бензиномер

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

бензиномер

Мнение от krasman » 10 Дек 2011, 18:02

Интересува ме някой знае ли лампата за бензина на отделен датчик ли е,или спрямо стрелката светва.Защото свалях стрелките и сега показва малко повече от колкото е,та дали мога да разчитам че поне лампичката си светва когато трябва .
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: бензиномер

Мнение от bmw325tds » 10 Дек 2011, 18:56

krasman написа:Интересува ме някой знае ли лампата за бензина на отделен датчик ли е,или спрямо стрелката светва.Защото свалях стрелките и сега показва малко повече от колкото е,та дали мога да разчитам че поне лампичката си светва когато трябва .
Не е на отделен датчик.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasman » 10 Дек 2011, 20:26

значи стрелката определя кога да светне лампата,така ли да разбирам? :roll:
BMW-"Шофирай с удоволствие"
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M57TU2D30 235hp
Мечтае да кара: Chevrolet Chevy Impala Coupe

Мнение от NikShtain » 10 Дек 2011, 23:43

Да
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Мнение от ayaks90 » 15 Дек 2011, 4:20

Да взема и аз да питам нещичко отностно тази лампа.... аз нямам въобще лампа на бензиномера мисля че имам само звуков сигнал но мн ме заблуждава понеже този звуков сигнал ми е един и същ за няколко неща и направо откачам особенно ако се вуртя някаде и не обарна внимание на бензиномера ще ходя с тубата до колонката..... та дали има някакъв начин да си направя нещо като лампичка или се смяна табло ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M57TU2D30 235hp
Мечтае да кара: Chevrolet Chevy Impala Coupe

Мнение от NikShtain » 15 Дек 2011, 5:13

А проверил ли си диод ли е там крушка ли е дали не е изгоряла.Ти какво си газ бензин/метан бензин? Смисъл въпроса ми е дали имаш и 2-ро гориво.За да наблюдаваш не е приоритет да наблюдаваш стрелката.А дори и да не светва се предполага,че имаш стрелка като влезе в червения сектор е време :mhihi:

ПС: Мога да ти предложа един варянт.Взимаш едно шише от минерална вода (за предпочитане банкя 1,5) или фанта 2л защото са с по-здрави шишета.Сипваш приятната течност в тях и затягаш хубаво капачката и мяташ в багажника при резервната гума има точно място за такава бутилка.Защото са все пак никога не се знае.Пък всички сме изпитвали неудобството да свърши в много неподходящ момент горивото.Каквато и да е колата 2л ти усигоряват поне 10км спешно придвижване до някоя колонка :roll:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 15 Дек 2011, 11:22

NikShtain написа:А проверил ли си диод ли е там крушка ли е дали не е изгоряла.Ти какво си газ бензин/метан бензин? Смисъл въпроса ми е дали имаш и 2-ро гориво.За да наблюдаваш не е приоритет да наблюдаваш стрелката.А дори и да не светва се предполага,че имаш стрелка като влезе в червения сектор е време :mhihi:

ПС: Мога да ти предложа един варянт.Взимаш едно шише от минерална вода (за предпочитане банкя 1,5) или фанта 2л защото са с по-здрави шишета.Сипваш приятната течност в тях и затягаш хубаво капачката и мяташ в багажника при резервната гума има точно място за такава бутилка.Защото са все пак никога не се знае.Пък всички сме изпитвали неудобството да свърши в много неподходящ момент горивото.Каквато и да е колата 2л ти усигоряват поне 10км спешно придвижване до някоя колонка :roll:

хахахха :mhihi: това с банкята ми хареса... иначе за лампичака не че е исгорял диода просто самото табло е лишено от такава екстра,за горивото карам единствено на бензин и никога на тая кола не и е слагано метан или газово :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 15 Дек 2011, 14:24

Не вярвам да нямаш лампа :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Мнение от Gancho » 15 Дек 2011, 18:57

Колега я пусни една снимка да го видим този бензиномер без лампа :roll: на Е36

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 15 Дек 2011, 19:39

еми даси взема колата от майстора че и правим трансплантация от 2.0 на 2.8 и ще направя една снимчица (за жалост ще е от IPhona-ми понеже нямам фотоапарат)
Изображение

Назад към E36