Е46 325i M-tec 2 '04 - ревю, подобрения, размишления
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Е46 325i M-tec 2 '04 - ревю, подобрения, размишления
Страхотно, поздравления за търпението !
Четейки се убеждавам, че наистина дилемата бензин или дизел е по-скоро за покупка на нов автомобил. При втора ръка вземаш това, което те грабва, като обаче трябва да си готов да си платиш, в повечето случаи малко повече от това, което си предвидил
Сега ти остава просто да се наслаждаваш на най-красивия автомобил евър
ПП: Любопитно ми е колко време ти отне цялата метаморфоза до покупката
Четейки се убеждавам, че наистина дилемата бензин или дизел е по-скоро за покупка на нов автомобил. При втора ръка вземаш това, което те грабва, като обаче трябва да си готов да си платиш, в повечето случаи малко повече от това, което си предвидил
Сега ти остава просто да се наслаждаваш на най-красивия автомобил евър
ПП: Любопитно ми е колко време ти отне цялата метаморфоза до покупката

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Честито колега!!! Колата я видях още на диното в MADness Motorsport
Страхотна е!!!
Така се прави - купуваш и на диното
Така се прави - купуваш и на диното
"Чемодан, вокзал, Москва"
- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
Хубаво BMW се намира много трудно и с много търпение, когато човек има изисквания. Добре че не си се излъгал за дизел 
Много безавирийни километри с колата!!
Много безавирийни километри с колата!!
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Добре дошъл отново
Малко беше кривнал от правия път ,но явно ти е дошъл разума
Със здраве и още стотици хиляди безаварийни км да минеш
Малко беше кривнал от правия път ,но явно ти е дошъл разума
Със здраве и още стотици хиляди безаварийни км да минеш

- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Благодаря на всички за доброто приемане в е46 общността и за хубавите думи, приятно е да има с кого да споделиш вълненията си и да получиш/дадеш помощ. Днес по-късно се надявам да ми остане време да продължа с първите и по-късните впечатления от колата, както и подобренията, които се направиха до момента и които предстоят
а съм замислил някой интересни неща.
Точно то е, явно не съм бил единствения мераклия
За сега само малък тийзър, уикенда, ако е хубаво времето ще ще направим един фотошут.

Uploaded with ImageShack.us
Благодаря, Слави, за хубавите думи.
Вярно, нужно си е нещо лекотоварно - харесали сме едно новичко фордче.
kiko написа::OT: това дупнишкото м-тех комби беше и с черен таван със шибидах нали?гледеал съм го,беше с изтропали скорости и турбината цялата в течовеза това толкова дълго се задържа
иначе и аз му се точех
Точно то е, явно не съм бил единствения мераклия
vicho написа:на един дъх!
браво! искаме снимкииии![]()
За сега само малък тийзър, уикенда, ако е хубаво времето ще ще направим един фотошут.

Uploaded with ImageShack.us
© написа:Страхотен разказ както винаги, но имайки предвид опита ти, въобще не се учудвам
Къде са снимките, че направо направо "ми потекоха лигите" след това описание![]()
А и в снимането знаем, че си професионалист
Мисля, че си направил много добър избор
Благодаря, Слави, за хубавите думи.
err0r написа:Колата ти е страхотна! Ще стане и още по-добра и по-засилваща се. Само търпение и желание.![]()
П. П. И вече е време да купиш служебна баничкарка, че не му подхожда на седана ти да разкарва брони и колектори в огромни кашони.
Вярно, нужно си е нещо лекотоварно - харесали сме едно новичко фордче.
Последна промяна Babuna на 14 Дек 2011, 13:47, променена общо 1 път
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
0889 22 66 88
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Доста от артикулите ти се забелязват
на колата...
Движеща се реклама - най-доброто
Движеща се реклама - най-доброто
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Колега, ако така ги снимате тия БМВ-та - снимайте и мойто направо - няма как да не изглежда добре 
"Чемодан, вокзал, Москва"
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
Иво ти си точното определение - млад бизнесмен който знае какво прави и как да го направи
евала за рекламата !!
П.с Шапка ти свалям
П.с Шапка ти свалям

- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Ако не е тайна колко е извадила на диното - преди и след мапването?
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Честито, Иво! Точно такава кола си търсех като ми беше влязла мухата да сменям моята. Надявам се скоро да я видя и на живо.
Never mistake motion for action...
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
И аз имах дилема - но беше една 325 купе или 328 купе - Избрах 328 купе, до ден днешен не съжелявам за изборът си !
Честито Иво , и двете красавици са невероятни

Честито Иво , и двете красавици са невероятни

- Babuna
- старши ентусиаст
-
Момчета, мислех по-скоро да пиша, но така и не успях да намеря време. Идеята ми беше да пиша основно за впечатленията на автомобила и какво можем да подобрим.
И така, след закупуването на колата последваха впечатленията:
Първото каране
Преди да взема 325цата бях попрочел доста за този автомобил и имах определени очаквания - най-вече към динамиката.
Запалих, настаних се в удобното рекаро, което е всичко друго, но не и седалка за спортно каране. Няколко минути по-късно... моторът тъкмо беше влязал в работна температура, сложих първа и настъпих, втора предавка няколко мига по-късно и след това трета, бързо подминах 130 км/ч. Последва разочарование... това ли е 7.3 сек до 100 км/ч, това ли са 192 коня. Не очаквайте 2.5-литровия М54 да тегли като мощен турбо дизел. Много хора като разберат, че колата е близо 200 коня и с 2.5 мотор очакват, че тотален изтребител и вътре човек ще старее по-бавно, защото се движи по-бързо от светлината. Всичко идва от грешните очаквания и това, че масово колите в България са маломощни и ние (в общия случай) си мислим, че 325 е кой знае какво. Е, автомобилът подминава 1450 килограма, което е всичко друго, но не и леко, това го оправдава И така пъровото впечатление от колата беше разочароващо. И не защото е бавна, напротив, по-всички стандарти това е динамичен автомобил, но не е М3, нито Скайлайн, просто очакванията и гледната точка ми беше различна.
След като покарах по-дълго време си изградих
по-задълбочено впечатление.
И ако трябва да определя този автомобил с едно изречение е, че той е БАЛАНСИРАН, ПЛАВЕН И ПРОСТО СЕ ДРИЖИ СТРАШНО МАЗНО. За годините си е46 325i M-sport (и това в по-голяма сила се отнася за 330i) е почти перфектен автомобил, може би най-добрият в класа си, когато BMW все още имаше отчетливо предимство пред конкуренцията си, спомнете си колко по-добри са били Е30 и Е36 от директните си конкуренти.
Разбира се, при 325i е налично всичко, което харесваме в BMW - класическата конфигурация с предноразположен двигател редови 6 цилидров двигател, задно предване и много добро разпределение. Бих искал с по един абзац да споделя мнението си за визията и дизайна, двигалетя, окачването, скоростите и спирачките, интериора и мултимедията.
Визия: Когато става въпрос за дизайн всичко е субективно и относително, но все пак има няколко основни момента, когато определяме мнението си за красиво, грозно, хармонично, агресивно, консервативно и тнт.
Отново да спомена, че тук споделям личното си мнение и изхождам от личната си гледна точка... старая се да съм обективен, но не зная до колко ми е възможно.
E46 facelift M-technic седан за мен е един много красив автомобил дори от днешна гледна точка, а самият модел е вече 10 годишен, пуснат на пазара 2001. Дизайнът комбинира много характерни черти за БМВ - голям преден капак, агресивна предница (особено с М бронята), спортна стойка и хармонично завършваща задница. Според мен при е46 за пръв път при БМВ 3-та серия се проявя разточителството типично за Мерцедес. Конкретно при моя екземпляр са налични т.нар High Gloss Shadow Line, хромирани бъбреци и красива синя боя, които загатват за лукс. 17-инчовите М колелата изглеждат добре без да са големи. Линията на е46 м-тех 2 е много хармонична. Смятам купето за по-красиво, но и останалите модификации на е46 са много хубави. И дори от днешна бих определил визията на е46 фейслифт доста високо и за мен е по-добра от ранните е90. И наистина има малко накъде да се подобри, но все пак има. Не харесвам огледалата тип "слонски уши", които сякаш набързо са сложени, защото дизайнерите са били притискани от срокове. Джантите може да са една идея по-големи, леко снижено също ще е по-добре. Друго не бих добавил или махал. Толкова ми харесва. Стига за дизайна!
Двигателят: Във всяка кола моторът е от първостепенна важност. А ако от БМВ правят нещо добре, то това са двигателите и особено редовите 6 цилиндрови двигатели. И отново възприятието и мнението зависят от първоначалните очаквания. И ако мислиш, че 2.5 М54 е спортен двигател ще останеш разочарован. Може да е по-добър от доста други "спортни" двигатели, но все пак... Ако подходим към М54/Б25 като към нормален двигател, тогава ще можем да оценим колко е добър. Накратко казано - този двигател следва БМВ традицията и еволюцията от повече от четвъртвек насам като носи и позитивите и негативите от нея. И редови шест цилидров двигател на BMW е по-добър от почти всичко на пътя от тези години и като сходна цена. Алтернативите на Мерцедес и Ауди от тези години - V6 и 4-цилидрови компресирани двигатели - лично за мен са много назад.
Това е един много балансиран мотор, изключително тих на ниски обороти, в началото по светофарите си мислех, че колата ми гасне - почти безшумен. Прекъсвачът му е на 6500 оборота и може да се каже, че има сила навсякъде, но... лимитирана
. Мощността се разгръща плавно, като от 3500 оборота нагоре е добре, преди това е слабичко, колата е най-приятна за каране между 2500-5000 оборота, т.е. някъде по средата, ваносът помага за това, но М54 е фабрично одушен, за да е пъргав и икономичен в средата, както и да покрие евро 4 нормите, страдат високите обороти, като над 5500 оборота, въртящият момент пада драстично. Приемам го като много икономичен, при тежкото купе, смесен цикъл (редуване на градско и извънградско, със спокойно каране и даване на газ), със студени стартове раздходът на 100 се движи между 9 и 10.5 литра.
Като оставим дизелите на страна (2.0д е добър и икономичен мотор с прилична тяга, а 3.0д си е сила и в него има фън), е46 трябва да се предлага с минимум 2.5 мотор, всичко по-маломощни от 323i за мен не се вписват с идеята на е46 - да е компактен, спортно ориентиран седан.
Смятам да позасиля е46цата, мощта не е досатъчна.
Малко по-късно ще продължа с впечатленията си, някой от които доста критични.
И така, след закупуването на колата последваха впечатленията:
Първото каране
Преди да взема 325цата бях попрочел доста за този автомобил и имах определени очаквания - най-вече към динамиката.
Запалих, настаних се в удобното рекаро, което е всичко друго, но не и седалка за спортно каране. Няколко минути по-късно... моторът тъкмо беше влязал в работна температура, сложих първа и настъпих, втора предавка няколко мига по-късно и след това трета, бързо подминах 130 км/ч. Последва разочарование... това ли е 7.3 сек до 100 км/ч, това ли са 192 коня. Не очаквайте 2.5-литровия М54 да тегли като мощен турбо дизел. Много хора като разберат, че колата е близо 200 коня и с 2.5 мотор очакват, че тотален изтребител и вътре човек ще старее по-бавно, защото се движи по-бързо от светлината. Всичко идва от грешните очаквания и това, че масово колите в България са маломощни и ние (в общия случай) си мислим, че 325 е кой знае какво. Е, автомобилът подминава 1450 килограма, което е всичко друго, но не и леко, това го оправдава И така пъровото впечатление от колата беше разочароващо. И не защото е бавна, напротив, по-всички стандарти това е динамичен автомобил, но не е М3, нито Скайлайн, просто очакванията и гледната точка ми беше различна.
След като покарах по-дълго време си изградих
по-задълбочено впечатление.
И ако трябва да определя този автомобил с едно изречение е, че той е БАЛАНСИРАН, ПЛАВЕН И ПРОСТО СЕ ДРИЖИ СТРАШНО МАЗНО. За годините си е46 325i M-sport (и това в по-голяма сила се отнася за 330i) е почти перфектен автомобил, може би най-добрият в класа си, когато BMW все още имаше отчетливо предимство пред конкуренцията си, спомнете си колко по-добри са били Е30 и Е36 от директните си конкуренти.
Разбира се, при 325i е налично всичко, което харесваме в BMW - класическата конфигурация с предноразположен двигател редови 6 цилидров двигател, задно предване и много добро разпределение. Бих искал с по един абзац да споделя мнението си за визията и дизайна, двигалетя, окачването, скоростите и спирачките, интериора и мултимедията.
Визия: Когато става въпрос за дизайн всичко е субективно и относително, но все пак има няколко основни момента, когато определяме мнението си за красиво, грозно, хармонично, агресивно, консервативно и тнт.
Отново да спомена, че тук споделям личното си мнение и изхождам от личната си гледна точка... старая се да съм обективен, но не зная до колко ми е възможно.
E46 facelift M-technic седан за мен е един много красив автомобил дори от днешна гледна точка, а самият модел е вече 10 годишен, пуснат на пазара 2001. Дизайнът комбинира много характерни черти за БМВ - голям преден капак, агресивна предница (особено с М бронята), спортна стойка и хармонично завършваща задница. Според мен при е46 за пръв път при БМВ 3-та серия се проявя разточителството типично за Мерцедес. Конкретно при моя екземпляр са налични т.нар High Gloss Shadow Line, хромирани бъбреци и красива синя боя, които загатват за лукс. 17-инчовите М колелата изглеждат добре без да са големи. Линията на е46 м-тех 2 е много хармонична. Смятам купето за по-красиво, но и останалите модификации на е46 са много хубави. И дори от днешна бих определил визията на е46 фейслифт доста високо и за мен е по-добра от ранните е90. И наистина има малко накъде да се подобри, но все пак има. Не харесвам огледалата тип "слонски уши", които сякаш набързо са сложени, защото дизайнерите са били притискани от срокове. Джантите може да са една идея по-големи, леко снижено също ще е по-добре. Друго не бих добавил или махал. Толкова ми харесва. Стига за дизайна!
Двигателят: Във всяка кола моторът е от първостепенна важност. А ако от БМВ правят нещо добре, то това са двигателите и особено редовите 6 цилиндрови двигатели. И отново възприятието и мнението зависят от първоначалните очаквания. И ако мислиш, че 2.5 М54 е спортен двигател ще останеш разочарован. Може да е по-добър от доста други "спортни" двигатели, но все пак... Ако подходим към М54/Б25 като към нормален двигател, тогава ще можем да оценим колко е добър. Накратко казано - този двигател следва БМВ традицията и еволюцията от повече от четвъртвек насам като носи и позитивите и негативите от нея. И редови шест цилидров двигател на BMW е по-добър от почти всичко на пътя от тези години и като сходна цена. Алтернативите на Мерцедес и Ауди от тези години - V6 и 4-цилидрови компресирани двигатели - лично за мен са много назад.
Това е един много балансиран мотор, изключително тих на ниски обороти, в началото по светофарите си мислех, че колата ми гасне - почти безшумен. Прекъсвачът му е на 6500 оборота и може да се каже, че има сила навсякъде, но... лимитирана
Като оставим дизелите на страна (2.0д е добър и икономичен мотор с прилична тяга, а 3.0д си е сила и в него има фън), е46 трябва да се предлага с минимум 2.5 мотор, всичко по-маломощни от 323i за мен не се вписват с идеята на е46 - да е компактен, спортно ориентиран седан.
Смятам да позасиля е46цата, мощта не е досатъчна.
Малко по-късно ще продължа с впечатленията си, някой от които доста критични.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
0889 22 66 88
0889 22 66 88
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Браво, много хубава тема си спретнал, чакам с нетърпение продължението и снимчиците 
колега всичко хубаво ама в твойто ревю има няколко аналози където просто не са на мястото си. първо се съмнявам, че 330d stock ще даде по-добри времена на 400 метра от читав 325. дизела има 1 много лъжлив въртящ момент къде ти оставя впечатление, че върви обаче до там приключват нещата общо взето сравнение с подържан 2.5/2.8, колкото до ремапването тука отиваме на aftermarket доработки и нещата зависят главно от мапера.
също и аз харесвам facelift купетата на е46, обаче да ги сравниш с е90 (седан) просто не пасва. все пак ако ще сравняваш правилния аналог е е92
също и аз харесвам facelift купетата на е46, обаче да ги сравниш с е90 (седан) просто не пасва. все пак ако ще сравняваш правилния аналог е е92

- Babuna
- старши ентусиаст
-
Колега, в случая всичко е субективно и просто сравнявам е46 седан фейслифт с ранно е90 седан и ЛИЧНО НА МЕН е46то повече ми допада, заради хармонични си дизайн. Е92 е много, много по-красиво.
А 330d 184hp може би ще е леко по-бавно, докато 204hp ще е по-бързо.
За 2.8литра М52 - със сигурност е по-бърз от М54 2.5, най-малкото заради разликата във въртящия момент, ако и да съм им идентични ТТ данните.
А 330d 184hp може би ще е леко по-бавно, докато 204hp ще е по-бързо.
За 2.8литра М52 - със сигурност е по-бърз от М54 2.5, най-малкото заради разликата във въртящия момент, ако и да съм им идентични ТТ данните.
0889 22 66 88
0889 22 66 88
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4