трансплантация на дизел

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d

Re: трансплантация на дизел

Мнение от димитър_81 » 19 Дек 2011, 14:36

brankovv написа:1 въпрос, като имаш 3500лв. за донор защо изобщо ще се занимаваш с глупости ? купи си 318тдс и си карай - икономично с малък данък по-малка ГО аз лично ненамирам логиката да съсипеш 2 коли за по 3 000лв. за да направиш една непродаваема лично мое мнение е че такива упражнения са по присъщи за някой безделник като мен а като чета тука все ми се струва че не ти трябва такъв филм, за колегите дето предлагат десен волан да попитам някой обрщал ли е е36 ? щото знам че нямат нито 1 заготовка за обръщане

абе големи специалисти се извъдихте, не знам какво знаеш и какаво не, но при положени, че има цяла кола за донор, това е един най евтините варианти, а да предлагаш да си вземе 318тдс при положение, че иам 2.5 е просто несериозно
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 325 tds » 19 Дек 2011, 15:04

Колега, точно затова няма да го продам, ако трябва 6те карам две коли но за под 3000 няма да го дам. При положение че не ми създава ядове.
Вече имам добра оферта за купе с документи за под хилядарка, така че ако не излзе нещо по добро може и да се навия и да я грабвам през февруари. Технически съм доста грамотен, има добър приятел с автоморга, който няма да ми откаже нито помо6т нито инструмент, два гаража един до друг, така 4е не мисля 4е инвестицията 6те надмине 2хил. при положение, че в най-ло6ият слу4ай от моето купе, врати, калници и квито там боклуци има 6те взема поне 500 лева, дори и на вторични да го дам. Пак тези пари 6те ми дойдат като помощ за да покрия някой неочакван разход. Не искам да звучи като реклама но веднаж, преди 5 год. се ядосах на грозното табло на голф 2 /90кс и за една седмица му барнах тройково табло+нов гти двигател, като след това ме питаха така ли е заводско. Колегата о6те му се радва като го кара. Така че работата с трансплантациите не ми е чужда, мразя да давам грешни пари за тоя дето духа на разни псевдо-продавачи който, като видят, че почвам да оглеждам колата отдолу и по калниците и ми казват ,,отлична е климатика и работи". За 318 тдс, такова чудо съм карал близо 4 месеца, за градски условия смятам че бива но за извънградско не съм убеден,а и няма нищо общо с 2,5 така, че този вариант въобще не се коментира.
поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 19 Дек 2011, 16:54

той Пресо за друго да се готви имам почти готов донор 330д и трябва да се мушне в моето Е36, засега събирам инфо каде са реално проблемите в тази игра :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 19 Дек 2011, 22:42

димитър_81 написа:...

a ?
1во ти къде видя донор ?
2ро човека акцентира върху кризата и казва че търси донор с по малък мотор заради по-малкият данък и другите производни
3то никой ама никой неможе да ми каже че това било евтин варянт като комбита 325 ТДС започват от 2200лв. в мобиле и са си екстрови за разлика от на 325 tds като от

325 tds ти ако правиш суап какво мислиш да ползваш от твойта ? - само мотора ? правил ли си суап преди ?

аз имах приготвен m47n за е30 ма ми отпадна проекта само заради електроника - а и заради нужда от кеш :mhihi: ма това е друга тема на разговор

какво му е на м41 за извън градско ? ти децата ли ще си возиш или ще си играеш на шумахер та да гониш скорости ? от 2 дни съм собственик на 318тдс днес ходих до Пловдив извън градско ми даде 5на100 с 130 макс какво повече искаш ?

лично мое мнение е че такива гимнастики са абсолютно излишни като се има в предвид че има такива коли от завода готови и то не за космически суми

иначе по темата: за да вкараш м51 в кош с м41 ти трябва
1. напълно оборудван мотор с абсолютно всичко по него
2. скорости + шифтър + кардан от м51
3. воден радиатор м51
4. табло от м51
6. жичкаджия щото има разлика в пиновете на инсталацията

само и единствено това - всичко останало е същото - лично мое мнение е че такъв суап е рентабилен и смислен само ако си си тотализирал колата а не да си търсиш същата ма комби

я кажете комбито е36 кое му е по-широко от на седана ? щото аз несъм имал такова но съм имал е30 и си е същото :)

моят съвет : куписи е39 и не се филмирай ако толко държиш на марката иначе защо не огледаш за някой пасат ?(не се базикам много по просторни са) пък си простей с е36-цата :twisted:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 20 Дек 2011, 0:55

Колега нещо не мога те разбера каква ти е идеята на тази тема. Писал си че искаш идеи и мнения дали е изгодно и ги получи ама не си съгласен нещо , второ питаш лесно ли ще стане пък за едмица си префърлял мотори и тунинг отгоре пък и попитай в крайна сметка на морга дали ще ти дадат 500 кинта за е36 ламарини като тука приятелче взима 400 за Е34 . Ама по-важното на което хич му не обръщаш внимание е пространството което е никак повече . Още една питанка що търсиш 318тдс кат взимаш направо 325тдс ( нали евтини ) и нямаш ядове още повече туй 318 кви екстри ще има на купето( само една тук спейс шатъл във Филибето стокова си е такава бъкана :mhihi: ) - никви или ще префърляш кат пич. Искаше мнение дали е изгодно , ми не е особено кат имаш пари както се изрази , а на нещата изброени от колегата по-горе кво ти требе аз като Неспециалист мога изброя още няколко . В близките няколко месеца ( по-малко отколкото си продаваш колата ) купих два ТДС-а и смея да заявя ( единия има кой да потвърди ) са доста над средното ниво да не кажа и повече на средна цена по-ниска от тая дет търсиш на твойта тъй че огледай се за нещо читаво да даваш мангите и да си го караш като пич пък твойта ако ти е мила си я запази нъл си напред с матряла :mhihi: . Успех и мисля можеш сам да си вземеш решението щот не е дилема някаква в този момент. Жив и здрав.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 20 Дек 2011, 2:48

brankovv написа:аз имах приготвен m47n за е30 ма ми отпадна проекта само заради електроника - а и заради нужда от кеш :mhihi: ма това е друга тема на разговор

я раздуй, щото аз гледам че ми требе цялата електроника + да садя уредите от е46 което означава и претапециране на моето табло, ама филма който ме притеснява е от кутия - кардан, няма кутия която да пасне на м57 а кутиите на е46 и е36 са малко различни в опашките.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: трансплантация на дизел - Ключ

Мнение от 325 tds » 20 Дек 2011, 8:32

Съжалявам, че темата се превърна в спор, не това ми беше целта. Както и да е получих някой отговори на вълнуващите ме въпроси. Благодаря на всички, които се включиха. В крайна сметка ще направя това което съм решил, така че моля за КЛЮЧ на темата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 20 Дек 2011, 10:38

angelBMW написа:Щом държиш на модела даваи смело !По принцип всички знаем че 2.5 тдс са болни двигатели,лично аз не съм се сблъсквал до сега с 2.5 тдс по причината че не обичам дизела :mhihi: Иначе трансплантацията ако има кои да ти помогне и знаете как и къде да пипате за 3-4 дена без зор ще е в движение колата.Но в случаи че имаш всичко нужно,донор,гидория,клюма да свалите двигателя и да го мушните в другото шаси и наи вече спокоиствие че с нерви не се работи :mhihi:
Лично аз и още 1 познат за да не казвам голяма дума но от 10-11 вечерта до 4 сутринта направихме трансплантация от е36 318ис изкарваме мотора и след това от другия донор изкарваме м50б20 и го монтираме на мястото на 18ската но тук става въпрос за бензинов двигател.

Хахахаха,болни вика.Един бензин когато изкара колкото дизел ела ми се обади.При правилна експлоатация и поддръжка говорим.

Предишна

Назад към E36