Автоматична срещу ръчна скоростна кутия на Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Автоматична срещу ръчна скоростна кутия на Е39
Ето от къде са цените които посочих
Това са цитати от раздел "продава"
-4. 528i (Е39) - 1300 лева кутията (автомат).
-цена скоростна кутия 2000лв
Вярно има и -"Автоматична скоростна кутия тдс 4 скоростна - 450 лв." но са рядкост общо взето.
-Скоростна кутия ръчна - 250лв
-Скоростна ръчна кутия - 350 лв
Вярно има и -"Автоматична скоростна кутия тдс 4 скоростна - 450 лв." но са рядкост общо взето.
При продължително спускане се избира ръчно 3-та или 2-ра предавка, което не позволява при ускорение по инерция кутията да превключи нагоре и така двигателя действа като "моторна спирачка", което свежда до минимум необходимостта от употреба на спирачки.
Карането при продължително спускане на (D) дори е опасно, защото честото използване на спирачки води до прегряване на накладките и дисковете и спирането става неефективно, като дори може да откаже спирачната система напълно
По същия начин ако се кара продължително време с максимална скорост се препоръчва да се избере ръчно 4-та предавка и така кутията не се мъчи непрекъснато да превключи между директна и понижаваща предавка при равен път и почти еднакво натоварване.
Карането при продължително спускане на (D) дори е опасно, защото честото използване на спирачки води до прегряване на накладките и дисковете и спирането става неефективно, като дори може да откаже спирачната система напълно
По същия начин ако се кара продължително време с максимална скорост се препоръчва да се избере ръчно 4-та предавка и така кутията не се мъчи непрекъснато да превключи между директна и понижаваща предавка при равен път и почти еднакво натоварване.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
gentata написа:Ето от къде са цените които посочих![]()
Колега ...вьв раздел "продава " има много оптимисти които искат с една авт скоростна кутия да си избият цялата кола внесена от англия или 1/2 от колата която са си купили с нормална дирекция. Но има колеги които гледат реално на нещата и се намират скорости, а и др части за нормална сума пари. Кутия за е38(приемерно) се намира за по 600,700лв. ..
- динго
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530iA 2001
- Мечтае да кара: M5,X6
toni написа:Това, което не ми харесва на автомата е при планинско спускане, т.е. когато минавам някой проход. И при Е39 фейса и при Е60 една и съща работа, по надолнище включва на най-висока превка и трябва да караш на спирачки. Някой път ми задържа на скорост като ударя 2-3 спирачки, но не всеки път. Може би си има комбинация или нещо там. При което си пускам ръчния режим.
Не знам при вас как е ,но аз като спускам няма никакъв проблем.Натискам спирачка леко и веднага връща една предавка надолу и естествено ползва мотора за спирачка,даже по някога държи така докато не пипна газта пак и малко ме дразни. Общо взето не мисля че е проблем спускането с автомат
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ами то и аз не знам къде са 1500 лв за маховик и съединител
Аз си взех маховик за 150 лв и си е перфектен, съединител смених и ще сменям пак към 150 хил. Остава икономията на ръчката. Ама пък и който се е качил веднъж на автомат не иска да сменя с ръчка. Общо взето на кой каквото му е кеф. Лично аз съм карал малко автомат ама така съм си свикнал ръчката че не ми пречи въобще.
Имаше една тема в Е60 която беше същата и не завърши добре, само спорове та до караници
Аз си взех маховик за 150 лв и си е перфектен, съединител смених и ще сменям пак към 150 хил. Остава икономията на ръчката. Ама пък и който се е качил веднъж на автомат не иска да сменя с ръчка. Общо взето на кой каквото му е кеф. Лично аз съм карал малко автомат ама така съм си свикнал ръчката че не ми пречи въобще. Имаше една тема в Е60 която беше същата и не завърши добре, само спорове та до караници

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
М/у другото е хубаво да се знае че има бая модели автомати дето се слагат в е39-ките не са 1-2 модела само.
- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: дълго и безаварийно колицата.
харесах една е 39 автомат 535 2000г. ама и цената му е интересна 5990евро. немска на 214000км. Струва ли си.
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
nakoye написа:добре ами при някакъв проблем с автомата как са цените на ремонт или евентуална подмяна на кутията ?
кутия:
-втора употреба- от 1000 лв нагоре ( и то доста нагоре)
-рециклирана -даваш твоята и срещу 3000 лв ти дават рециклирана
- ремонт на твоята -зависи какво има за ремонт,но частите са доста на брой и малко хора се наемат
да ги ремонтират, Ако се навие кинтите ще са доста прилични
- torque converter -втора употреба 200-300 лв. (може и да е здрав,може и да не е)
за съжаление лаборатория за тестване и рециклиране има доколкото помня в Полша.
-сваляне и качване на кутията е около 200лв.
-масло,филтри,гарнитура, и труд са около м/у 200 и 300 левчета.
- НОВА- 3000 евракис
Карането на автоматик си има своите оредимства и своите минуси.Зависи какъв тип каране харесваш.
Както казаха колегите под 2500cc, е доста тромава.
Въпрос на препочитания.
УСПЕХ!
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Ivo_Borisov написа:Ами то и аз не знам къде са 1500 лв за маховик и съединителАз си взех маховик за 150 лв и си е перфектен, съединител смених и ще сменям пак към 150 хил. Остава икономията на ръчката. Ама пък и който се е качил веднъж на автомат не иска да сменя с ръчка. Общо взето на кой каквото му е кеф. Лично аз съм карал малко автомат ама така съм си свикнал ръчката че не ми пречи въобще.
Имаше една тема в Е60 която беше същата и не завърши добре, само спорове та до караници
за икономията спор няма -може да си караш на всякакви предавки с ниски обороти и особенно в града си е плюс ,ама аз вече смених един маховик и не се оказа читав и съм с 150 лв назад там работата е на късмет както каза Пресиян ..еми не случих ,добре че не плащах за труд,незнам за мен работата е на кантар но автомата ми харесва повече впредвид че колите които карам освен моята с автомати
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Ivo_Borisov написа:Ами то и аз не знам къде са 1500 лв за маховик и съединителАз си взех маховик за 150 лв и си е перфектен, съединител смених и ще сменям пак към 150 хил. Остава икономията на ръчката. Ама пък и който се е качил веднъж на автомат не иска да сменя с ръчка. Общо взето на кой каквото му е кеф. Лично аз съм карал малко автомат ама така съм си свикнал ръчката че не ми пречи въобще.
И аз така, взех си маховик 2-ра ръка за горе-долу същите пари,перфектен,проверен, нов притискателен диск, феродо, лагер.....
След има, няма, 4 месеца - нов коплект Лук".Дано изкараш по-голям късмет от мен 
- AVK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Porsche Carrera GT
Автоматик
Разбира се ако е мотор от 2.5 нагоре, няма значение бензин/дизел. За този клас автомобил е задължително според мен...дори и 540-ка да е пак бих я взел автомат.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
stepoff написа:nakoye написа:добре ами при някакъв проблем с автомата как са цените на ремонт или евентуална подмяна на кутията ?
кутия:
- ремонт на твоята -зависи какво има за ремонт,но частите са доста на брой и малко хора се наемат
- torque converter -втора употреба 200-300 лв. (може и да е здрав,може и да не е)
- НОВА- 3000 евракис
Карането на автоматик си има своите оредимства и своите минуси.Зависи какъв тип каране харесваш.
Въпрос на препочитания.
УСПЕХ!
Добре бе колега , къде по дяволите ги гледаш тия цени. Човека няма си вземе кутия от Дарукар сигурен съм. За ремонт и дума не може да става защото излиза по-скъпо от да се вземе 2-ра ръка. Вземи се разходи из раздел продава и разгледай обявите. Лично съм купувал за познат кутия от е38 за 450 лв и то говорим за - > A5S560Z
За мене съм разглеждал просто от любопитство защото и аз съм чувал тия извънземни цифри дето споменаваш и вероятно са верни ама човек си я вземе чисто нова или пък си купува за Е60 например. За мен A5S440Z ( кутия ) съм намирал от 400 до 700-800лв. Вярно гаранция дали ще работи или колко няма , но и един ремонт в БГ пак няма да я направи нова и няма ти даде гаранция. Въпреки че ако я сложиш на колата и прави проблеми 90 % ще може му я върнеш на човека от които си я купил и ще ти върне парите.
За цените като труд и т.н. съм съгласен обаче напълно
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60-530D F07-530D G11-730D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
stepoff написа:nakoye написа:добре ами при някакъв проблем с автомата как са цените на ремонт или евентуална подмяна на кутията ?
кутия:
- НОВА- 3000 евракис
Въпрос на препочитания.
УСПЕХ!
Ти ма остави целия в кръв бе, момче.
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
За съжаление доста кръв се лее когато автоматика почне да прави проблеми.
Разбира се втора употреба можеш да я намериш и за много добра цена(ако моргаджията ти е приятел,а най добре брат).
От там на татък всичко е късмет.Може кутията да ти е добре но конвертора да ти е заминал.Както писах фабрика за тестване и ремонт има в Полша.Като свалиш и качиш два пъти кутията и като я обслужиш всеки път новата с гарнитури филтри и масло и да не забравяме колко е тегаво да си без кола няколко дни,не кръв ами и лимфа и гной ще пуснеш.
Колега от форума мисля,че беше сменял автоматична към ръчна скоростна кутия,така че го има и този вариант.Казват че като цена (с всичките му салтанати) ,излизало колкото да си купиш втора употреба автоматична,но риска вече е по-малък.
Абе е*ана работа си е като тръгне да се прецаква автомата.
Естествено на никой не го пожелавам.

Разбира се втора употреба можеш да я намериш и за много добра цена(ако моргаджията ти е приятел,а най добре брат).
От там на татък всичко е късмет.Може кутията да ти е добре но конвертора да ти е заминал.Както писах фабрика за тестване и ремонт има в Полша.Като свалиш и качиш два пъти кутията и като я обслужиш всеки път новата с гарнитури филтри и масло и да не забравяме колко е тегаво да си без кола няколко дни,не кръв ами и лимфа и гной ще пуснеш.
Колега от форума мисля,че беше сменял автоматична към ръчна скоростна кутия,така че го има и този вариант.Казват че като цена (с всичките му салтанати) ,излизало колкото да си купиш втора употреба автоматична,но риска вече е по-малък.
Абе е*ана работа си е като тръгне да се прецаква автомата.
Естествено на никой не го пожелавам.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
mishoval написа:Ivo_Borisov написа:Ами то и аз не знам къде са 1500 лв за маховик и съединителАз си взех маховик за 150 лв и си е перфектен, съединител смених и ще сменям пак към 150 хил. Остава икономията на ръчката. Ама пък и който се е качил веднъж на автомат не иска да сменя с ръчка. Общо взето на кой каквото му е кеф. Лично аз съм карал малко автомат ама така съм си свикнал ръчката че не ми пречи въобще.
И аз така, взех си маховик 2-ра ръка за горе-долу същите пари,перфектен,проверен, нов притискателен диск, феродо, лагер.....След има, няма, 4 месеца - нов коплект Лук".Дано изкараш по-голям късмет от мен
Аз съм вече към 7-8 хиляди с маховика и към 55 хиляди със съединителя и никакви проблеми за сега

64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5