Късите светлини не светят?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
Късите светлини не светят?
Вчера тръгвам да се прибирам от едно заведение, паля колата, вкл фаровете и стоя на габарити. Къси няма, дългите са ок. (Дойдоха точно едни полицаи, проверки, глупости, но хората излязоха свестни и ме ескортираха до вкъщи!!!
) Днес проверих бушоните-здрави, разглобих и ключа за фаровете - няма окиси, всичко е като ново. След това светна десния фар, а левия изгоря. Като сложих после на десния фар крушката на левия цокъл не светна, като я върнах пак на десния не светна повече. Ще ида да купя 1 крушка, но проблемът си остава. Доколкото знам няма реле за фаровете, къде мога да търся проблема?

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: Късите светлини не светят?
Смени крушките и ако не се оправи проблема виж как са кабелите към фаровете.Особенно наблегни там дето ти е кутията с въздушния филтър има един кабел /маса/ махни го поизтъркай до ламарина там за да дава по хубава маса и пробвай пак.Другото което може да направиш е да видиш дали идва ток до самите крушки и дали има токове на копчето за включването им.

- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
Купих 1 нова крушка и левият фар светна, десния със същата крушка не ще. Сложих новата на левия, на десния оставих неговата си и запалих колата да я преместя и светнаха и двата. По-късно като излизам ще видя пак 1 ли свети или 2... После ще погледна и масата при филтъра, както казваш, сигурно там прави мизерии... 

- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Колега един мой приятел имаше подобен проблем. Късите не светеха, а дългите си бяха наред и се оказа някакво реле, което се намира при бушоните. Едно зелено квадратче е въпросното реле (не беше скъпо - около 7-10лв)
Надявам се да съм ти бил полезен.
Надявам се да съм ти бил полезен.
Колега и аз бях така сложи и от двете страни ножи крушки при мен като бяха една нова и една стара и горяха и двете докато не смених и четирите крушки накуп с нови и сичко е наред
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
Днес колата като я запалих и фаровете си светеха... Не знам каква беше цялата история, но дано не се случва пак, особено по тъмно...
Тези дни ми се случва почти същото. Пускам къси и светват с малко забавяне - 2 секунди някъде. После няма проблем. Вчера пускам къси, светват отново със забавяне и изгасват. Повече не тръгват. Дълги и габарити има. Спирам нацяло фаровете, пускам наново късите и светват. След малко изгаснаха. Същата интервенция повторих 5-6 пъти и сега работят. Утре ще ходя при майстора да видим какво ще каже. Настоящите ми крушки са Original Replacement OSRAM. Преди бях с Osram Night Braker +, уж от тези новите с по-дълъг живот, но след 6 месеца едната изгоря, и след една седмица същото се случи и с другата.
еdit: Фаровете са ми с рефлектор (фейслифт E36 1997-ма) и крушки сокет H7
еdit: Фаровете са ми с рефлектор (фейслифт E36 1997-ма) и крушки сокет H7
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Купувате крушки БОШ и заспива работата... Верно са малко по-скъпи, но единствено те не горят така.. Слагал съм и други крушки и горяха точно след 2 пускания и не светеха така добре. Другото решение е ксенонче, евтини са вече, а и спестяват много нерви 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае стига с тия глупости.... крушки BOSCH, те не горят... няма такъв филм... всичко гори... с какво па BOSCH-а са по-добри от OSRAM-а или Philips... ае като правите такива изявления ги подкрепяйте с някви по-смислени доводи...
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Аз по-скоро бих заложил на прецакващо се реле за къси светлини и евентуално, окислени букси на самите фарове.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
Здрвейте!
Повдигам темата понеже от вчера имам подобен проблем. Късите отказаха. Габарит, фарове за мъгла и дългите си светят, както и всички светлини по задницата на колата. Бушоните са здрави, ключа за фаровете и масите по купето изглеждат наред.Пробвах и с други крушки, но пак не светят. Някой може ли да каже къде точно в бушониерата се намира релето за фаровете. Колкото и да търсих аз реле с номер 137 не открих.
Колата е купе с М50Б20 Ванус ако има значение.
Благодаря предварително!
Повдигам темата понеже от вчера имам подобен проблем. Късите отказаха. Габарит, фарове за мъгла и дългите си светят, както и всички светлини по задницата на колата. Бушоните са здрави, ключа за фаровете и масите по купето изглеждат наред.Пробвах и с други крушки, но пак не светят. Някой може ли да каже къде точно в бушониерата се намира релето за фаровете. Колкото и да търсих аз реле с номер 137 не открих.
Колата е купе с М50Б20 Ванус ако има значение.
Благодаря предварително!
- Thundrakata
- Потребител
-
- Кара: бмв 316 компакт е36
- Мечтае да кара: бмв 316 компакт е36
- Детайли за колата: пъргава градска кола с доволен разход 8-11 според зависи :)
здравейте всички. направих си регистрация само да ви напиша нещо полезно.. имах същия проблем до преди 2 минути... колата е 316 е36 компакт 96 год (италянска зглобка) късите се загъбиха ,а всичко останало беше ОК.. отворих кутията с бушони и релета двете първи релета с номер(различни са на всяка кола) 217 зелени на цвят 2 еднакви предното е за халогените другото до него е за късите просто ги размених и се прибрах по тъмното без проблем с къси светлини(в града) без халогени , но утре ще закуъпя едно реле.. от цялата дрънканица исках да кажа ,че на компакта зелените са за къси светлини и халогени(дългите не ги намерих) поздрави
наздраве

14 мнения
• Страница 1 от 1