максимален шум от гърнето на колата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- criminal_face
- Потребител
-
максимален шум от гърнето на колата
здравейте колеги на скоро ме спряха полицайте и искаха да ме спирът от движение поради факта, че колата ми мн "ревяла". Та това ме доведе на мисълта някой знае ли колко по закон е максимума на звука който е допустим за автомобилите в децибели или друга мярна единица за да знам как да споря с "чичко полицай"?
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Re: максимален шум от гърнето на колата
И аз имах същия проблем с ченгетата,гърнето ми (оригинално от 2.5) беше се разпаднало вътре и беше малко шумничка калата...И спира ме полицая и вика я запали и дай газ,давам аз вика имаш ли документ за гърнето,викам му какъв документ то е оригинално...както и да е.И взехме да спорим.Добре казвам аз с колко децибела превишавам,и той,абе момче аз съм контролен орган и според мен е шумна колата..а аз
и така разправии до господа.Отървах се и ми вика следващия път ако не е сменено изгаряш.
И говорих аз с един познат катаджия и ми каза че нищо не мога да направя,ако реши да ме глоби ще ме глоби.
Абе ташак работа...

И говорих аз с един познат катаджия и ми каза че нищо не мога да направя,ако реши да ме глоби ще ме глоби.
Абе ташак работа...

- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Да действително правят проблем бил съм свидетел на едно 324тд предупредиха го и пича си замина
Незнам какъв може да бъде акта или фиша .

- Tomekk
- младши ентусиаст
-
- Кара: М44
- Мечтае да кара: ///М
- Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)
Аз се карам постоянно точно за това с тях
Да ми извади уред и да мери ...
Последния път се карах и с началника на КАТ в наше село и от тогава не са ме закачали ...

Последния път се карах и с началника на КАТ в наше село и от тогава не са ме закачали ...
- Martoo0oo0o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i Vanos
- Мечтае да кара: M6 G-POWER
хахаха те като те спрат не мерят звука нямат уред.Мен като ме спряха и вика доста бучи а то наистина яко реве и сега ште я спрем от движение ште отидеш в кат да ти го измерят и ако не е в норми режеш махаш го друго гарне и нов преглед.Но дебела глава оште си карам така 

- motorsport99
-
-
- Кара: e36 M3
абе колеги махайте ги тия бучащи гърнета все пак не караме голфове.
Жена без цици е като китара без жици !!!
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Онзи ден тамън ме спряха, че колата бучала и разговора се състоя така:
- Не можеш да караш толкова бучаща кола!
- Измерете ми dB!
- Ааа, да ти измерим dB.....Недей така, има си норми, има си и заглушители, които трябва да имаш!
- Давал съм пари, за да ми бучи колата, а и имам технически преглед, следователно звука е в нормите
- Приятна вечер...
Без уред за измерване на dB нищо не могат да Ви кажат! Трябва да си знаете правата и да не им мълчите на такива. Колата може да е с 20dB над нормата, но като нямат уред с който да ги измерят, по-добре да не Ви спират и да не се заяждат
- Измерете ми dB!
- Ааа, да ти измерим dB.....Недей така, има си норми, има си и заглушители, които трябва да имаш!
- Давал съм пари, за да ми бучи колата, а и имам технически преглед, следователно звука е в нормите

- Приятна вечер...

Без уред за измерване на dB нищо не могат да Ви кажат! Трябва да си знаете правата и да не им мълчите на такива. Колата може да е с 20dB над нормата, но като нямат уред с който да ги измерят, по-добре да не Ви спират и да не се заяждат

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
vanka7a написа:Онзи ден тамън ме спряха, че колата бучала и разговора се състоя така:
- Измерете ми dB!
- Давал съм пари, за да ми бучи колата, а и имам технически преглед, следователно звука е в нормите![]()
- Приятна вечер...![]()
А въпроса е, колко е нормата?
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Мисля, че в закона за движение по пътищата го пише. 

- bmw e36 318is m44b19
- Потребител
-
- Кара: bmw e36 318is m44b19
- Мечтае да кара: bmw e30 alpina
Колеги какво се притеснявате с тези гърнета не си носите документите на колата аз поне така правя за мен

10 мнения
• Страница 1 от 1