възможно ли е да е крива виско перката
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
възможно ли е да е крива виско перката
Здравейте, днес запалих колата и вдигнах капака и ми направи впечетление, че перката на виското играе като крива джанта (погледнато отстрани на колата). Виското е работещо, перката е хваната за него добре и няма незалепнали напълно места, а водната помпа е чисто нова. Мисля си, че може да ми се струва така заради разликата в разстоянието от лопатка до лопатка на самата перка - то е различно и може да ме заблуждава. На някои ако му се занимава нека погледне на колата си и да ми каже ако може, че не ми се иска да хвърля новата водна помпа заради дисбаланс на виското 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: възможно ли е да е крива виско перката
Няма да се плашиш не е само твоята. И на мен отдавна ми е направило впечатление, че малко се мандахерца, но и на други е36- съм гледал пак си е така. Ако не ти чупи перките значи няма проблем. Важното е всички лопатки да са там.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
да, но преди седмица ми счупи една перка - обяснявам си го защото като смених виското изпуснах перката и може да се е спукала при удара и от напрежението после да е избягала. Нищо, ще карам така, щом е безопасно 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- tenchooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: IS
- Мечтае да кара: BMW ///M3
махни перката да видиш дали не е криво и виското щото всеки се праи на маистор е спира перката с раце така можи да се изкривило
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
bum_bum написа:Смени перката, че ще ти замине помпата.
Прав си - перката е дебалансирана вече и ще съсипе помпата а може и виското да замине! Нова перка!

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
pgv64 написа:bum_bum написа:Смени перката, че ще ти замине помпата.
Прав си - перката е дебалансирана вече и ще съсипе помпата а може и виското да замине! Нова перка!
A после на 2 или повече липсващи перки се тресе целия мотор ! Така че представете си..
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
nikolay_pz написа:да, но преди седмица ми счупи една перка - обяснявам си го защото като смених виското изпуснах перката и може да се е спукала при удара и от напрежението после да е избягала. Нищо, ще карам така, щом е безопасно
Според мен не е безопасно, да не говроим,че в най скоро време ще ти избягат и другите витла и както е казал бум бум и на помпата оста по някое време ще замине ,вече къде ще изхвърчи и какво поражение може да направи не се знае.Ако искаш да караш така по добре счупи витлата така ,че да се стабилизира като върти,но мисля ,че за едни 10-20лв...поне моето мнение е такова.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320ci
- Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo
Смени си перката да не ти отиде радиатора дифузьора ремъка някоя идруга шайба ролка и тн. Струваше ми 500 кинта недоглеждането и се чудих кво стана. Ииииии добре че не прегрях мотора. Няколко месеца по късно изгърмя водната помпа....... Да прибавя и двата пъти беше BMW дърпа друго BMW - отново ви благодаря братчета
- бях писал по въпроса.....

- nikolay_pz
- кандидат ентусиаст
-
оказа се че перката е крива там където се захваща с виското (една тънка ламарина е) изправих я и всичко се оправи 

10 мнения
• Страница 1 от 1