смяна на волан
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
смяна на волан
От четерилъчев минах към трилъчев.С един приятел днес го сменихме.
Проблемът е, че ми изчезна клаксона и ми светна лампата за бега.В началото като го сложихме като въртях на място имаше и едно щракане от вътре, но после изчезна.Някакви идеи
Проблемът е, че ми изчезна клаксона и ми светна лампата за бега.В началото като го сложихме като въртях на място имаше и едно щракане от вътре, но после изчезна.Някакви идеи

- Jorjinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe
Re: смяна на волан
колега тва щтракане може да ти е било и купонга за бега и клаксона.. тряа го свалиш да видиш кво става и е хубаво да не го пренебрегваш че ако е уголило некое кабелче може да стане беля..

- Krassi_kn
-
моргаджия
-
- Кара: Всичко
Kinopi написа:От четерилъчев минах към трилъчев.С един приятел днес го сменихме.
Волана който си взел вероятно е със скъсан лентов кабел и затова не ти бачка бега и клаксона.Щракането ти идва от едно пластмасово палче което се застъпва от болта който държи волана за пръта и ако болта не го е защипал когато въртиш то се чува,но щом вече е спряло вероятно си го счупил.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
При слагането навиваш лентовия кабел докрай в едната посока. След това започваш да навиваш в другата посока, като броиш оборотите. Мисля, че са около 6-7. След това връщаш от крайно положение половината обороти на кабела. Пример-ако са 7 връщаш 3.5 оборота, за да е на средата кабела, като разбира се и предните гуми трябва да сочат направо. Най-вероятно сте скъсали лентовия кабел.
- Kinopi
- младши ентусиаст
-
- Кара: с натегнат шпер
- Мечтае да кара: ///M3 E36
Волана на другата кола работеше перфектно, при слагането се чудехме какво е това пластмасово палче и доста си поиграхме докато не разберем, че сле дзавиване на болта няма да щрака повече
.В началото имах клаксон и не щракаше след това тръгнах да я местя на друго място и палчето щракна няколко пъти.Няколко часа по-късно разбрах, че и клаксон нямам.Ако е скъсан лентовия кабел означава ли, че от това волан не става ?

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Кабелът се отделя от волана. Ако е скъсан може да смениш само него. Ако не е много увреден самия кабел може да опиташ да го ремонтираш. Свали го и отвори да видиш какво се случва.
6 мнения
• Страница 1 от 1