Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Re: Разход на нашите автомобили
dembata написа:Срам не срам и аз ще си кажа с уговорката ,че карам колата от една седмица![]()
Е61
535д-272
градско-16-17/100(5.4км/л),извънградско-нямам данни,но не ми се мисли.Това е по-борд
на колонка идва около 14 не знам защо има такава разлика,но докато я открия ми беше малко притеснено![]()
дистанция:около 600-700 км само градско -София
Сериозен разход

- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
dembata написа:Срам не срам и аз ще си кажа с уговорката ,че карам колата от една седмица![]()
Е61
535д-272
градско-16-17/100(5.4км/л),извънградско-нямам данни,но не ми се мисли.Това е по-борд
на колонка идва около 14 не знам защо има такава разлика,но докато я открия ми беше малко притеснено![]()
автоматик ли е?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Мисля че няма 535д с ръчна кутия. А разхода е ок предвид че е градско, първата седмица и без съмнение я настъпва яко колегата
Е61 530д с леко каране дава 11-11.5 литра.

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
da6ip написа:Мисля че няма 535д с ръчна кутия. А разхода е ок предвид че е градско, първата седмица и без съмнение я настъпва яко колегатаЕ61 530д с леко каране дава 11-11.5 литра.
aз нещо недогледах и видях 525

нормално е особено като не си и свикнал на колата. аз като се качих от селиката в комбито също не ми беше странно в началото и докато и свикна....
сега като се кача в селиката все едно карам картинг

- baholino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535d
- Мечтае да кара: i3
- Детайли за колата: M-пакет
Е61
535д-272
А на какво разстояние караш колата градско, колега? Ако е на кратки разстояния е напълно нормално да харчи повече. На мен в София ми дава 12-14/100, като не падам под 10км. изминато разстояние след запалване. При мен разхода борд комп./колонка е 1:1. Мисля че имаше тема тук как да настроиме борд. компютъра да показва истинския разход.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо
И аз не падам под 10 км на припалване,иначе да автоматик е вагон-ресторанта
,
днес постигнах 13.5 на борд,което ако според последното засичане, а и според надеждите ми е около 11.5 реално.И аз някъде мернах тази тема за настройка на борда чрез някакви корекционни числа,но сега не я намирам.За сметка на това търсейки я попаднах на темата за "пеперудите"и установих,че разхода засега ми е по малкия проблем
.Както се казва болката на дадено място изчезва при появява по-силна болка в друг участък на тялото 

днес постигнах 13.5 на борд,което ако според последното засичане, а и според надеждите ми е около 11.5 реално.И аз някъде мернах тази тема за настройка на борда чрез някакви корекционни числа,но сега не я намирам.За сметка на това търсейки я попаднах на темата за "пеперудите"и установих,че разхода засега ми е по малкия проблем

- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
къде ти трябваше да ме светваш за тея пеперуди та и аз се зачетох 
ти имаш проблем с тях или само се съмняваш?

ти имаш проблем с тях или само се съмняваш?
- baholino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535d
- Мечтае да кара: i3
- Детайли за колата: M-пакет
dembata написа:И аз не падам под 10 км на припалване,иначе да автоматик е вагон-ресторанта,
днес постигнах 13.5 на борд,което ако според последното засичане, а и според надеждите ми е около 11.5 реално.И аз някъде мернах тази тема за настройка на борда чрез някакви корекционни числа,но сега не я намирам.За сметка на това търсейки я попаднах на темата за "пеперудите"и установих,че разхода засега ми е по малкия проблем.Както се казва болката на дадено място изчезва при появява по-силна болка в друг участък на тялото
Колегата steltphone скоро беше си настройвал борда да му показва по-точно. Най-добре се свържи с него да ти обясни как точно става.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо
- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 60 520 D - 2006
- Мечтае да кара: 5 GT
@ndro написа:sinbad0 написа:@ndro написа:sinbad0 написа:извънградско 5,5-6,5 ,с ръчкане 6,7 но никога не ми е давала повече,багаж,жената,две малки деца.
520д 177к.с.
какво означава ръчкане, предвид този опасно нисък разход?
питам щото съм имал японски четирицилиндров дизел и там с ръчкане съм стигал до 8 - 8.5, а E60-ката е доста по-тежка и японците са много "стиснати" по принцип
Под ръчкане имам предвид DS и ляв мигач на двупосочно движение постоянно до Банско най често,по рядко до Боровец.
На магистралите не падам под 130.Обикновенно 140-150,рядко повече.......така постигам горепосочените резултати.
Градското ми е по жълтите павета,Тодор Александров,Александър Стамбилийски........най чести маршрути.
Извънградско ми дава рейндж 1100-1200км.София-Слънчев бряг/там малко каране/-София+3 дни каране в София с един резервоар.....
колега, този разход е впечатляващ... това с DS и левия мигач най-много ми хареса![]()
има ли тук друг с двулитров дизел да го потвърди?
Здравейте и от мен! От 3 дни съм собственик на Е60-2006, 520 Д - 163 к.с. Може би защото е зимно време моята кола по борд лапа към 12-13/100 км. смесено. Много ми е интересно дали е от зимни гуми или от ....? Не знам какво .Като е купувах ми говореха 6-7 смесен разход. Опитвам се да го засега правилно , но нещо аз ли не уцелвам не знам!
Прочети за термостатите, смени ги ако имат проблем и ще ти падне разхода. Изчисти и дебитомера и си готов.
Tool - Fear Inoculum
- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
Emooo написа:Прочети за термостатите, смени ги ако имат проблем и ще ти падне разхода. Изчисти и дебитомера и си готов.
Здравейте отново! Днес гледах работната температура, както обясни @ndro. Всичко ми ок.( 88 градуса) Обаче разхода по борд ми показва 10,5-11,0 на 100 смесено.Странното е че като смятам колко литра съм заредил и колко съм минал и по борд колко ми остава се получава някъде към 6,5 - 7.0 което според мен е супер. Успех на всички!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- BMW-Beast
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е63 individual
- Мечтае да кара: BMW M6 G-POWER
моита ми гори 12-15градско и 7-8 на дьлго 3.0i автоматик 

Миналата седмица си взех отпуск и предприех доста дълго пътуване из Европа с цел суркане по заснежени склонове
Занулих Journey computera на излизане от Пловдив и заснех показанието на паркиране в гаража в края на пътуването:
e60 525d, automatic. Пътници бяхме двама, но с много багаж. Карано е 90% по магистрала, 140 км/ч.

Занулих Journey computera на излизане от Пловдив и заснех показанието на паркиране в гаража в края на пътуването:
e60 525d, automatic. Пътници бяхме двама, но с много багаж. Карано е 90% по магистрала, 140 км/ч.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Как бяха условията
Засичал ли си колко е реално на колонка? Вече сигурно ставам досаден с тоя въпрос, но наистина ме интересува

Засичал ли си колко е реално на колонка? Вече сигурно ставам досаден с тоя въпрос, но наистина ме интересува

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
g.petrow написа:Миналата седмица си взех отпуск и предприех доста дълго пътуване из Европа с цел суркане по заснежени склонове![]()
Аз днес заредих и занулих компа.Е60 520D - 2006 . След 10-на километра цифрата е 13,5 градско в Бургас. На супер нормално каране. Не мога да разбера , аз ли не карам нормално или колата не е в ред. Загрявам я преди да тръгна , карам супер нормално, и странното е ,че като работи на място разхода пада до 7,5 а тръгвам да пътувам извън града отива към 9.0 и извън града примерно Бургас- Поморие - Слънчев бряг със 100 км, на темпомат отива към 12-13 л/100. Гледах температурите на датчиците, говорих с познати и те казват, че техните осособено 525-ците Е60 им гори към 7-8, а градско 9-11. Не знам къде да питам и кой знае колко ще ме друснат!