трансплантация на дизел

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

трансплантация на дизел

Мнение от 325 tds » 17 Дек 2011, 20:33

Здравейте колеги, поради застояващата ни икономика и почти невъзможноста да продам за 6 м, 325-цата си за нормалните според мен около 3000 лева и да си взема комби ми хрумна следната идея.
Да взема едно здраво купе от 318 тдс и да мушна моят мотор от 325 тдс с всичките му необходими неща. Просто ще ползвам моята за донор и кво то остане на вторични.
По принцип съм много доволен от дизела /не ми е правил никакви проблеми за 4г. експлоатация/, но поради увеличаването на семейството ми с още един член ми е нужно комби.
Върпоса ми е дали е удачно да правя тази манипулация, колко и какви трудности мога са срещна и дали е изгодно.
Февруари излизам за месец в отпуска и мисля че 6те има достатъчно време за това.
Според вас добре ли да взема цяла кола за около до 3х лева без никакви забележки по купето, като след което да и продам мотора и квото остане от двете коли, или да взема уборудвано само купе което да регистрирам в кат.
Мисля 4е пе4еля полезен обем в колата, по нисък данък и няма да продам моята на безценица.
Приемам всякакви съвети и предложения.
Поздрави на всички.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Re: трансплантация на дизел

Мнение от angelBMW » 18 Дек 2011, 7:49

Щом държиш на модела даваи смело !По принцип всички знаем че 2.5 тдс са болни двигатели,лично аз не съм се сблъсквал до сега с 2.5 тдс по причината че не обичам дизела :mhihi: Иначе трансплантацията ако има кои да ти помогне и знаете как и къде да пипате за 3-4 дена без зор ще е в движение колата.Но в случаи че имаш всичко нужно,донор,гидория,клюма да свалите двигателя и да го мушните в другото шаси и наи вече спокоиствие че с нерви не се работи :mhihi:
Лично аз и още 1 познат за да не казвам голяма дума но от 10-11 вечерта до 4 сутринта направихме трансплантация от е36 318ис изкарваме мотора и след това от другия донор изкарваме м50б20 и го монтираме на мястото на 18ската но тук става въпрос за бензинов двигател.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 325 tds » 18 Дек 2011, 9:58

Да тук във форума, тдс-ките често са показвани като несполучливи двигатели, но аз си харесвам моят. Kакто написах и в предният ми пост колата не ми е създавала никакви проблеми до сега. Не съм пипал ни6то по двигателя, освен почистване на ЕРГ клапана и то понеже исках да пробвам, иначе съм сменял едно динамо, предни + задни дискове, тампоните и шарнирите на предните носачи и външните накрайници на рейката. Последните ги смених понеже трябваше да минавам по миналата зима през прохода Ри6 и за една зима почна леко да притропва /то там и валяк да мине 6те почне да притропва/ и понеже си сменям всичко сам и спестявам от майстори си смених и външните накрайници. За ремъци и други консумативи не говоря.
Та поради тази причина ми се пъхна тази муха в главата и се чудя кво да правя.
Да продам на части здрава кола не искам, да я подаря на някой за 2000 пак, та мисля само да сменя купето.
Благодаря все пак за мнението.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d

Мнение от димитър_81 » 18 Дек 2011, 11:04

Щом си решил и ти се занимава, виж тази viewtopic.php?f=46&t=276685 , слагаш всичко от твоита и си ти, че ще имаш и резервна глава ако тряя :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 325 tds » 18 Дек 2011, 11:13

Да колега, нещо подобно ще стане накрая. Но като я гледам тази от обявата неми се струва 4е това е моят донор, кръвните ни групи са различни :D
но ина4е благодаря за предложението
:bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М50Б25
Мечтае да кара: икономично

Мнение от Stiks » 18 Дек 2011, 19:45

325 tds написа:Да колега, нещо подобно ще стане накрая. Но като я гледам тази от обявата неми се струва 4е това е моят донор, кръвните ни групи са различни :D
но ина4е благодаря за предложението

e не е твоята ... нали търсиш 18ка заради малкия данък :),
колегата Пресиан_Василев може да дати помогне много в тези трансплантации.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 325 tds » 18 Дек 2011, 20:44

да и аз към него съм се насо4ил
благодаря, все пак но все о6те търся 4итав донор
ей това ми хваща окото но май цената му идва отгоре
http://www.cars.bg/u440904
пък и кво 6те го правя това мотор4е 1,6 трябва да го слагам на някой скутер :D
Поздрави на вси4ки все о6те има един месец да мисля и търся

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Дек 2011, 23:07

Колега ма ти си за петица комби бе пич кви комбита и щуротии търсиш от тройката кво разширение та за още един чоляк , едно колело не мое влезе( детско ) пък за количка .... все тая. И двата модела ги имам все ТДС-и та затова се изказвам така имам виждането и повече място като гледам за какви пари ще доде .... Всъщност ти говориш за икономика и за тансплантация за спечелване на мъ-ъ-ъничко място ми не си пасват , взимай калкулатора и смятай пък ако те мързи звънкай на Преско и той ще ти каже направо колко дълбоко ще се бръкнеш. Без майтап преразгледай си идеята ей така приятелски ти го казвам , скоро се сдобих с 525ТДС изключително запазена и на цена дет не можеш посмъртно я постигна с тази си идея. Единствено ще похарчва мъничко отгоре ( а забравих и автомат е даже , голям кеф ) ама предимствата да ги изброявам ли . Успех и ей така за всеки случай погледни и големите батковци ( Е34 ) и прецени .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 19 Дек 2011, 1:42

vladobate написа:Колега ма ти си за петица комби бе пич кви комбита и щуротии търсиш от тройката кво разширение та за още един чоляк , едно колело не мое влезе( детско ) пък за количка .... все тая. И двата модела ги имам все ТДС-и та затова се изказвам така имам виждането и повече място като гледам за какви пари ще доде .... Всъщност ти говориш за икономика и за тансплантация за спечелване на мъ-ъ-ъничко място ми не си пасват , взимай калкулатора и смятай пък ако те мързи звънкай на Преско и той ще ти каже направо колко дълбоко ще се бръкнеш. Без майтап преразгледай си идеята ей така приятелски ти го казвам , скоро се сдобих с 525ТДС изключително запазена и на цена дет не можеш посмъртно я постигна с тази си идея. Единствено ще похарчва мъничко отгоре ( а забравих и автомат е даже , голям кеф ) ама предимствата да ги изброявам ли . Успех и ей така за всеки случай погледни и големите батковци ( Е34 ) и прецени .

Ако е е39 тдс добре но е34...долна класа е това за мен не че не ги харесвам големи са широки са също така и здрави от към ламарина...но предпочитам е39 пред е34 но това също е финансов проблем на някои хора като мен :mhihi:
Та има и друга причина колегата да държи за смяна на купето,в днешно време неможеш да си купиш една здрава и нормална кола наи вече в БЪЛГАРИЯ както повечето пишат в обявите че колата е в перфектно състояние оригинална боя здрав мотор бла бла и тем подобни няма нужда от повече подробности те се знаят :mhihi: но мисълта ми е че неможеш да си намериш една здрава кола от към шаси и най-вече двигателя които според мен е наи-важното нещо в колата(зависи и в кво състояние е шасито де :mhihi: ) както колегата спомена по горе 4г е нямал проблеми с двигателя си и 100% заради това държи да смени купето а не модела 2.5 тдските след 200-250 хиляди км започват да ги продават защото ги очаква олекотяване на джобовете :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 325 tds » 19 Дек 2011, 9:19

колеги и двамата сте прави,
преди шест месеца когато осъзнах че за 4 членно семейство, пътуващо на 160 км. разстояние в едната посока през седмица седана на E36 идва малък предположих че ще е лесно да бартеросам моята за едно комби на e39 с доплащане от моя страна но уви нищо читаво не се намери. След това се пробвах да продам моята кола но започнаха едни предложения за 2000 лева, което е повече от смешно за мен, в предвид състоянието на колата и двигателя. Колата е с чип и върви отлично, няма никакви проблеми /поне засега / с всякакво запалване, просто излезе много яка, маса мой приятели се потрошиха да си правят колите аз си карам и толкова. И затова не ми се продава двигателя за мен е добро вървене на приемлив разход. + е това че колата е рагистрирана в кат без номер на двигателя /понеже беше мръсно отдолу и човека вика къде да се цапам давай да я пишем без номер/ и така и стана.
А за това което се продава в момента наистина повечето от колите са такива таратайки, че по добре да си карам моята. Към момента не изпитвам някакви финансови затруднения, дори съм малко напред с материала, поради факта че излезе една добре платена командировка от рода на /100Е/ на ден/ и след като си оправя кредита по апартамента 6те бъда напред с 15 хилки, това говоря за 7 месеца, които изтичат февруари. Не ми е проблем да взема и друга кола естествено е39 комби, но знам 4е като ги вкарам тези пари в кола 6те стане същата работа като с Е36-цата, 9х преди 4етири години сега 2000, яд ме е че не искам да изневерявам на марката. В автокъщите който обиколих преди 5 месеца във варненски регион, не видях ни6то хубаво от любимата марка, на нормални пари до 8х. само едни укотени Е46 /136 коня и други таралясници. Така че именно поради тази причина си карам моето тракторче, което не ме е подвело до сега. Предната ми командировка не беше палено 6 м. и само като видя клю4а и готово, дори не подгрявах и не въртях втори път.
Сега когато се прибера пак се надявам да е така. Е затова искам да си запазя двигателя, че рядко се случва на такъв.
Имам още един месец, ако изкочи някоя купе, най добре от 318 тдс да е, че са почти едни и същи от към окабеляване и ще има по малко разправия хич няма да се замисля да си бодна двигателя, поне ще знам кво имам по капака.
Поздрави на всички и очаквам смислени предложения, нека който види нещо читаво да свирка на ЛС, говорим за Е39 комби за купуване и е36 /318тдс за донор
поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 19 Дек 2011, 12:27

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 19 Дек 2011, 12:42

Тракторче :mhihi:
Успех с търсенето дано намериш нещо запазено като е36цата ти,поне по начина които я описваш излиза наистина читава...до момента съм срещал доста тдс-ки и всички са си тръгвали с нов двигател :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 325 tds » 19 Дек 2011, 14:09

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 325 tds » 19 Дек 2011, 14:10

тя тази тема ме запали за това което съм намислил :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 19 Дек 2011, 14:13

1 въпрос, като имаш 3500лв. за донор защо изобщо ще се занимаваш с глупости ? купи си 318тдс и си карай - икономично с малък данък по-малка ГО аз лично ненамирам логиката да съсипеш 2 коли за по 3 000лв. за да направиш една непродаваема лично мое мнение е че такива упражнения са по присъщи за някой безделник като мен а като чета тука все ми се струва че не ти трябва такъв филм, за колегите дето предлагат десен волан да попитам някой обрщал ли е е36 ? щото знам че нямат нито 1 заготовка за обръщане
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E36