Странно скърцане в купето
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F01 740d xDrive
Странно скърцане в купето
Привет!От около месец не ми дава мира много странно скърцане.Чува се някъде над жабката или в предния десен ъгъл на стъклото(може би пред айрбега).Чува се като мина през по-голяма неравност или като подам газ или като натисна спирачка.Пробвах да карам с отворена жабка,да извадя всичко от нея.Даже свалих кората на дясната врата,да не би и от там да е,но резултат няма...Кората на колонката я клатих и пак не.
Ако някой е имал подобен проблем,ще се радвам да сподели.
Ако някой е имал подобен проблем,ще се радвам да сподели.
- Archi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: фадрома в народното събрание
Re: Странно скърцане в купето
Колега имах и аз подобен проблем, но при мен се оказа, че е от подкалника, понеже бях махнал калобраните(предполагам нямаш такива) и имаше разстояние между калника и подкалника и при мен се чуваше все едно идва от под жабката и аз бях пробвал да карам с отворена
, но нямаше ефект - след като върнах калобраните и се оправи!
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
Archi написа:Колега имах и аз подобен проблем, но при мен се оказа, че е от подкалника, понеже бях махнал калобраните(предполагам нямаш такива) и имаше разстояние между калника и подкалника и при мен се чуваше все едно идва от под жабката и аз бях пробвал да карам с отворена, но нямаше ефект - след като върнах калобраните и се оправи!
Няма калобрани.Нищо не съм сменявал,разглабял за да се появи.Само ми се беше развалила машинката за предно дясно стъкло и откакто я оправих и сглобих кората на вратата се появи това скърцане.Както написах по-горе свалих кората на вратата,но не е от там....Утре продължавам да търся,че направо ме побърква :S
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
Вчера свалих капака на еърбега чува се пред него някъде...Клатих,местих...не мога да го намеря от къде е... :S
и аз го имам ама :Д когато се качи някой над 80 кг на предната дясна седалка :Д:Д ... ;д 

- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
И аз имам такова скърцане. Според мен е от кабелите около бег-а. Клатят се самите снопове и се удрят някъде. Но ме е страх да ги разбърникам. Още се моля на майстора, ама не ще да се занимава с акустични проблеми по колата ми 
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Аз имах сщъщото скърцане и от къде ли не го чувах. Пробвах с отворена жабка, не стана. Това, което при мен беше идваше от аптечката на пасажерската седалка. Пробвайте да я откачите и вижте дали е от при вас.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
toni написа:Аз имах сщъщото скърцане и от къде ли не го чувах. Пробвах с отворена жабка, не стана. Това, което при мен беше идваше от аптечката на пасажерската седалка. Пробвайте да я откачите и вижте дали е от при вас.
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Бях 90% сигурен, че е от това. Моята я карах така 5-6 месеца докато разбера от къде беше. Като маймуна обикалях и натисках и какво ли не правих. Колкото хора качвах им казвах да слухтят и нищо. И така съсвсем случайно я махнах и от тогава беше в багажника. В интерес на истина изобщо не съм гледал дали има болтчета там.
Последна промяна toni на 10 Дек 2011, 15:30, променена общо 1 път
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
toni написа:Нали от това излезе. Бях 90% сигурен, че е от това. Моята я карах така 5-6 месеца докато разбера от къде беше. Като маймуна обикалях и натисках и какво ли не правих. Колкото хора качвах им казвах да слухтят и нищо. И така съсвсем случайно я махнах и от тогава беше в багажника. В интерес на истина изобщо не съм гледал дали има болтчета там.
...аа , не знам...не съм автора на темата
- shneider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: към мечтите си..
Знам че скърцане е трудно да се опише но, това което сте имали вие нещо като "чик чирик" ли беше?
Нещо като щурче...аз също имам един такъв дразнещ звук, какво ли не съм гледал..ще пробвам с аптечката.
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
Колеги, ако не е тайна каква е тая аптечка под пасажерската седалка
Аз май немам такова чудо 
Аз май немам такова чудо 
Номер 2 от схемата

52 10 8 228 145 First aid kit SCHWARZ €31.50
52 10 8 176 555 Bracket first aid box €4.01

52 10 8 228 145 First aid kit SCHWARZ €31.50
52 10 8 176 555 Bracket first aid box €4.01
Скърца Ви , защото Ви е слаба музиката. Добре де , Вие поне радио не слушате ли в тези коли ?

- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
пфф е немам я тая аптечка, само къде целия не се заврех под седалката ама мъц, аптечка ама друг път 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2