със 120км от трета втора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bmw_318_iska
- Потребител
-
Re: със 120км от трета втора
zorobg написа:Ако ще я събираш ТИ, и до сега не си го правил никога, филма наистина ще е доста голямНаправо за Оскар ще те номинираме

- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
zBoost написа:нормално, тва не е bmw
не че нещо ама м42-ките не излизат много корави

а и аз съм с м42 та ме фаща страх и трябва да си оправя пружинките дето ми държат скоростния лост да не се движи свободно, че и моя е хлабав да не стане някой сакътлък да пущам и аз тема тук

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
то по скоростния механизъм пружини няма... а и не виждам кой мотор ще превъзмогне свръх-оборотите и valve float
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
bmw_318_iska написа:zorobg написа:Ако ще я събираш ТИ, и до сега не си го правил никога, филма наистина ще е доста голямНаправо за Оскар ще те номинираме
буталата ги смених и клапаните припаснах , сега ще ходя някаде да ми слагат пружините, но ме притесняват ме валовете и веригата
Лично аз с интерес следя развитието на темата и ще чакам да я запалиш ( не с туба бензин

А иначе и аз много се бях спекъл, когато за първи път трябваше да правя "лек уличен" ремонт -сваляне на глава и смяна на гарнитура, защото я бях поиздухал, лекичко, на тогавашната ми кола (Форд Сиера). Само първия път е страшно и ... интересно

- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
EnimEn написа:то по скоростния механизъм пружини няма... а и не виждам кой мотор ще превъзмогне свръх-оборотите и valve float
да моя грешка , има някаква втулка която се разбивала с времето и скоростния лост става много "свободен"
а иначе да - никой мотор не би издържал такова нещо , просто колегата който е напънал фиестата , та тя е издържала нещо подобно , затова се изказах така

- bmw_318_iska
- Потребител
-
zorobg написа:bmw_318_iska написа:zorobg написа:Ако ще я събираш ТИ, и до сега не си го правил никога, филма наистина ще е доста голямНаправо за Оскар ще те номинираме
буталата ги смених и клапаните припаснах , сега ще ходя някаде да ми слагат пружините, но ме притесняват ме валовете и веригата
Лично аз с интерес следя развитието на темата и ще чакам да я запалиш ( не с туба бензин).
А иначе и аз много се бях спекъл, когато за първи път трябваше да правя "лек уличен" ремонт -сваляне на глава и смяна на гарнитура, защото я бях поиздухал, лекичко, на тогавашната ми кола (Форд Сиера). Само първия път е страшно и ... интересно. Давай смело и чакаме резултатите
сглобявал съм м40ката но преди това съм я и разглобявал а сега имам една торба с болтове и мании

до преди малко слагахме пружинките с един приятел доста изнервяща работа ,ама стана утре ще продалжим , иначе някой може ли д акаже как да разбера валовете кои е ляв и кой десен
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
То по принцип лошо няма, до момента, в който след като си я сглобил, все още ти е останала тази въпросната торба с болтове и чаркове 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
bmw318is4 написа:zBoost написа:нормално, тва не е bmw
не че нещо ама м42-ките не излизат много корави, защото 7-8 такива теми с връщане на скорости от 3-та на 2-ра на м42 видях и все лоши последствия
а и аз съм с м42 та ме фаща страх и трябва да си оправя пружинките дето ми държат скоростния лост да не се движи свободно, че и моя е хлабав да не стане някой сакътлък да пущам и аз тема тук
тва е щото рацерите карат М42, другите мотори сменят до 2,500 оборота и затва няма теми

ps: аз се чудя що изчезват малко по-малко М42ките, а то ква била работата

Последна промяна b00st на 16 Дек 2011, 21:19, променена общо 1 път
Абе бегай мааани, тия ковани М42-ки нищо не става от тех! 12 000 оборота да не могат да направят, срамота

- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 528xi
- Мечтае да кара: M10
- Детайли за колата: Panda
izzzo написа:Абе бегай мааани, тия ковани М42-ки нищо не става от тех! 12 000 оборота да не могат да направят, срамота![]()
![]()
нали...... земайте си слагайте М52В28 и нямате ядове

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Ей тоя номер с връщането на предавка по грешка го направи мой приятел лятото на един опел вектра (2.0 - 150 к.с.).
Само, че той включи от 2-ра с 90 км.ч - 1-ва... не знам как влезе, но колата направо заби на място... и за още по-голямо учудване и нямаше нищо. Запали и си върви все още без никакви проблеми.
А М42 си е много корав мотор, без проблем се развърта над 7000 оборота...
Само, че той включи от 2-ра с 90 км.ч - 1-ва... не знам как влезе, но колата направо заби на място... и за още по-голямо учудване и нямаше нищо. Запали и си върви все още без никакви проблеми.
А М42 си е много корав мотор, без проблем се развърта над 7000 оборота...
- bmw_318_iska
- Потребител
-
стига сте пълнили тема с глупости, като решите да се изказвате първо прочетете от началото и тогава, по погрешка си вкарах 2ра предавка вместо 4ра да не мислиш че еи така си я хласкам да си правя експерименти че няма кво да ги правя тея коли пред блока цял паркинг бмв-та
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
bmw_318_iska написа:стига сте пълнили тема с глупости, като решите да се изказвате първо прочетете от началото и тогава, по погрешка си вкарах 2ра предавка вместо 4ра да не мислиш че еи така си я хласкам да си правя експерименти че няма кво да ги правя тея коли пред блока цял паркинг бмв-та
Колега, много добре прочетох всички мнения. Добре прочетох и какво си писал ти.
Ясно е, че не си я вкарал нарочно... едва ли някой би включил 2-ра с 120 км.ч само за да пробва колко му е здрава колата.
Просто казах на какво бях свидетел не отдавна. Там също не беше нарочно.
А относно м42 имам не малко наблюдения. Виждал съм доста извращения над този мотор. Преди време бях решил да слагам друг двигател на моята колица и се бях насочил точно към м42 (защото с него няма да се налага да сменям доста неща, за разлика от м50 или м52).
- bmw_318_iska
- Потребител
-
Plamen_Shopov_BMW написа:bmw_318_iska написа:стига сте пълнили тема с глупости, като решите да се изказвате първо прочетете от началото и тогава, по погрешка си вкарах 2ра предавка вместо 4ра да не мислиш че еи така си я хласкам да си правя експерименти че няма кво да ги правя тея коли пред блока цял паркинг бмв-та
Колега, много добре прочетох всички мнения. Добре прочетох и какво си писал ти.
Ясно е, че не си я вкарал нарочно... едва ли някой би включил 2-ра с 120 км.ч само за да пробва колко му е здрава колата.
Просто казах на какво бях свидетел не отдавна. Там също не беше нарочно.
А относно м42 имам не малко наблюдения. Виждал съм доста извращения над този мотор. Преди време бях решил да слагам друг двигател на моята колица и се бях насочил точно към м42 (защото с него няма да се налага да сменям доста неща, за разлика от м50 или м52).
несе отнасяше за теб колега

- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
Дано да е успешен ремонта и всичко да е наред.
Иначе призовавам всички колеги да сменим м42-ките ни със с42-ки които са още по корави
Иначе призовавам всички колеги да сменим м42-ките ни със с42-ки които са още по корави