Проблем с е36 320i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 320i Coupé
Мечтае да кара: BMW E36 M3 Evo Coupé

Проблем с е36 320i

Мнение от .:The Player:. » 18 Дек 2011, 17:47

Здравейте , колеги имам няколко извесни проблема с моето е36 320i купе 96ста година от както съм го купил и така се реших да попитам във форума за тях . Единия от тях следния , като запаля колата всичко си е ОК и след известно време като по-карам по някои път малко след като потегля ми светват лампите на таблото с уредите ABS , TC и Аербега . След което нямам нито тракшън нито ABS , а аербека гасне лампата след време . Другия проблем е с check контрола на бордния комп. моят е най-големия ! Като натисна Check нищо не става просто светва дисплеия за 1-2 секунди гасне ето пример с клип от YouTube и незнам дали така трябва да е , но май не : http://www.youtube.com/watch?v=QjMV-H3zUcQ Третия е такъв че на борда има копче TIMER това мисля че печка , настойвам часа в които да се пусне следовалтено се пуска започва да духа от всякаде но студено - като е загряд мотора работил преди това изклиучен духа топло . Вапроса ми е ако зависи от мен да си го оправя или ако нещо е по сложно да го откарам на маистор . По належащо ми за ТС и АБС защото сега зимата е кофти без тях :| Благодаря предварително и очаквам отгори на проблема просто си нямам идея защото така се е получило за което ще съм много благодарен ако ми помогне или насочите към решението на проблема . Подрави :)
BMW Enthusiasts : We live with our cars ... Enjoy the ride !

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Re: Проблем с е36 320i

Мнение от delas_328 » 18 Дек 2011, 21:58

Що не вземеш да отидеш до някъкво сервизче ,нали не вярваш че някой през форума ще ти оправи колата ,това са сериозни проблеми !
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 19 Дек 2011, 10:08

.:The Player:. написа:Здравейте , колеги имам няколко извесни проблема с моето е36 320i купе 96ста година от както съм го купил и така се реших да попитам във форума за тях . Единия от тях следния , като запаля колата всичко си е ОК и след известно време като по-карам по някои път малко след като потегля ми светват лампите на таблото с уредите ABS , TC и Аербега . След което нямам нито тракшън нито ABS , а аербека гасне лампата след време . Другия проблем е с check контрола на бордния комп. моят е най-големия ! Като натисна Check нищо не става просто светва дисплеия за 1-2 секунди гасне ето пример с клип от YouTube и незнам дали така трябва да е , но май не : http://www.youtube.com/watch?v=QjMV-H3zUcQ Третия е такъв че на борда има копче TIMER това мисля че печка , настойвам часа в които да се пусне следовалтено се пуска започва да духа от всякаде но студено - като е загряд мотора работил преди това изклиучен духа топло . Вапроса ми е ако зависи от мен да си го оправя или ако нещо е по сложно да го откарам на маистор . По належащо ми за ТС и АБС защото сега зимата е кофти без тях :| Благодаря предварително и очаквам отгори на проблема просто си нямам идея защото така се е получило за което ще съм много благодарен ако ми помогне или насочите към решението на проблема . Подрави :)

Една диагностика колега и ще си каже защо светват лампичките. :yes: А я кажи малко повече за печката,защото и на моя борд има копче "time" но си е таймер. :mrgreen: Кажи как точно работи печката?
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 19 Дек 2011, 13:55

Твърдо си за диагностика :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от .:The Player:. » 19 Дек 2011, 15:49

Мерси много за отговора и аз така си мислех че трябва да стане :yes: Трябва да отида в някой сервиз с читав диагностик да каже :) Относто за печката отговор на колегата MPOWERfan искам да поясня че колата ми е внос от Италия и борда е на италиянски ако има значение това . Значи натискам копчето TIMER и ми излизат два надписа които по мои наблудения е включи и изключи , натискам SET|RES се пуска и гасне по този начин само се пуска и гасне ! А като натисна 2 или 3 пути имам две алтернативни времена за настойка на час и пускане на печката . Печката си се писка когато трябва духа ама студено :) Ако някой знае някой добър сервиз или диагностик в Перник и София в краен случай да пише :wave: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 19 Дек 2011, 22:43

.:The Player:. написа:Мерси много за отговора и аз така си мислех че трябва да стане :yes: Трябва да отида в някой сервиз с читав диагностик да каже :) Относто за печката отговор на колегата MPOWERfan искам да поясня че колата ми е внос от Италия и борда е на италиянски ако има значение това . Значи натискам копчето TIMER и ми излизат два надписа които по мои наблудения е включи и изключи , натискам SET|RES се пуска и гасне по този начин само се пуска и гасне ! А като натисна 2 или 3 пути имам две алтернативни времена за настойка на час и пускане на печката . Печката си се писка когато трябва духа ама студено :) Ако някой знае някой добър сервиз или диагностик в Перник и София в краен случай да пише :wave: :yes:

И на моя борд копчетата са му на италиански,езика си го смених вече. :D Аз мисля,че нямам печка ама ще се заиграе утре с копчето да видя за какво иде реч.А ти колега направи една диагностка и всичко ще е 6. :yes:
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
Детайли за колата: шест цилиндров звяр

Мнение от NoMoreRules » 18 Май 2012, 23:08

и при мен е така.Когато натисна копчето TIMER започва да духа парното макар и на изгасена кола.Някой разбра ли за какво става на въпрос с това копче?
Изображение
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 22 Май 2012, 16:24

При Ckeck диспелея ти светва, защото е слаган допълнително, не е излязла оригинално с него и са навързани всички функции (разход, рейндж и т.н.), но не и check control-a :winky:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от .:The Player:. » 19 Юни 2012, 16:51

Сигорно е така колега нз но май борда си е оргинален . А за копчето TIMER ваобщеси нямам идея ... АБС и ТК си ги оправих беше датчика на сервото на спирачките :)

Потребител
Аватар
Кара: e36 320i ///M
Мечтае да кара: BMW e60 ///M5

Мнение от М.Тодоров » 19 Юни 2012, 22:36

И при мен е така.Светна ми ABS-a и направо изчезна.Като я загася и запаля отново ми изгасва ABS и пак си го имам,но след 5-10мин. каране пак ми светва и изчезва.Колата е 320 купе ванус 1995г.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от .:The Player:. » 20 Юни 2012, 11:12

Диагностика и еветуално някой датчик на колелата то ше си каже като я сакачат на компа :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 21 Юни 2012, 11:40

MPOWERfan написа:
.:The Player:. написа:Здравейте , колеги имам няколко извесни проблема с моето е36 320i купе 96ста година от както съм го купил и така се реших да попитам във форума за тях . Единия от тях следния , като запаля колата всичко си е ОК и след известно време като по-карам по някои път малко след като потегля ми светват лампите на таблото с уредите ABS , TC и Аербега . След което нямам нито тракшън нито ABS , а аербека гасне лампата след време . Другия проблем е с check контрола на бордния комп. моят е най-големия ! Като натисна Check нищо не става просто светва дисплеия за 1-2 секунди гасне ето пример с клип от YouTube и незнам дали така трябва да е , но май не : http://www.youtube.com/watch?v=QjMV-H3zUcQ Третия е такъв че на борда има копче TIMER това мисля че печка , настойвам часа в които да се пусне следовалтено се пуска започва да духа от всякаде но студено - като е загряд мотора работил преди това изклиучен духа топло . Вапроса ми е ако зависи от мен да си го оправя или ако нещо е по сложно да го откарам на маистор . По належащо ми за ТС и АБС защото сега зимата е кофти без тях :| Благодаря предварително и очаквам отгори на проблема просто си нямам идея защото така се е получило за което ще съм много благодарен ако ми помогне или насочите към решението на проблема . Подрави :)

Една диагностика колега и ще си каже защо светват лампичките. :yes: А я кажи малко повече за печката,защото и на моя борд има копче "time" но си е таймер. :mrgreen: Кажи как точно работи печката?
този таймер е за пускане на климатика да ти охлади колата в жегите,и не е препоръчително да се пуска 2 пъти последователно изтощава акомулатора.а за другите проблеми колегите са ти казали каво да направиш.

Потребител
Аватар

Мнение от .:The Player:. » 21 Юни 2012, 12:56

И на мен така ми казаха че е охладител , но не вярвах за какво може да служи тоя охладител като навън е 32 градуса и вътре не се седи ... Мерси все пак ! Поздрави :yes:

Назад към E36