Автоматична срещу ръчна скоростна кутия на Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 е70 4.0d
Мечтае да кара: Валяк

Re: Автоматична срещу ръчна скоростна кутия на Е39

Мнение от Niko88 » 08 Дек 2011, 20:26

Аз миналата седмица карах е39 2.5д 2002ра автомат ми какво да ви кажа, мудната работа то неможе да изпревари баси 163 коня, мойта като и думна една назад и направо откача тези автомати ми се струва са за 535 е60 :lol: иначе градско си е комфорт ама чак пък на е39 да му ходи само автомат айде глупости се говорят тука...кара ли се по спортно автомата заминава а то да си вземеш кола 200коня и да я караш икономично трябва да си изкукъл...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 08 Дек 2011, 21:03

Niko88 написа:Аз миналата седмица карах е39 2.5д 2002ра автомат ми какво да ви кажа, мудната работа то неможе да изпревари баси 163 коня, мойта като и думна една назад и направо откача тези автомати ми се струва са за 535 е60 :lol: иначе градско си е комфорт ама чак пък на е39 да му ходи само автомат айде глупости се говорят тука...кара ли се по спортно автомата заминава а то да си вземеш кола 200коня и да я караш икономично трябва да си изкукъл...

Малко се изказваме ей така, мнения да трупаме... или пьк да кажем... "колко много вьрви моята кола" Надявам се си чувал за кикдауна или пьк не? :kuku:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 08 Дек 2011, 21:06

трее си сложа една "патеричка" на 39ката :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 08 Дек 2011, 21:16

iliew написа:
Niko88 написа:Аз миналата седмица карах е39 2.5д 2002ра автомат ми какво да ви кажа, мудната работа то неможе да изпревари баси 163 коня, мойта като и думна една назад и направо откача тези автомати ми се струва са за 535 е60 :lol: иначе градско си е комфорт ама чак пък на е39 да му ходи само автомат айде глупости се говорят тука...кара ли се по спортно автомата заминава а то да си вземеш кола 200коня и да я караш икономично трябва да си изкукъл...

Малко се изказваме ей така, мнения да трупаме... или пьк да кажем... "колко много вьрви моята кола" Надявам се си чувал за кикдауна или пьк не? :kuku:

Тихо са не го открехвай ... пък и вероятно не е прочел и 1/4 от темата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 08 Дек 2011, 22:32

Напълнихте темата с тотални глупости, като кутии от по 3-4к лв и какви ли не щуротии от супермен, дето не можел да лети с автоматик до Чък Норис, дето слиза да бутне отзад 163 коня, щото са малко и не може да изпревари :kuku:

Ако продължавате в същия дух.... Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 08 Дек 2011, 22:37

mad_presley написа:Напълнихте темата с тотални глупости, като кутии от по 3-4к лв и какви ли не щуротии от супермен, дето не можел да лети с автоматик до Чък Норис, дето слиза да бутне отзад 163 коня, щото са малко и не може да изпревари :kuku:

Ако продължавате в същия дух.... Изображение

По-добре ако ти се занимава разчисти малоумщините и остави само мненията дето си заслужават. А на всекиго е ясно че спам ще има , тва е като темата газ/бензин/дизел :)

Винаги има големи разбирачи и карачи ...

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 09 Дек 2011, 2:29

Много ясно че РЪЧКА! :twisted:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 09 Дек 2011, 5:00

Не виждам в темата някъде да е казано конкретно ЗАЩО автоматът е по-муден от ръчката и съответно по-гаден за каране. Основанта причина е хардуеърна, защото приплъзва торк-конвертора при предаването на въртяшия момент от мотора към кутията. Другата причина е софта на кутията и естесвено двете се комбинират по определен начин. В момента актуалната 8-степенната ZF автоматична кутия, при БМВ, е считана за най-приятна за каране в сравнение с DSC-та, мултитроници и всички други автомати на пазара точно заради промени по торк-конвертора и софта. На практика заключването на конвертора към кутията е направено много прецизно и това носи така търсеното "Удоволствие от шофирането"... отново при БМВ. :) При нашите стари автомати има някои стъпки, които могат да се направят в тая посока. В този ред на мисли има ли някои, който да има идея може ли и как да се сменя софтът на автоматиците извън Дару, Камор, МКар и т.н. (пък може и при тях цена).
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60-530D F07-530D G11-730D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 09 Дек 2011, 10:53

Може да се сменя софта - WinKFP е програмата, ъпдейтва компове на мотора и на скоростите. Неможах обаче да намеря ъпдейт за A5S310Z - кутията на М52 и М51 моторите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 09 Дек 2011, 11:41

Автомат, не ща да чувам за ръчка вече.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 09 Дек 2011, 12:09

и в БМВ форума излиза че е много важно да си земем ръчка щото гори 1-2 литра по-малко....аве ше ни се смеят от дачия форума(ако има) ако искате икономична кола колеги направете 2 неща.изтрийте си профила в тоя форум и си земете пежо 1.4Д
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 09 Дек 2011, 13:08

kraininski написа:и в БМВ форума излиза че е много важно да си земем ръчка щото гори 1-2 литра по-малко....аве ше ни се смеят от дачия форума(ако има) ако искате икономична кола колеги направете 2 неща.изтрийте си профила в тоя форум и си земете пежо 1.4Д

И как реши че ръчката се взима само заради 1-2 литра по-малко господине?! :kuku: :kuku: :conf:
Изображение
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 09 Дек 2011, 14:10

boksioraE39 написа:Много ясно че РЪЧКА! :twisted:

И кое му е толкова ясно? Айде спрете да трупате мнения ей така....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60-530D F07-530D G11-730D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 09 Дек 2011, 14:14

Ръчка се взима когато ти е слаб мотора и загубата от автоматика ще ти дойде много или когато ти е як мотора и си падаш по спортното каране (дизелите не ги причислявам към тия за спортно каране). Да си вземеш малък бензинов мотор със автоматик (2 литра - както бях аз) или голям дизелов със ръчка си е глупост, без да се лъжем.

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 09 Дек 2011, 14:26

iliew написа:
boksioraE39 написа:Много ясно че РЪЧКА! :twisted:

И кое му е толкова ясно? Айде спрете да трупате мнения ей така....

Маке аиде не се изказваи толкова неподготвен... :winky: :censored:
човека казва че кара предимно извънградско + това аз съм си имал разправия с автомати и то не малко.. такаче му препоръчвам ръчка и съм сигурен че ще остане по-доволен! И ще те помоля да се въздържаш от коментари кои трупал мнения като няма к'во да кажеш по темата си ТРАИ! ;)
Последна промяна boksioraE39 на 09 Дек 2011, 14:35, променена общо 1 път
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39