Пукнато амортесьорче на пистовия ремък
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Re: Пукнато амортесьорче на пистовия ремък
От опит казвам че няма да издържи дълго,другия път използвай дълга здрава отвертка,на мен ми се счупи в града ,а ако пътувах?не се опитвай да го заваряш има масло в него и не върши нищо ако не е в добро състояние
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
а това амортисьорче закво се сменя?
- cls6666
- ентусиаст
-
при мен падаше ремъка при гасене,откакто го смених нямам проблеми
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
А някой може ли да опише как става врътката със смяната,защото аз го мачакам с Менгемето и го хващам с тел когато е в смачкано положение,иначе не мога да преодолея съпротивлението на ремъка.
Dream_BMW написа:А някой може ли да опише как става врътката със смяната,защото аз го мачакам с Менгемето и го хващам с тел когато е в смачкано положение,иначе не мога да преодолея съпротивлението на ремъка.
Първо слагаш амортисьорчето след това ремъка като правиш с някакъв подходящ лост рамо на кантара и пъхаш ремъка последно .
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Аз слагам вложката на тресчотка и натискам директно през ролката,че със щанга ми е отплесвало ако съм сам и напиням с една ръка 

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
Аз последния път когато натисках с щанга по кантара и му изкъртих едното рамо.Той е нещо като дуралуминий и не се оказа много здрав.А ако натягам болта на ролката има опасност да превърти в резбата нарязана на кантара,а тя е доста слаба.Този ремък си е доста усилие да го опънеш достатъчно,че да вкараш (амортесьорчето)демперчето без да си го смачкал.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Последния път ми се скъсаха всички ремъци точно пред нас
Едни приятелчета видяха за какво става въпрос, дойдоха за помощ - един напъваше обтегача с лост, аз вкарах ремъка и така... Всички ремъци ги сменихме за 20мин. След това дойде ред на бирите
Таа, колега, повече не ползвай чукове. Както каза Le Transporteur - опитай да подмениш старият кожух с новият 

- cls6666
- ентусиаст
-
Аз използвах ключ или лула ,има рамо и става лесно като се натиска плавно,преди това прекарвам ремъка и оставям празно само на ''динамото'' ,натискам и слагам и готово,поедно време ми падаше ремъка и ми беше физзарядка
Dream_BMW написа:Аз последния път когато натисках с щанга по кантара и му изкъртих едното рамо.Той е нещо като дуралуминий и не се оказа много здрав.А ако натягам болта на ролката има опасност да превърти в резбата нарязана на кантара,а тя е доста слаба.Този ремък си е доста усилие да го опънеш достатъчно,че да вкараш (амортесьорчето)демперчето без да си го смачкал.
Колега я по-внимателно с четенето , всеки ти пише да минтираш първо амортесьорчето ( без сложен ремък ) и след това прекарваш ремъка по схема как си е и преди последното звено правиш чалъма с лоста на кантарчето да свиеш хамортесьора и пъхаш ремъка в последната шайба и после играеш джига

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:Колега я по-внимателно с четенето , всеки ти пише да минтираш първо амортесьорчето ( без сложен ремък ) и след това прекарваш ремъка по схема как си е и преди последното звено правиш чалъма с лоста на кантарчето да свиеш хамортесьора и пъхаш ремъка в последната шайба и после играеш джига.
Не съм обърнал внимание ,че има строга последователност в действията които си ми описал хахах.Вземам си бележка за друг път.Мерси за помоща,като се затопли времето ще я извърша тази маниполация,че явно моя демпер е уморен вече и от време на време се свива прекалено много и се заклещва в свито положение и тутакси оставам без хидравлика,динамо и водна помпа.И се налага с чука да осободя демпера за да опъне пак ремъка.Операцията с чука не е сложна,но е смешно,БМВ-та караме с чука действаме на средата на улицата.

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Dream_BMW написа:vladobate написа:Колега я по-внимателно с четенето , всеки ти пише да минтираш първо амортесьорчето ( без сложен ремък ) и след това прекарваш ремъка по схема как си е и преди последното звено правиш чалъма с лоста на кантарчето да свиеш хамортесьора и пъхаш ремъка в последната шайба и после играеш джига.
Не съм обърнал внимание ,че има строга последователност в действията които си ми описал хахах.Вземам си бележка за друг път.Мерси за помоща,като се затопли времето ще я извърша тази маниполация,че явно моя демпер е уморен вече и от време на време се свива прекалено много и се заклещва в свито положение и тутакси оставам без хидравлика,динамо и водна помпа.И се налага с чука да осободя демпера за да опъне пак ремъка.Операцията с чука не е сложна,но е смешно,БМВ-та караме с чука действаме на средата на улицата.![]()
![]()

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
mgate написа:mhihi:ще ме умориш
Картинката наистина е смешна и ми се налагаше да почуквам с чукчето почти при всяко палене а по някога и гасене,за това побързах да си купя ново демпферче,и още като го взех и проблема по-рядко започна да се появява.Баси иронията.Иначе съществува и друго спасение,но за съжаление май само при VAG групата автмобили я има тази опция.Питах за нея ето в тази тема(ако може да се нарече тема де).viewtopic.php?f=8&t=271294
Dream_BMW написа:mgate написа:mhihi:ще ме умориш
Картинката наистина е смешна и ми се налагаше да почуквам с чукчето почти при всяко палене а по някога и гасене,за това побързах да си купя ново демпферче,и още като го взех и проблема по-рядко започна да се появява.Баси иронията.Иначе съществува и друго спасение,но за съжаление май само при VAG групата автмобили я има тази опция.Питах за нея ето в тази тема(ако може да се нарече тема де).viewtopic.php?f=8&t=271294
Какъв проблем , ако е свързано с оная тема се сменя и кантарчето болта (май вървят заедни или не не си спомням добре ) аз вече го направих и звукът изчезна около 100-на лева от представител и малко повече ама ново . Шайбата минава на милимундри покрай демпферната и ако има нещо поизносено кантарчето застава на секерме ( е нали съм Филибарче

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2