Проблем с плафоните....

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с плафоните....

Мнение от Fichkata » 13 Дек 2011, 0:47

Здравейте колеги..
Търсих в търсачката но неможах да намеря отговор... Та значи искам да помогна приятел с Е46. Проблема е, че иска да си сложи диодни светлини в плафоните. В предния монтирахме и свети идеално но днес се опитахме да поставим в задните и се появи един проблем.Заден лев си работи перфектно но когато се постави диодна крушка на задем лев всичко изгасва.Ако се постави пак обикновенна след вадене на ключа и даване наново на контакт светва, сложили се пак доидна пак се прецаква?
Всеки луд си има номер ....Казал фичо и се фралил у копривите.............

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Проблем с плафоните....

Мнение от Gqbriel » 13 Дек 2011, 10:31

Fichkata написа:Здравейте колеги..
Търсих в търсачката но неможах да намеря отговор... Та значи искам да помогна приятел с Е46. Проблема е, че иска да си сложи диодни светлини в плафоните. В предния монтирахме и свети идеално но днес се опитахме да поставим в задните и се появи един проблем.Заден лев си работи перфектно но когато се постави диодна крушка на задем лев всичко изгасва.Ако се постави пак обикновенна след вадене на ключа и даване наново на контакт светва, сложили се пак доидна пак се прецаква?

Има писано малко,но диодните крушки имат поляритет,хубаво е преди да правите подобни неща да видите ,кое е + и - и на плафона и на самата крушка и не би трябвало да имаш проблем,освен ако диодите не са некви боклуци (щото такива има много) и правят някаква странна консумация
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 13 Дек 2011, 10:36

Може и друго да е - диодите харчат нищожно количество ток и ако сложите такива, които са без съответните съпротивления (които карат системата да отчита, че има крушка) може колата да си помисли, че няма крушки по плафоните и да не пуска никакъв ток.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 13 Дек 2011, 11:25

Zagy написа:Може и друго да е - диодите харчат нищожно количество ток и ако сложите такива, които са без съответните съпротивления (които карат системата да отчита, че има крушка) може колата да си помисли, че няма крушки по плафоните и да не пуска никакъв ток.

Абе филма е голям с тези диоди. При мене същата работа с китайските буклуци. Поляритетите са ОК, но плафоните си светят когато си искат :mhihi: Аз доскоро ги лекувах така: като дам на 1-ви контакт и загася светят. Някой път като запаля и забравям да има светлина, някой път като изгася мотора, па няма светлина и се налага упражнението, даване на 1-ви контакт за кратко и връщане в изходна позиция. Общо взето е това. В крайна сметка за мен всичко свърши с тези плафони :mhihi: Смених ги с кристалничките. Сега филма почва отново. Кристалните са Т10 конектор (фасунга), 6W крушки. Никелирани рефлекторчета и вече се чудя какви диоди да има слагам за да свети добре. Макар, че с крушките, светлината си е ОК.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 13 Дек 2011, 11:51

vavilon написа:
Zagy написа:Може и друго да е - диодите харчат нищожно количество ток и ако сложите такива, които са без съответните съпротивления (които карат системата да отчита, че има крушка) може колата да си помисли, че няма крушки по плафоните и да не пуска никакъв ток.

Абе филма е голям с тези диоди. При мене същата работа с китайските буклуци. Поляритетите са ОК, но плафоните си светят когато си искат :mhihi: Аз доскоро ги лекувах така: като дам на 1-ви контакт и загася светят. Някой път като запаля и забравям да има светлина, някой път като изгася мотора, па няма светлина и се налага упражнението, даване на 1-ви контакт за кратко и връщане в изходна позиция. Общо взето е това. В крайна сметка за мен всичко свърши с тези плафони :mhihi: Смених ги с кристалничките. Сега филма почва отново. Кристалните са Т10 конектор (фасунга), 6W крушки. Никелирани рефлекторчета и вече се чудя какви диоди да има слагам за да свети добре. Макар, че с крушките, светлината си е ОК.

Tези дни,мисля да се хавана с един приятел и ние да си направим крушките за плафоните и аз съм с кристални,дори си мисля в краката да ползвам оригинални диоди от табло на е46 и отпред и отзад ( при пасажерите да има лека подсветка само),и ще гледам да направя снимки и да дам малко инфо за материалите,свръзването и т.н :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 13 Дек 2011, 12:58

Значи, най-лошото при кристалните плафони е, че стъклата им са абсолютно прозрачни! Та каквито и диоди да сложиш, ще свети дразнещо. В смисъл диодите не трябва да са насочени надоло към пода, а настрани. Другото което е, че отворите през които влиза крушката са с прекалено малък диаметър. Аз имам тука едни диоди, ще пробвам с тях как ще е, но те са насочени надоло и малко в страни.
Изображение
Значи тези влизат в отвора на плафона :mhihi: Диаметъра на цокъла им е 10.3мм. Довечера ще видя каква е светлината :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Fichkata » 13 Дек 2011, 19:22

Благодаря колеги за бързите отговори, значи според мен ако се запой по едно съпротивление на плафоните би трябвало проблема да изчезне?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 13 Дек 2011, 19:57

Fichkata написа:Благодаря колеги за бързите отговори, значи според мен ако се запой по едно съпротивление на плафоните би трябвало проблема да изчезне?

На теория - да,но е хубаво да измерите всичко :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 13 Дек 2011, 22:45

Fichkata написа:Благодаря колеги за бързите отговори, значи според мен ако се запой по едно съпротивление на плафоните би трябвало проблема да изчезне?

По-скоро ако сложиш резистор ще можеш чрез големината му да определиш силата на светене на диода. Можеш да пробваш с няколко стойности и да си харесаш с кой резистор ще ти е най-приятна силата на светлината.
Не знам колко волта дава на плафона, но ако са 5V - пробвай с няколко стойности от 100 до 1к ома. Ще схванеш зависимостта на силата на светене и ще се насочиш към някаква стойност, с която ще предполагаш, че ще те удовлетворява най-много осветеността.

Потребител
Аватар

Мнение от Fichkata » 13 Дек 2011, 23:43

Благодаря много колега,ще пробвам тези дни и после ще пиша за резултата :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е46 318Ci

Мнение от kpacKoOo » 24 Яну 2013, 23:46

vavilon написа:Значи, най-лошото при кристалните плафони е, че стъклата им са абсолютно прозрачни! Та каквито и диоди да сложиш, ще свети дразнещо. В смисъл диодите не трябва да са насочени надоло към пода, а настрани. Другото което е, че отворите през които влиза крушката са с прекалено малък диаметър. Аз имам тука едни диоди, ще пробвам с тях как ще е, но те са насочени надоло и малко в страни.
Изображение
Значи тези влизат в отвора на плафона :mhihi: Диаметъра на цокъла им е 10.3мм. Довечера ще видя каква е светлината :yes:

Колега откъде мога да намеря въпросните диоди обиколих доста магазинчета никъде неможах да намеря точно такива да влизат в отвора :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 26 Яну 2013, 13:11

Ами тези съм ги взимал от бутони за игри, но не ми харесват как осветяват.
Иначе бутоните са на фирмата Suzo, а те от къде ги взимата божа работа. :dunno:

Назад към E46