Тракат ли ви печките повече зимата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525д exclusive and 530d f10
Тракат ли ви печките повече зимата
Колеги от както застудя имам чувството че морто 525д мотора му трака повече докато загрее и вече почнах да се притестнявам.Днес беше 15 градуса и пак докато загрее до към 70 градуса и главно около 1500 оборота се получава нещо като чукане.Според вас имам ли някакъв проблем?
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
Re: Тракат ли ви печките повече зимата
споко колега,нормално е печките да са по шумни в студа,лошо става ако тракат когато са загрели,аз мойта като я взех беше зима, на следващия ден първото ми палене беше на -20,да ти кажа в началото се поуплаших но като поработи звука стана мек и приятен както трябва да си е
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега качвал ли си се някога на кораб
? Е там да видиш като е студен мотора, тракането е все едно се чупи буталото.
Просто помпата впръсква с по голям аванс и има голямо предварение на процеса....
Просто помпата впръсква с по голям аванс и има голямо предварение на процеса....
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Печката фучи бре, какво е туй тракане?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
е той вика печка на целия мотор
е така стаа боя, кат не се доизясняват нещата
по темата... не съм забелязал тва... ама щото имам печка сигурно
е така стаа боя, кат не се доизясняват нещата
по темата... не съм забелязал тва... ама щото имам печка сигурно
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Преди години карах едно РЕНО МАСТЕР, е сутрин като го запалех имах чувството че през ноща някой ми е откраднал едното бутало, и сега тропа вътре мотовилката
Дето казват старите собственици на Москвич, трака аванса ...Просто работата му е по твърда на дизела. Еле на директния дизел .
Дето казват старите собственици на Москвич, трака аванса ...Просто работата му е по твърда на дизела. Еле на директния дизел .
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Потвърждавам и аз като запаля под нулата работи малко над 1000 оборота и трака по-шумно докато излезе от синьото и после си е пак същата
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
cls6666 написа:Потвърждавам и аз като запаля под нулата работи малко над 1000 оборота и трака по-шумно докато излезе от синьото и после си е пак същата
над 1000 оборота ?!?!?
Иначе на студено си е тракторче
но загрее ли - има въпроси от рода на - тва е бензин нали 
530d както през топлото,така и сега в студа,работи по един и същ начин...тихо все едно сега съм я угасил.Никога не ми е тракала.
ПП Имам предвид,когато я паля де.
- cls6666
- ентусиаст
-
xerial написа:cls6666 написа:Потвърждавам и аз като запаля под нулата работи малко над 1000 оборота и трака по-шумно докато излезе от синьото и после си е пак същата
над 1000 оборота ?!?!?
Иначе на студено си е тракторчено загрее ли - има въпроси от рода на - тва е бензин нали
![]()
![]()
темата е за''печки'' от подписа ми си личи че карам дизел тдс,и винаги от 3 години я имам когато я паля под нулата (-5)вдига обороти до към 1000 и след минути ги сваля,когато е до +3 градуса са малко над 800 оборота и след това слизат до нормалните 750 и там си седят,не смятам че само моя мотор работи така(от тдс-ите),имам нормално работещ мотор с изправна електроника,сменен дебитомер,ревизирана помпа и дюзи,без актуални грешки в диагностика,вериги за смяна в рамките на допустимото
,казах тракторче ,защото на тдс при студен мотор звука екато на трактор - kbarterov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525 DA Touring 01г
kalingk написа:530d както през топлото,така и сега в студа,работи по един и същ начин...тихо все едно сега съм я угасил.Никога не ми е тракала.
- dosko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 D Хафтомат
- Мечтае да кара: 740D
И аз се изплаших когато чух как ми работи ТДС-а, след като за първи път го запалих зимата. С времето се успокоих - като излезе от синьото си е нормално шумен.
Имам комшия с 525д - и той е една идея по-тракащ докато не загрее.
Миналото лято купихме служебен Fiat Doblo 1.9 дизел. Учуди ме , викам си "брей какво нещо са новите дизели". Да но дойде зимата - е няма такава фуражомелка
.
Не стига ли че трака зверски ами и не иска да загрее (нормална работна температура имам в предвид) - 15 мин. на място , после тръгвам от Люлин и чак на ЦУМ започва леко да се отлепя стрелката на температурата. Фиат...
Явно "печките" си поклопват малко повече зимата - аз до този извод стигнах.
Имам комшия с 525д - и той е една идея по-тракащ докато не загрее.
Миналото лято купихме служебен Fiat Doblo 1.9 дизел. Учуди ме , викам си "брей какво нещо са новите дизели". Да но дойде зимата - е няма такава фуражомелка
Не стига ли че трака зверски ами и не иска да загрее (нормална работна температура имам в предвид) - 15 мин. на място , после тръгвам от Люлин и чак на ЦУМ започва леко да се отлепя стрелката на температурата. Фиат...
Явно "печките" си поклопват малко повече зимата - аз до този извод стигнах.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
cls6666 написа:xerial написа:cls6666 написа:Потвърждавам и аз като запаля под нулата работи малко над 1000 оборота и трака по-шумно докато излезе от синьото и после си е пак същата
над 1000 оборота ?!?!?
Иначе на студено си е тракторчено загрее ли - има въпроси от рода на - тва е бензин нали
![]()
![]()
темата е за''печки'' от подписа ми си личи че карам дизел тдс,и винаги от 3 години я имам когато я паля под нулата (-5)вдига обороти до към 1000 и след минути ги сваля,когато е до +3 градуса са малко над 800 оборота и след това слизат до нормалните 750 и там си седят,не смятам че само моя мотор работи така(от тдс-ите),имам нормално работещ мотор с изправна електроника,сменен дебитомер,ревизирана помпа и дюзи,без актуални грешки в диагностика,вериги за смяна в рамките на допустимото,казах тракторче ,защото на тдс при студен мотор звука екато на трактор
според мен
Няма лошо ама на мен 1000 ми се видяха множко та за това
- cls6666
- ентусиаст
-
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Странното е, че моята като загрее започва едно метално тракане(почукване) , което не се чува всеки път.
Иначе при първоначално стартиране направо мърка
Иначе при първоначално стартиране направо мърка
15 мнения
• Страница 1 от 1