Автоматична срещу ръчна скоростна кутия на Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Автоматична срещу ръчна скоростна кутия на Е39
spacepl написа:Ръчка се взима когато ти е слаб мотора и загубата от автоматика ще ти дойде много или когато ти е як мотора и си падаш по спортното каране (дизелите не ги причислявам към тия за спортно каране). Да си вземеш малък бензинов мотор със автоматик (2 литра - както бях аз) или голям дизелов със ръчка си е глупост, без да се лъжем.
Под голям дизел какво ще рече?!
И би ли обяснил по-подробно защото като каза "дизел" кое му е "глупостта" без да се лъжем?!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
boksioraE39 написа:spacepl написа:Ръчка се взима когато ти е слаб мотора и загубата от автоматика ще ти дойде много или когато ти е як мотора и си падаш по спортното каране (дизелите не ги причислявам към тия за спортно каране). Да си вземеш малък бензинов мотор със автоматик (2 литра - както бях аз) или голям дизелов със ръчка си е глупост, без да се лъжем.
Под голям дизел какво ще рече?!![]()
И би ли обяснил по-подробно защото като каза "дизел" кое му е "глупостта" без да се лъжем?!
Защо ли...ами г-н сОФИЯНЕЦ(то все сте софиянце,затова ви гледам как петьк вечер се изнизвате кьм родните си селца и неделя се прибирате кьм Големио Град)по темата...глупаво е е39 е38 да е рьчка(не вьрви освен ако не е м5) Някой бе споменал че колата е адски тромава и си е било "яката работа"да се свали с рьчните, предавка надолу...щото виждаш ли, автомата не можел
Удобството от автомата е несравнимо. Пьрвата ми е38 бе рьчка и сьжалявах, при втората поправих тази грешка.. 
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
iliew написа:boksioraE39 написа:spacepl написа:Ръчка се взима когато ти е слаб мотора и загубата от автоматика ще ти дойде много или когато ти е як мотора и си падаш по спортното каране (дизелите не ги причислявам към тия за спортно каране). Да си вземеш малък бензинов мотор със автоматик (2 литра - както бях аз) или голям дизелов със ръчка си е глупост, без да се лъжем.
Защо ли...ами г-н сОФИЯНЕЦ(то все сте софиянце,затова ви гледам как петьк вечер се изнизвате кьм родните си селца и неделя се прибирате кьм Големио Град)по темата...глупаво е е39 е38 да е рьчка(не вьрви освен ако не е м5) Някой бе споменал че колата е адски тромава и си е било "яката работа"да се свали с рьчните, предавка надолу...щото виждаш ли, автомата не можелУдобството от автомата е несравнимо. Пьрвата ми е38 бе рьчка и сьжалявах, при втората поправих тази грешка..
Няма смисъл да си показваш македонската жилка тука,знам ви...
Незнам критерия ти за вървеж щом дигаш летвата чак до М5...
За Е38 си прав че там вече ръчката не отива но само голям гражданин като теб може да си вземе 7ца с ръчни скорости не за друго а защото на дупница т'ва е имало според бюджета!
И като каза за софиянци ще те разочаровам лично аз нямам село!

П.П И аз до сега съм имал автоматици и лошо не казвам но съм с двете ръце при Е39 за ръчна скоростна кутия!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- iliew
- ентусиаст
-
boksioraE39 написа:iliew написа:boksioraE39 написа:spacepl написа:Ръчка се взима когато ти е слаб мотора и загубата от автоматика ще ти дойде много или когато ти е як мотора и си падаш по спортното каране (дизелите не ги причислявам към тия за спортно каране). Да си вземеш малък бензинов мотор със автоматик (2 литра - както бях аз) или голям дизелов със ръчка си е глупост, без да се лъжем.
Защо ли...ами г-н сОФИЯНЕЦ(то все сте софиянце,затова ви гледам как петьк вечер се изнизвате кьм родните си селца и неделя се прибирате кьм Големио Град)по темата...глупаво е е39 е38 да е рьчка(не вьрви освен ако не е м5) Някой бе споменал че колата е адски тромава и си е било "яката работа"да се свали с рьчните, предавка надолу...щото виждаш ли, автомата не можелУдобството от автомата е несравнимо. Пьрвата ми е38 бе рьчка и сьжалявах, при втората поправих тази грешка..
Няма смисъл да си показваш македонската жилка тука,знам ви...![]()
Незнам критерия ти за вървеж щом дигаш летвата чак до М5...
За Е38 си прав че там вече ръчката не отива но само голям гражданин като теб може да си вземе 7ца с ръчни скорости не за друго а защото на дупница т'ва е имало според бюджета!
И като каза за софиянци ще те разочаровам лично аз нямам село!
П.П И аз до сега съм имал автоматици и лошо не казвам но съм с двете ръце при Е39 за ръчна скоростна кутия!
Ми какво да ти кажа, щом сьм се навил да карам 4.4 едва ли бюджета ми е толкова ограничен(все пак не се задоволявам сьс дизелче)... колкото до пьрвата ми е38...15к не бяха малко пари за е38 преди 4 години. Не сьм карал мощни бмв-та, максимума ми за сьжаление е 5.4 в12... Спирам да пиша в темата. Адски много сьжалявам, виждайки какви типове са се навьдили вьв форума.....
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
boksioraE39 написа:spacepl написа:Ръчка се взима когато ти е слаб мотора и загубата от автоматика ще ти дойде много или когато ти е як мотора и си падаш по спортното каране (дизелите не ги причислявам към тия за спортно каране). Да си вземеш малък бензинов мотор със автоматик (2 литра - както бях аз) или голям дизелов със ръчка си е глупост, без да се лъжем.
глупаво или по-скоро жалко е да не използваш големия въртящ момент на дизела за една АСК !
- Lunaticc 1
- младши ентусиаст
-
- Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
- Мечтае да кара: кока & цици
- Детайли за колата: с чип !!!
ръчни скорости за тези които карат и автоматични за тези които се возят или ги возят
карал съм какви ли не автоматици и съм ги имал е не благодаря но това не е кола за мен..... глас за ръчните скорости !!!
П.П. Според вас 540i с ръчни скорости не си заслужава
а дали ....
???
карал съм какви ли не автоматици и съм ги имал е не благодаря но това не е кола за мен..... глас за ръчните скорости !!!П.П. Според вас 540i с ръчни скорости не си заслужава
???Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

- s.nikov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 - М57 - 01'
- Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'
Колега boksioraE39 по никакъв начин не показваш, че си от столицата на България (нещото, с което явно се гордееш много).
По мое мнение си невъзпитан (дано да греша) и не си даваш сметка дали ще засегнеш някой съфорумец с твойте изкавания.
Моля да пишете вече единствено по темата, понеже ми е интересна и не искам да си прахосвам времете с четане на обиди.
Аз карам е39 с ръчна скоростна кутия, а всички мой приятели карат коли с автоматични кутии. Само ще кажа, че съжалявам, че и мойта не я избрах с автоматична.
По мое мнение си невъзпитан (дано да греша) и не си даваш сметка дали ще засегнеш някой съфорумец с твойте изкавания.
Моля да пишете вече единствено по темата, понеже ми е интересна и не искам да си прахосвам времете с четане на обиди.
Аз карам е39 с ръчна скоростна кутия, а всички мой приятели карат коли с автоматични кутии. Само ще кажа, че съжалявам, че и мойта не я избрах с автоматична.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Някои правят такива интервенции: автомат > ръчка или обратното: ръчка > автомат. Интересно, какво ли е съотношението между тези интервенции?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Elesar74 написа:Някои правят такива интервенции: автомат > ръчка или обратното: ръчка > автомат. Интересно, какво ли е съотношението между тези интервенции?
Продава колата и взимаш автомат ... ще ти излезне доста по-евтино и ще е 100 % читаво
отделно това че пише че е от София не значи че е софиянец ... но да не започваме или продължаваме тази тема.
- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: дълго и безаварийно колицата.
Колеги,
благодаря за мненията, въпреки, че доста от тях не са особено полезни, някой знае ли какви са точно моделите на атоматиците слагани на е39 с ТИПТРОНИК, подчертавам типтроник защото знам, че първите е39 нямат.
благодаря за мненията, въпреки, че доста от тях не са особено полезни, някой знае ли какви са точно моделите на атоматиците слагани на е39 с ТИПТРОНИК, подчертавам типтроник защото знам, че първите е39 нямат.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
.- bacila
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: х5 е53
- Мечтае да кара: е61 м-пакет
ръчна естественно.
- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
Значи много ме хваща яд на някой селси биитълс като почне да ми коментира какво съм написъл, казах карах кола като моята само че автомат несравнимо по лесно е в града няма спор, нооооооооооооооо на мене не ми харесва как върви и не ми разпрявяйте за "кик-даун" защото тоз муден автомат докато върне 2 скорости назаде и вземе да тръгва аз съм изтървал момента да изпреваря говоря за автоматите на е39, няма база за сравнение с ръката по ускорение!!!
Пак да напиша това е мое мнение на база каране около 100тина км, да не ми се изкаже някой с поста ма ти не му даваш газ до края и тои неможе да върне скорости назаде иронии не ме интересуват...
Пак да напиша това е мое мнение на база каране около 100тина км, да не ми се изкаже някой с поста ма ти не му даваш газ до края и тои неможе да върне скорости назаде иронии не ме интересуват...
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Niko88 написа:Значи много ме хваща яд на някой селси биитълс като почне да ми коментира какво съм написъл, казах карах кола като моята само че автомат несравнимо по лесно е в града няма спор, нооооооооооооооо на мене не ми харесва как върви и не ми разпрявяйте за "кик-даун" защото тоз муден автомат докато върне 2 скорости назаде и вземе да тръгва аз съм изтървал момента да изпреваря говоря за автоматите на е39, няма база за сравнение с ръката по ускорение!!!
С извинения ама на каква е39-ка си се качвал и с какъв модел автоматик е била тя ?
- iliew
- ентусиаст
-
Niko88 написа:Значи много ме хваща яд на някой селси биитълс като почне да ми коментира какво съм написъл, казах карах кола като моята само че автомат несравнимо по лесно е в града няма спор, нооооооооооооооо на мене не ми харесва как върви и не ми разпрявяйте за "кик-даун" защото тоз муден автомат докато върне 2 скорости назаде и вземе да тръгва аз съм изтървал момента да изпреваря говоря за автоматите на е39, няма база за сравнение с ръката по ускорение!!!
Далечко си ми иначе ще видиш от близо един 135кг леко зобнат селски биитълс......
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5