Как да ползвам печката, ако имам разбира се

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се

Мнение от meti_vd » 07 Дек 2011, 0:51

Retrofit написа:Колега, нямаш печка, "Aux Ventilation" е да ти обдуха купето просто, примерно лятно време ако колата ти стои на слънце и я напича здраво, нагласяш си таймера за определен час и ти обдухва вътре салона като му понижава температурата.
Ако имаш печка и е отключена, трябва да имаш меню "Aux Heating", но гледам че си с бензинова е39-ка, много малко вероятно е да имаш печка.

А "Timer 1" и "Timer 2" са две възможности за включване на вентилация/печка, единия го нагласяш за сутринта(08:30 ч.) преди да тръгнеш за работа, другия го нагласяш за вечерта(16:30 ч.) като си тръгваш за у дома, така имаш вечно проветрена или топла кола.

Колега, ако беше прочел книжката на автомобила, тези въпроси щяха да са излишни.

Колега аз имам същия въпрос?
Колата ми е 530d 2001 година с голямата навигация,но имам само меню Aux Ventilation,няма Aux Heating ,на левия калник имам табелка Webasto !
Колата я имам едва от няколко дни и още не съм чувал и виждал как работи самата печка и дали въобще работи!Колата седи в гараж с температура над 15 градуса,може би заради това не съм чувал печката:)
Има ли как да се актива и Aux Heating екстрата,и ако може ще съм благодарен да ми препоръчате някой в Пловдивския регион:)
Благодаря ви:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 07 Дек 2011, 16:23

Може да се активира колега, просто ти трябва човек с лаптоп да ти отключи печката, но нямам идея кой може да ти свърши тази услуга в Пловдив.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Дек 2011, 21:15

Аз мога да я свърша колега, свържи се с мен на ЛС, в петък съм в Пловдив! :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Мотопед :)
Мечтае да кара: колело
Детайли за колата: супер е

Мнение от harko77 » 08 Дек 2011, 19:16

Ivo_Borisov написа:Аз мога да я свърша колега, свържи се с мен на ЛС, в петък съм в Пловдив! :bchug:

:D И аз искам да дойда да гледам дали ще тръгне или ще има проблем като с мойта

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от meti_vd » 08 Дек 2011, 21:07

Колега покрай нова година,ще е операцията защото съм в Швейцария :)
Бих се радвал за се запозная с феновете на марката в региона :)
Поздрави!

Потребител
Аватар
Кара: 330 D
Мечтае да кара: bmw b 7 alpina
Детайли за колата: 330d 2000

Мнение от урата » 10 Дек 2011, 23:53

колеги помогнете и моята няма "Aux Ventilation" ама аз живея в испания и тук няма кои да я отключи.
BMW Serie 5 - E39 hommage to best car ever made
www.youtube.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 11 Дек 2011, 12:10

такаааааа... малко исторически данни :mhihi: ...
от скоро започна да дава ядове печката... ако се навие, стартира, работи 2-3 минути, и гасне :roll: ... ако се запали колата, и след това печката принудително, си работи нормално :shock: ... поне така мисля, защото качва температурата много бързо...
реших че става въпрос за заминала циркулационна помпа, която сменихме... ефект нямаша, работи по абсолютно същия начин...
закачихме я, по данни на компа с работата на колата печката наистина работи, и изключва като вдигне температурата :smoke:
обаче извади: Fault Summary: 04 STH Metering pump :banghead:
потърсих в нета за въпросната шибания... симптомите ми се покриват с всичко споделено, макар да няма много информация...
по-често се срещат предложения за кабелите на тази помпа, и рядко за самата нея... най-тънката цена е 175 лири :shock: ...
в дару ме оферираха с 590 лв :banghead: ... само за часта, без смяна...
вълнуват ме 2 въпроса:
1. как работи печката, при положение че тази помпа не работи, когато работи мотора :roll:
2. въпросната помпа част ли е от комплекта нова печка, или не... то може би в дару трябваше да питам, ама утре най-рано...
та такива ми ти работи :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: по цял ден Volvo FH12
Мечтае да кара: кола да върви с вода

Мнение от veskoignatov71 » 16 Дек 2011, 10:09

И при мен проблем.Колата е 525 д,03 Печката се включва автоматично винаги когато трябва, и работи много добре но...,тъй като колата я имам от скоро и не се бях заслушвал че като е в покой колата се включва когато си поиска печката на издухване и спира,това става за части от секундата или най дълго за 2-3 секунди,това ми се струва ми черпи тока,че и смених оригиналния акумулатор с нов тези дни,кво да я прая тая печка с рестарт нищо не става :banghead: :help:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от harko77 » 19 Дек 2011, 23:23

Владо написа:такаааааа... малко исторически данни :mhihi: ...
от скоро започна да дава ядове печката... ако се навие, стартира, работи 2-3 минути, и гасне :roll: ... ако се запали колата, и след това печката принудително, си работи нормално :shock: ... поне така мисля, защото качва температурата много бързо...
реших че става въпрос за заминала циркулационна помпа, която сменихме... ефект нямаша, работи по абсолютно същия начин...
закачихме я, по данни на компа с работата на колата печката наистина работи, и изключва като вдигне температурата :smoke:
потърсих в нета за въпросната шибания... симптомите ми се покриват с всичко споделено, макар да няма много информация...
по-често се срещат предложения за кабелите на тази помпа, и рядко за самата нея... най-тънката цена е 175 лири :shock: ...
вълнуват ме 2 въпроса:
1. как работи печката, при положение че тази помпа не работи, когато работи мотора :roll:
2. въпросната помпа част ли е от комплекта нова печка, или не... то може би в дару трябваше да питам, ама утре най-рано...

Тая помпа я предлагаше Лъчо за около 300лв ама ми се виждат много да дам за една керлива помпа :shock: иначе 450лв е от бмв

Потребител
Аватар
Кара: по цял ден Volvo FH12
Мечтае да кара: кола да върви с вода

Мнение от veskoignatov71 » 20 Дек 2011, 9:36

:( :help:
Последна промяна veskoignatov71 на 20 Дек 2011, 11:47, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от vas33 » 20 Дек 2011, 10:17

harko77 написа:
Владо написа:такаааааа... малко исторически данни :mhihi: ...
вълнуват ме 2 въпроса:

Тая помпа я предлагаше Лъчо за около 300лв ама ми се виждат много да дам за една керлива помпа :shock: иначе 450лв е от бмв

Ако тази помпа не работи няма да има гориво до печката, та надали печката ще работи, платката е много капризна, купих си нова циркулационна помпа от ebay и тя реши че помпата неработи. Ама засега ми писна да се занимавам с тъпотията след време ще я лъжа някак.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от harko77 » 21 Дек 2011, 19:41

vas33 написа:
harko77 написа:
Владо написа:
Ако тази помпа не работи няма да има гориво до печката, та надали печката ще работи, платката е много капризна, купих си нова циркулационна помпа от ebay и тя реши че помпата неработи. Ама засега ми писна да се занимавам с тъпотията след време ще я лъжа някак.

Не съм съгласен че няма да стига гориво до печката тая помпа която е долу в печката служи да върти водата печката тръга почва да загравя помпата не може да завърти водата и печката спира да не прегрее след малко като се охлади пак тръгва

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от vas33 » 21 Дек 2011, 22:59

harko77 написа:
vas33 написа:
harko77 написа:
Владо написа:

Не съм съгласен че няма да стига гориво до печката тая помпа която е долу в печката служи да върти водата печката тръга почва да загравя помпата не може да завърти водата и печката спира да не прегрее след малко като се охлади пак тръгва

Може да не съм разбрал въпроса на колегата. Но тази грешка засяга горивната помпа "Fault Summary: 04 STH Metering pump". Иначе за циркулационната помпа съм съгласен. Относно дали може печката да работи без нея на запален двигател, мисля че това зависи как е предвидено печката да работи. Моята печка е поръчана с колата и може да работи като автономен отоплител. При опит да я пусна докато работи колата пак изкарва грешка за циркулационна помпа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 22 Дек 2011, 15:12

към днешна дата, след смяна на горивната помпа, циркулационната помпа и самата печка, няма промяна в работата и...
имам някои подозрения в друга посока, но в момента нямам възможност да ги проверя... но ако се оправдаят, ще пиша...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 22 Дек 2011, 23:49

Владо написа:към днешна дата, след смяна на горивната помпа, циркулационната помпа и самата печка, няма промяна в работата и...
имам някои подозрения в друга посока, но в момента нямам възможност да ги проверя... но ако се оправдаят, ще пиша...

Проблема е в електрониката на печката колега.

ПредишнаСледваща

Назад към E39