Възтановяване на рефлектори

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Възтановяване на рефлектори

Мнение от Stanchev » 08 Май 2006, 14:20

Здравейте колеги, вчера реших да разглобя фаровете и да изчиста лупите. разглобих всичко, изкарах лупата и на това рефлекторче, което е хваната лупата (номер 3 на схемата) ясно си личеше е е прегоряло, явно идиота преди мене е бил със 100вата крушки :censored: Мисълта ми е следната - ще ги карам да ги възтановяват, но нали има и други рефлектори, тези които требе да отлепиш стъклото, за да стигнеш до тях :arrow: тях да ги възтановявам ли или само да ги мия ? каква роля игрраят? само разпръскват светлината или са за красота, защото си мисля, че лупата върши цялата работа :?:
говорим за номер 2 на схемата :arrow:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 08 Май 2006, 20:44

Според мен рефлектора(2) не играе никаква роля в светенето, той маи е за външен вид
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Май 2006, 21:07

пластмасата е за красота :idea: (предполагам да не се виждат вътрешностите на фара). не играе никаква друга роля, освен, че има едно прозорче(усмивката) на нея, под лупата, от където се осветява пространството непосредствено пред колата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 08 Май 2006, 21:22

И аз така си мислех, че са за красота :D Между другото моите са без тези изрезки отдолу, много по-добра визия предават на колата ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobaka » 10 Май 2006, 13:27

А как става това възстановяване на рефлектора?На мойта 3-ка не и светят късите добре и си мисля дали да не го пробвам този финт ако става.
И Батето е бил трезвен някога.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 10 Май 2006, 13:29

Bobaka написа:А как става това възстановяване на рефлектора?На мойта 3-ка не и светят късите добре и си мисля дали да не го пробвам този финт ако става.

ами има си майстори които се занимават само с това. в софия не знам къде ги правят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobaka » 12 Май 2006, 15:19

Е то като нема у София каде има?
И Батето е бил трезвен някога.

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 13 Май 2006, 19:38

Е то като нема у София каде има?

Във Варна. На мен на предишната кола ми правиха 2 рефлектора[i][u] защото им беше паднало покритието. Вземаха ми по 30 лв. на фар, но им нямам телефона на момчетата.
Но при теб май иде реч само за почистване с парцалче и спиртец на стъклата и рефрактора :winky:.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Назад към E34