде го прати ти бре ,в Мкар ново ГНП да купува
,да фаща колегата някои кадърен маистор да свалят помпата ,и да я ревизират,кви пари кво чудо,еб....ти и трудната помпа

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами аз разбрах 1400лв за смяната с центровката,затва се включих в темата.Че тва не е реална сума.Повече от 300лв са много за цялата тази работа!
- brankovv
- младши ентусиаст
-
Помпата е вече монтирана на колата и направо съм очарован как върви - усеща се малко по-пъргава като чели , утре мивка да и видя и аз цвета
и от тука на татък смятам само да карам - без да правя абсолютно нищо, дано да оправдае очакванията ми

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
brankovv написа:Помпата е вече монтирана на колата и направо съм очарован как върви - усеща се малко по-пъргава като чели , утре мивка да и видя и аз цветаи от тука на татък смятам само да карам - без да правя абсолютно нищо, дано да оправдае очакванията ми
Дано.
15 мнения
• Страница 1 от 1