Въпрос за АСЦ-то
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Re: Въпрос за АСЦ-то
omegaart написа:cls6666 написа:Почти година карах с 215/45/17 отпред и с 225/45/17 отзад и нямах проблем с ASC и след това с 195/65/15 отпред и 205/65/15 отзад също никакви проблеми само споделям не оспорвам
Тука разликата ти е минимална а при него става голяма , виж че и височината му е различна.
Едните колела правят повече обороти от другите и се шашка апаратурата.
Колега какви глупости говориш? На колегата пуснал темата...разликата в диаметьра е 12мм... При колегата cls6666 .... 15те е 13мм., и проблеми не е имал... (кьде видя че разликата на диаметьра на cls6666 е минимална спрямо тази на автора)

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60-530D F07-530D G11-730D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
ASC-то се активира при 5% разлика във въртенето на гумите, при скорост на 10 км/ч
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Колеги не се карайте, проблема изчезна със смяната на задните гуми.Прави бяхте че оборота на задна гума понеже е по малък,и най вероятно лъже колата че буксуват задните гуми и от там се включва асц.Незнам ако отпред са по малки дали ще е пак така,но както и да е...проблем сега няма.Мерси на всички.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- Stennli
- младши ентусиаст
-
Ето на колегата cls6666 явно защото са му по ниски отпред затова е нямал проблеми

- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
Извинявам се предварително, че пиша в темата на колегата, но е свързано с АСЦ-то. Един приятел ми каза,л че като си изключил АСЦ-то и му горяло по-малко колата.По принцип не вярвам на такива работи, но онзи ден като се прибирах (Бургас-Сопот 260км )ми даде по-малко от 9 разход, а ден преди това като ходих на там около 11 .При горе долу еднакво каране
Има ли нещо общо с разхода АСЦ-то или си внушавам?
Има ли нещо общо с разхода АСЦ-то или си внушавам?Re: Въпрос за АСЦ-то
Stennli написа:Колеги не се карайте, проблема изчезна със смяната на задните гуми.Прави бяхте че оборота на задна гума понеже е по малък,и най вероятно лъже колата че буксуват задните гуми и от там се включва асц.Незнам ако отпред са по малки дали ще е пак така,но както и да е...проблем сега няма.Мерси на всички.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
vladobate написа:Stennli написа:Колеги не се карайте, проблема изчезна със смяната на задните гуми.Прави бяхте че оборота на задна гума понеже е по малък,и най вероятно лъже колата че буксуват задните гуми и от там се включва асц.Незнам ако отпред са по малки дали ще е пак така,но както и да е...проблем сега няма.Мерси на всички.
Ам такъв прост алгоритъм ли да са вкарали бре . То значи на колите с предно ако задните са по-малки от предните пак няма да имат проблем с АСЦ-то
. Голем смех значи качваме отзад толкоз малки че разликата с предните да е поне 30-40мм
и си връткаме дрифт както сме с включено АСЦ и шпер
![]()
![]()
. Ами добре е да го знаят някои колеги ( аз съм от спокойните )
.
и кое точно е смешното че при разлика в диаметрите на гумите присветва асц-то
Барай шишарката Минкеее ....
anzak написа:vladobate написа:Stennli написа:Колеги не се карайте, проблема изчезна със смяната на задните гуми.Прави бяхте че оборота на задна гума понеже е по малък,и най вероятно лъже колата че буксуват задните гуми и от там се включва асц.Незнам ако отпред са по малки дали ще е пак така,но както и да е...проблем сега няма.Мерси на всички.
Ам такъв прост алгоритъм ли да са вкарали бре . То значи на колите с предно ако задните са по-малки от предните пак няма да имат проблем с АСЦ-то
. Голем смех значи качваме отзад толкоз малки че разликата с предните да е поне 30-40мм
и си връткаме дрифт както сме с включено АСЦ и шпер
![]()
![]()
. Ами добре е да го знаят някои колеги ( аз съм от спокойните )
.
и кое точно е смешното че при разлика в диаметрите на гумите присветва асц-то
Ами смешно е , поне на мен ама тва ако си прочел цялата тема щот може тоя път да си пропуснал ама няма нищо.
- balcanbas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
- Мечтае да кара: F10
turbo написа:omegaart написа:cls6666 написа:Почти година карах с 215/45/17 отпред и с 225/45/17 отзад и нямах проблем с ASC и след това с 195/65/15 отпред и 205/65/15 отзад също никакви проблеми само споделям не оспорвам
Тука разликата ти е минимална а при него става голяма , виж че и височината му е различна.
195/65/15 е доста по-ниска гума от 205/65/15!!!
Аз карам с 275/40/18 отпред и 245/35/18 отзад и не съм имал никакви ядове.
Колега, отговора ти според мен си крие във въпроса. Логично е, че щом преди да смениш 2-те гуми не е имало проблем, то ако смениш и другите 2, проблема най-вероятно ще изчезне.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
balcanbas написа:turbo написа:omegaart написа:cls6666 написа:Почти година карах с 215/45/17 отпред и с 225/45/17 отзад и нямах проблем с ASC и след това с 195/65/15 отпред и 205/65/15 отзад също никакви проблеми само споделям не оспорвам
.
Не си ли обьркал...предни задни?
- balcanbas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
- Мечтае да кара: F10
iliew написа:balcanbas написа:turbo написа:omegaart написа:cls6666 написа:Почти година карах с 215/45/17 отпред и с 225/45/17 отзад и нямах проблем с ASC и след това с 195/65/15 отпред и 205/65/15 отзад също никакви проблеми само споделям не оспорвам
.
Не си ли обьркал...предни задни?
Прав си, объркал съм - 275/35/18 отзад и 245/40/18 оптред
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
ASC-то следи дали задните гуми се въртят по-бързо от предните. Ако да, значи има буксуване и системата се намесва. С по-малки предни гуми, задните няма как да се въртят по-бързо. Тогава дори системата ще се включва по-късно.
- Stennli
- младши ентусиаст
-
M5 написа:ASC-то следи дали задните гуми се въртят по-бързо от предните. Ако да, значи има буксуване и системата се намесва. С по-малки предни гуми, задните няма как да се въртят по-бързо. Тогава дори системата ще се включва по-късно.

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2