Помощ за монтаж на ///М лайсни
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Помощ за монтаж на ///М лайсни
Здравейте колеги,купих си днес м лайсни за седан/туринг. Някой може ли да ми помогне с закрепването им,като ми каже колко броя и какво трябва да си купя http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... per_guard/
Кои щипки ми трябват,аз до колкото разбирам номер 5 от схемата,но колко броя
Номер 11 трябва ли да взимам или от старите лайсни ще ми свършат работа...въобще всякакви жокери относно монтажа приемам че си нямам никаква идея
От старите лайсни мога ли да използвам някакви щипки
Съжалявам ако има такава тема но не успях да нямеря
Поздрави!

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Re: Помощ за монтаж на ///М лайсни
Щипките са различни по-широки са от стандартните, броя ще го установиш сам по дупките който имаш на колата.
А тия презервативчета зелените може и твойте си да ползваш, но ти купиш ли си щипки те ще си имат
А тия презервативчета зелените може и твойте си да ползваш, но ти купиш ли си щипки те ще си имат

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Колега, свали твоите лайсни и ще разбереш колко щипки ти трябват. Щипките от обикновените лайсни не стават за м-кови, ако нямаш щипки или в Дару, Вари и т.н. или м комплект33
Относно щипките, ако не се лъжа се водят М техник. Ако питаш мен, носи най-малката лайсна за да провериш щипката на място. Щото има едни дето формата им е като на М техник щипките, ама самия захват отгоре е обърнат и не пасва на каналчетата на самата лайсна. Така, че на място и проба и ако щракнат - ти си човека.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- clarcky
- младши ентусиаст
-
Днес свалих лайсните на задните врати ми трябват 4 щипки на предните 6 и малките парчета със по две
Но цена от 2.76лв за 1 брой никак не ми допада
Ще ми трябват още около 10тина щипки,днес пробвах варянт с преправяне на щипките от стоковите лайсни и на първо четене стана,но вече беше тъмно,ще видиме утре на светло дали ще мога да ги направя
Ако стане ще споделя какво съм направил,щото цената за щипка ми се вижда нерелано висока...1-1.50 бих дал но почти 3лв...е в краен случай ще се купуват
Няма ли някъде по тънкана от колкото в дару 

- _RESPECT_
- Потребител
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: 750
Колега продава се двойнозалепващо се тиксо , което е доста здраво и се слага на колите които са без щипки , а в най-лошия случай има и силикон 

Над смълчаните полета дрифтят черни БеЕмВета, Гуми, прекъсвачи чуват... Куки не кротуват. ...Турботата Бууст надуват, съединители боксуват.. Гумите, ще свършат вече, асфалта се опееече ..... Вчера , вчера опел астра , размазахме го като паста . Трябва , трябва да се гони фара , двигателя му пааада .Бордовете , ще се палят , собствениците ругаят. Зимата настъп вече , борда на далееееече .
- clarcky
- младши ентусиаст
-
_RESPECT_ написа:Колега продава се двойнозалепващо се тиксо , което е доста здраво и се слага на колите които са без щипки , а в най-лошия случай има и силикон
Варянта със силикона ми е ясен,ама не ми се искаше

- stamov79
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36M40B18, е36М43В18
То и с двойно залепящо няма голям шанс да се задържат, защото самите лайстни нямат толкова голяма контактна площ/поне при мен нямаше ефект/...Моите ги слагах със "китайски" щипки/взимах ги по 1.50 лв.бройката/, а някъде и с оригинални...Съветвам те да внимаваш от много сваляне и слагане да не се изрони вътрешния ръб на самата лайстна, където щракат щипките, че после няма хващане...Успех!
Мани ги тия историите с тиксото, виж по кви лунни пътеки караме, ще ти изпадне някъде по пътя няма и да усетиш. Слагай щипки да е като хората, ако колата ти е в гараж... ако не, джаскай с силикон, поне да ги строшат ако тръгнат да ги крадат щото М3 лайсните са постоянно крадени.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- _RESPECT_
- Потребител
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: 750
stamov79 написа:То и с двойно залепящо няма голям шанс да се задържат, защото самите лайстни нямат толкова голяма контактна площ/поне при мен нямаше ефект/...Моите ги слагах със "китайски" щипки/взимах ги по 1.50 лв.бройката/, а някъде и с оригинални...Съветвам те да внимаваш от много сваляне и слагане да не се изрони вътрешния ръб на самата лайстна, където щракат щипките, че после няма хващане...Успех!
Зависи от тиксото , има големи ментета , където като ги напече малко слънцето и падат... Ползвала съм едно зелено , което е много здраво , но разбира се повърхността, на която ще се лепи , трябва хубаво да е зачистена , за да може да хване . Другия вариант както казах отгоре е силикона , но лошото при него е че ако я чукнеш или ако искаш да я махнеш има опасност да се счупи цялата лайсна ... Но щом имаш пара да си вземеш М лайсни , ще намериш и за щипки

Последна промяна _RESPECT_ на 15 Дек 2011, 22:53, променена общо 1 път

Над смълчаните полета дрифтят черни БеЕмВета, Гуми, прекъсвачи чуват... Куки не кротуват. ...Турботата Бууст надуват, съединители боксуват.. Гумите, ще свършат вече, асфалта се опееече ..... Вчера , вчера опел астра , размазахме го като паста . Трябва , трябва да се гони фара , двигателя му пааада .Бордовете , ще се палят , собствениците ругаят. Зимата настъп вече , борда на далееееече .
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
fedoracore написа:оригинални щипки и работата заспива

Само няколко теми по-надолу има тема, в която са цитирани и парт номера..
viewtopic.php?f=8&t=268357
Отиваш в Дару, даваш 40-тина лв, ама нещата ще станат като хората

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- clarcky
- младши ентусиаст
-
Bexim написа:fedoracore написа:оригинални щипки и работата заспива
![]()
Там е проблема че не са даже и 40 ами почти 67лв

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
clarcky написа:Bexim написа:fedoracore написа:оригинални щипки и работата заспива
![]()
Там е проблема че не са даже и 40 ами почти 67лвЗа щипки нема шанс,те почти колко лайсните
Е като не ти се дават пари лепи с полиуретанов силикон и няма мърдане ....тъкмо ше ги опазиш от крадци

- clarcky
- младши ентусиаст
-
След няколко часа нерви ъпдейтвам
Освен с оригинални щипки друг начин няма
Направо си се възхищавам как не изкривих нещо от нерви
Върнах си пак старите,то се е видяло че ще купувам щипки,ама като купувам поне ще купя всичките....24броя не ми се даваха толкова пари ама явно няма начин 
ps: Сега проверих във вари са по 2.11лв а в дару по 2.76лв
60 стотинки на 30 щипки си е разлика,примирих се вече че ще взимам 

ps: Сега проверих във вари са по 2.11лв а в дару по 2.76лв

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2