СТРАНЕН ПРОБЛЕМ ПРИ Е36 318ИС
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Re: СТРАНЕН ПРОБЛЕМ ПРИ Е36 318ИС
MPower666 написа:карал съм я на диагностика в бош и 2 други сервиза казват че всичко е наред по електрониката само ланд сондата е прецакана и те ми я изклучиха да не натрупва грешки в компа
Колега, като за начало я смени тая ламбда сонда с нова, щото тя много влияе на вървежа и на разхода. После вече мисли за други работи.
- MPower666
- Потребител
-
- Кара: BMW 318is USA
CTORH написа:MPower666 написа:карал съм я на диагностика в бош и 2 други сервиза казват че всичко е наред по електрониката само ланд сондата е прецакана и те ми я изклучиха да не натрупва грешки в компа
Колега, като за начало я смени тая ламбда сонда с нова, щото тя много влияе на вървежа и на разхода. После вече мисли за други работи.
и аз така мислех обаче ми казаха че не влияе на вървенето най-много да ми вдигне малко разхода,само немога да си обясна защо няма прекъсвач?
- Jorjinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe
Колега драсни ми на 1 лс ако не си решил проблема ще те закарам при човек който разбира.

- MPower666
- Потребител
-
май наистина проблема ми е странен 

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Ама вие много странно измервате "вървенето" на една кола - 50 на 1-ва, че то мощността кво отношение има към това колко ще вдигне на дадена предавка
? Това е ограничено от обороти,ск. кутия, диф. и гуми и няма нищо общо с мощността. Виж на 5-та ако не стига до 160, тогава вече да, може би е въпрос на мощност.
Аз също не мисля, че ИС-а е кой знае ква вървяща кола, ама все пак гуми трябва да може да позавърти доволно, тва май всички го знаеме
Както казаха колегите виж ламбда сондата и именно живи данни от нея, не само четене на грешки, ако е ок може да се пробва с махане на катализатора, щом е за Америка може да има някви измислени катализатори, дето вече на 15г. за нищо не стават.
П.С. 14бара компресия на всички цилиндри си е чук от всякъде, то си е като ново бре
, щом е барана центровката, някой сигурно е правил ревизийка на тиквата.
Успех!

Аз също не мисля, че ИС-а е кой знае ква вървяща кола, ама все пак гуми трябва да може да позавърти доволно, тва май всички го знаеме

Както казаха колегите виж ламбда сондата и именно живи данни от нея, не само четене на грешки, ако е ок може да се пробва с махане на катализатора, щом е за Америка може да има някви измислени катализатори, дето вече на 15г. за нищо не стават.
П.С. 14бара компресия на всички цилиндри си е чук от всякъде, то си е като ново бре

Успех!
Значи колега, за пазара в USA 318i я има само с М44 двигателя. - М44В19..
Даже до колкото знам за пазара в Щатите е предназначена версията - седан с М44... - ( единственотo 318i което те имат...)
Казваш че твоята е М42.. Търговеца ли ти каза че е ''првена за Америка'' ?
Още нещо.. Мисля че в USA E36 coupe с 4 цилиндров двигател няма... - 318i там, е само седан и е с М44В19.. Е36 coupe-тата им са 325is 328is 323is... дано не бъркам,
нека по запознатите ме поправят ако е така..
За вървежа, този който ти е казал че без ламбда сондата може ''само леко да се вдигне разхода'' му кажи че... познанията му са = на teen който доста е гледал бързи и яростни
и живее в свят на лафовете и празните приказки... Не само влияе на разхода, и то доста
но в повечето случеи и на вървежа... вкл. от ламбдата сондата са възможни доста аномалии в работата на двигателя. (особенно ако ламбдата е пълен аут..)
Колегите вече те посъветваха за смяната и с подходящата за модела ти...
Без нея не можеш да си сигурен нито във вървежа нито в разхода.
Бенз помпа как е..? Със съединителя вс. наред ли е?
Колата да не е автоматик?
(шега)

Даже до колкото знам за пазара в Щатите е предназначена версията - седан с М44... - ( единственотo 318i което те имат...)
Още нещо.. Мисля че в USA E36 coupe с 4 цилиндров двигател няма... - 318i там, е само седан и е с М44В19.. Е36 coupe-тата им са 325is 328is 323is... дано не бъркам,

За вървежа, този който ти е казал че без ламбда сондата може ''само леко да се вдигне разхода'' му кажи че... познанията му са = на teen който доста е гледал бързи и яростни

Колегите вече те посъветваха за смяната и с подходящата за модела ти...

Колата да не е автоматик?

- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
Има си м42 за USA,във форума дори са няколко седани,купета... 

- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Компресията по каталог е 10
Всичко останало е само лафове и Star Wars
Всичко останало е само лафове и Star Wars
С много любов към децата!
- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
Наистина много интересно се определя дали върви по това "на 1-ва 40 на 2-ра 90" и т.н. , а какво означава че "трябва да върти гуми на асфалт" , как да ги върти , моята само подскача на 1 място докато захапе и тръгва , може би защото е със шпер , и да потвърдя както казаха някои колеги по-горе , не очаквай това да е самолет , това е само един 4 цилиндров двигател , и аз не съм останал очарован от вървежа макар че всички електроники и т.н. са в ред на моята , а иначе ми стана интересно че е за американския пазар , тогава отзад не пише ли 318i и не светят ли мигачите постоянно 

- MPower666
- Потребител
-
BiTurbo написа:Ама вие много странно измервате "вървенето" на една кола - 50 на 1-ва, че то мощността кво отношение има към това колко ще вдигне на дадена предавка? Това е ограничено от обороти,ск. кутия, диф. и гуми и няма нищо общо с мощността. Виж на 5-та ако не стига до 160, тогава вече да, може би е въпрос на мощност.
Аз също не мисля, че ИС-а е кой знае ква вървяща кола, ама все пак гуми трябва да може да позавърти доволно, тва май всички го знаеме![]()
П.С. 14бара компресия на всички цилиндри си е чук от всякъде, то си е като ново бре, щом е барана центровката, някой сигурно е правил ревизийка на тиквата.
Успех!
отдолу няма катализатори нищо оставил съм я на резонатор+малкия шумозаглушите преди задното гърне и отзад съм със спортно,генерацията е на ф65
- MPower666
- Потребител
-
Sea Eagle написа:Значи колега, за пазара в USA 318i я има само с М44 двигателя. - М44В19..![]()
Още нещо.. Мисля че в USA E36 coupe с 4 цилиндров двигател няма... - 318i там, е само седан и е с М44В19.. Е36 coupe-тата им са 325is 328is 323is... дано не бъркам,нека по запознатите ме поправят ако е така..
![]()
За вървежа, този който ти е казал че без ламбда сондата може ''само леко да се вдигне разхода'' му кажи че... познанията му са = на teen който доста е гледал бързи и яростнии живее в свят на лафовете и празните приказки... Не само влияе на разхода, и то доста
но в повечето случеи и на вървежа... вкл. от ламбдата сондата са възможни доста аномалии в работата на двигателя. (особенно ако ламбдата е пълен аут..)
Колегите вече те посъветваха за смяната и с подходящата за модела ти...![]()
Без нея не можеш да си сигурен нито във вървежа нито в разхода.
Колата да не е автоматик?(шега)
не ,не ми каза търговеца а лепенката на бомбето на амортисиора там пише,бенз. помпата е наред,съединителя го смених мин.седмица
- MPower666
- Потребител
-
bmw318is4 написа:Наистина много интересно се определя дали върви по това "на 1-ва 40 на 2-ра 90" и т.н. , а какво означава че "трябва да върти гуми на асфалт" , как да ги върти , моята само подскача на 1 място докато захапе и тръгва , може би защото е със шпер , и да потвърдя както казаха някои колеги по-горе , не очаквай това да е самолет , това е само един 4 цилиндров двигател , и аз не съм останал очарован от вървежа макар че всички електроники и т.н. са в ред на моята , а иначе ми стана интересно че е за американския пазар , тогава отзад не пише ли 318i и не светят ли мигачите постоянно
мигачите несветят постоянно и отзад пише 318ис,само предната броня е с място за тесен номер и километража е в мили
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тва са барове тоест налягане което мериш и е косвен показател за състоянието на двигателя а компресията или степента на сгъстяване е съвсем друго нещо и не се променя а е постоянна
обикновенно де.
Щом е правилно зацепен мотора почваш да проверяваш тоците и бензина.
-дебитомер
-свещи
-кабели
-разпределител/ако е с разпределител де/
-дюзи
-налягане на бензина
-клапани регулиране
-датчик ТПС
такива работи и поне накрая ще знаеш че сичко си е у ред и толкоз е вътъка на бегачката

Щом е правилно зацепен мотора почваш да проверяваш тоците и бензина.
-дебитомер
-свещи
-кабели
-разпределител/ако е с разпределител де/
-дюзи
-налягане на бензина
-клапани регулиране
-датчик ТПС
такива работи и поне накрая ще знаеш че сичко си е у ред и толкоз е вътъка на бегачката
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
На място до колко оборота стига с педала до долу..без да я жалиш/това на топъл мотор/.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3