Висок разход на гориво или неверени показания на Борда

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Висок разход на гориво или неверени показания на Борда

Мнение от Teodor35 » 09 Дек 2011, 19:08

Здравейте колеги,
Имам нужда от вашето съдействие и мнение почерпено от опита ви. От около 3 месеца съм горд собственик на Е39 530Д автомат, но радостта ми се помрачава от няколоко дребни повреди. Колата явно беше стояла доста време без да се кара защото беше протекла от всички възможни места:водни съединения, хидравличен маркуч, и маркучите за обратна нафта плюс дюзи. Спрях почти всички течове с изключение на този от дюзите. Колата работи равномерно без колебания, пали еднакво добре топла и студена, а динамиката е страхотна. Проблема ми е че борд компютъра отчита разход 6,5-7,5 извън града и 10,5-12,0 градско което е нормално за този мотор, поне по това което четох във форума и в интернет, но реално колата харчи чувствително повече 9-9,5 извън града и около 15 градско (София) при нормална експлоатация 120- 140 км/ч извън градско каране (тоест без издевателство). Истина е че две от дюзите се "опикават" но 2 литра за 100 км. е мнго гориво и не може да изчезне така лесно. Моля да ме посъветвате какво да направя и към кого да се обърна за да спра теча на дюзите и каква може да е причината за този разход. Доста се порових във форума но не открих подобен проблем, ако съм пропуснал вече поснат подобен проблем моля да ме насочите и извините за отнетото време в изчитането на това далго писание но ми се иска да е пълна картината. Благодаря предварително на всички които откликнат.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Re: Висок разход на гориво или неверени показания на Борда

Мнение от cls6666 » 09 Дек 2011, 21:47

засечи разхода по метода пълно -пълно и калибровай борда ....темата е типс &трикс
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Teodor35 » 09 Дек 2011, 21:51

Точно както ме съветваш,засекох показанията които цитирам.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 09 Дек 2011, 21:54

направи калиброване на борда ,и пак засечи и моя беше различен и внесох корекция
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 09 Дек 2011, 22:36

Най-добре е да се отстранят всички течове по горивната с-ма после една хубава и пълна диагностика и тогава да се търси проблема. :yes:

ПП и аз като я взех мойта първите два три месеца до като им се нарадвам стабилен разход си показваше 9,5-11л/100км реално беше около 10л/100 извън градско ама и стъпката беше стабилна.
:driving:
пп2 погледни и темата за автомат и ръчка, която вече заключиха измежду всички мнения има и такива касаещи разхода.

Назад към E39