Към колегите с М44б19
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Към колегите с М44б19
колеги, искам да ви попитам колко пари струват ролки, ремъци на м44б19 , че от както съм взел колата не съм ги сменял и мисля че е време да ги сменя вече
Бгагодаря ви предварително момчета 

- bobbyblabby
- кандидат ентусиаст
-
Re: Към колегите с М44б19
Зависи колега... оригиналните ремъци с ролки излизат над 500-600 лв - за мен лично си заслужават, ако си отвсякъде маняк... Оригиналните ремъци са доста мъхести от плоската си част и просто не чуваш грам шум от там... ама и естествено това си заслужава да го направиш само ако си имаш предпазни кори и т.н. , защото ролките и ремъците без значение , че са оригинални от пътните условия и климатичните ще заминат мноооого бързо... Веднъж съм сменял такива оригинални точната цифра не мога да ти я кажа, но е ориентировъчно тази (включва и 2-та оптегача - на динамото и климатика). А относно паразитна ролка на димамо за обикновенна такава съм сменял над 5 пъти за нея помня че струваше около 30-40 лв. (Ina). Ремъка на климатика отново обикновен - 15лв+
- tenchooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: IS
- Мечтае да кара: BMW ///M3
оригинален ремак 71 и нещо а малкия за клим.е към 46 и нещо а на даико е 25лева а за клим не повече от 15 

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
tenchooo написа:оригинален ремак 71 и нещо а малкия за клим.е към 46 и нещо а на даико е 25лева а за клим не повече от 15
а ролките колега, на каква цена са, или ако е една или повече, че си нямам и на идея не сам барал такова нещо все още

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Сменяй, че аз моите ги бях забравил и веднъж докато си чаках на светофар, обтяжната ролка на големия ремък реши да падне (лагера направо се разпадна) в кората под мотора... и т.н.
Иначе ти трябват два ремъка (единият върти само климатичният компресор), както и две ролки - една обтяжна и една паразитна... тук не се включват ролките на водната помпа, алтернатора и т.н..
Иначе ти трябват два ремъка (единият върти само климатичният компресор), както и две ролки - една обтяжна и една паразитна... тук не се включват ролките на водната помпа, алтернатора и т.н..
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
Mollov написа:Сменяй, че аз моите ги бях забравил и веднъж докато си чаках на светофар, обтяжната ролка на големия ремък реши да падне (лагера направо се разпадна) в кората под мотора... и т.н.
ясно значи около 150 лв. щте ме оправят за консумативите ...

- bobbyblabby
- кандидат ентусиаст
-
колега... обикновен обтегач е не по-малко от 100 лв... , ако включваш и него 150 лв няма да ти стигнат за всичко ... но едва ли ти трябва да го сменяш
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Стандартната (клиентска) цена на тия неща е около 250лв, за ремъци contitech и ролки INA...
- tenchooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: IS
- Мечтае да кара: BMW ///M3
Peturcho_bmw написа:tenchooo написа:оригинален ремак 71 и нещо а малкия за клим.е към 46 и нещо а на даико е 25лева а за клим не повече от 15
а ролките колега, на каква цена са, или ако е една или повече, че си нямам и на идея не сам барал такова нещо все още
и аз като тебе не ги разбирам много тези ролки и ремаци бях забелязал че на моя са напукани пистите и днес минах през м-кар и питах само за ремаците

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
разбрах колеги, за този въпрос писах на колега от форума той ми каза цените на консумативите...
искам сега да ви питам нещо за скоростите за да не пускам друга тема реших да пиша тук. можете ли да ми кажете какво масло да сложа на скоростите и колко литра събират, че и него не съм сменял никога пак имам теч и зимата почват да влизат по трудно колата е 10.10.96 г.

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
АТФ (за автоматични скорости и за хидравликата е същото) 1,1л събира кутията,ръчната. Автомата е 3л

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
plradev написа:АТФ (за автоматични скорости и за хидравликата е същото) 1,1л събира кутията,ръчната. Автомата е 3л
благодаря ти колега, за инфото

12 мнения
• Страница 1 от 1