Парно

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Парно

Мнение от icanko 1 » 10 Дек 2011, 0:53

колеги даите мнения от няколко дена парното ми духа в даден момент топло после само студено с климатик е колата 92 година 150 коня от какво мооже да е странното е че и при 90 градуса пак го прави този проблем мс предварително :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Re: Парно

Мнение от bat_gosho » 10 Дек 2011, 11:39

ако духа топло когато е понастъпиш малко и спира топлото когато е на място може да е водна помпа заминала.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 TU 1999г.
Мечтае да кара: BMW М 5

Мнение от E39 Rider » 10 Дек 2011, 20:54

провери номер 15 от схемата
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 11 Дек 2011, 11:09

Ако е водната помпа, досега да е родила няколко пъти. Този ефект на слабо парно при престой на място се обуславя от годинките на колата, състоянието на водната система - визирам радиаторите специално. Като пример: предишната ми кола със сменени 2 -та радиатора, имаше парно да те утрепа. В най-големия студ по къс ръкав може да седиш в колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 12 Дек 2011, 16:33

виж си нивото на водата, понякога като падне повече и се губи парното :yes:
въздух също може да има...

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 14 Дек 2011, 20:08

Погледни клапите при мотора. Моята така беше, а тпло, а студено, а само топло и като ги смених се оправи.

Вземи един токоизправител, разкачи буксата и им подай постояноо напрежение 12-13в.
Ако тропат непрекъснато и двата (усеща се най-добре с докосване, освен по слух), значи са наред. Другия вариянт е някой да превключва отвътре, а ти да слушаш, ама по-трудно се хваща, защото е само един импулс, а иначе отварят и затварят, докато не прекъснеш веригата.

Успех с отстраняването на проблема :bchug:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 16 Дек 2011, 0:43

icanko 1 написа:колеги даите мнения от няколко дена парното ми духа в даден момент топло после само студено с климатик е колата 92 година 150 коня от какво мооже да е странното е че и при 90 градуса пак го прави този проблем мс предварително :yes: :yes:

Ами задал си му температура и той се опитва да я поддържа . А тва за клапите как си щтракали кат имат 12V постоянно захранване не е вярно щото те си стоят отворени искаш ли вътре да топли и кат достигне темп. ги затваря ( управлението ) чрез подаване на буксата им напрежение и си стоят така затворени ( парното вече не дуа топло щот няма приток на прясна топла течност ) докат не им спрат подадените 12V и пружините не върнат обратно клапанчетата . Това май е логиката и съм го изпитал на мойта Е34-ка .Успех.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 24 Дек 2011, 16:29

icanko 1 написа:колеги даите мнения от няколко дена парното ми духа в даден момент топло после само студено с климатик е колата 92 година 150 коня от какво мооже да е странното е че и при 90 градуса пак го прави този проблем мс предварително :yes: :yes:

Колега, решили си проблема, че да споделиш как, понеже и при мен е същата работа. Като застудя взех да пускам парното на топло и 1 месец всичко си беше наред, след това се почна, ха топло - ха студено, при нормално загряла кола.

Благодаря предварително...

Назад към E34