със 120км от трета втора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bmw_318_iska
- Потребител
-
Re: със 120км от трета втора
ProblemZ написа:E30-Kz написа:От дърпането ене питай от каде знам
п.п. моето м20 запали с клапан паднал при буталото
Абе не се знае дали е от дърпането,щото аз като ги потроших клапаните,и карах около 1.5км. на ход,с много газ понеже компресия грам нямаше(толкова ми беше голяма компресията,че чак на ръка се въртеше мотора),и докато пусна газта и угасяше веднага,ама снимай,ще е интересно
как си карал така незнам, при мойта м/у др и двете пружини бяха искочили ама нз дали тва е оказало толкова голямо влияние и тея бутала надупчени като кофички от кисело мляко неса ли ковано желязо на м42ката като кача снимките ще онемеете
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Tая тема трябва да си я запиша някъде, че когато някой ПАК почне да обяснява нашироко колко здрави били М42 и колко кована им била карантията... да си оправи познанията... за супер кованият М42... кой знае коя Е30-ка от по-първите е била с няква ранна версия с кована карантия, и народа тръгна да е компетентен...
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Е то па и да е кована к'во? Ще е вечна ли? И най-умно е да я дърпаш/караш след това
, да видиш какво ще стане...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не, по-скоро ставаше дума за поредният М42, дето няма нищо общо с кована карантия... обаче народа се надскача да обяснява как в сравнение с М44, М42 бил много по-издръжлив, щото видиш ли - бил "кован".
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Доста злорадо изказване на фона на това което се е случило
Нямам си на идея колко много е кован М42 ,ма и най-кования мотор да хрупа клапани докато го дърпат на скорост и се правят опити за палене след като знаят ,че е чорба в него,едва ли ще остане непокътнат. Още повече за незнайното му състояние преди демиджа...В смисъл кованите карантии не ознавава ,че са наковални и могат да се млатят желязо в желязо без поражения и никакви последствия...
Та в тоя ред на мисли едва ли картинката ще е по-различна при който и да е друг мотор ...

Нямам си на идея колко много е кован М42 ,ма и най-кования мотор да хрупа клапани докато го дърпат на скорост и се правят опити за палене след като знаят ,че е чорба в него,едва ли ще остане непокътнат. Още повече за незнайното му състояние преди демиджа...В смисъл кованите карантии не ознавава ,че са наковални и могат да се млатят желязо в желязо без поражения и никакви последствия...
Та в тоя ред на мисли едва ли картинката ще е по-различна при който и да е друг мотор ...

- bmw_318_iska
- Потребител
-
еее вие почнахте да си ги украсявате вече никаде не съм писал че са ме дърпали на скорост и съм я мъчил да я паля
че сам пробвал дали е блокирал мотора не значи че зарди тва е станало такова мазало , тва е следствието от високите обороти , колегата със същия проблем е писал че след инцидента я е карал няколко км на ход и пак не е така , тва кво значи ? че е успял да натисне съединителя мигновенно или е исключил от скорост по-бързо от мен и момента на критични обороти е бил по малък и затова последствията са по-малки

че сам пробвал дали е блокирал мотора не значи че зарди тва е станало такова мазало , тва е следствието от високите обороти , колегата със същия проблем е писал че след инцидента я е карал няколко км на ход и пак не е така , тва кво значи ? че е успял да натисне съединителя мигновенно или е исключил от скорост по-бързо от мен и момента на критични обороти е бил по малък и затова последствията са по-малки
- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
bmw_318_iska написа:еее вие почнахте да си ги украсявате вече никаде не съм писал че са ме дърпали на скорост и съм я мъчил да я паля![]()
Възможно е да е станало така(по-бързо да съм изключил),защото докато изръмжа и вече бях натиснал съединителя и изръчак лоста
Най - ТочниЯ
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Само ти си знаеш какво си правил ,ние си чешеме пръстите общо взето и гадаеме . Факт е ,че мотора се е изсипал половината според инфото което даваш ,ама това ,че си изтеглил късата клечка предполагам е щяло да се случи и с м44 и с М20 и с който и да е друг двг в конкретната ситуация .... А това ,че повечето хора са с разбиране за М42 ,че е устойчив на ядрен взрив и бронебойни куршуми е наивно най-малкото. Пък и не са първа младост тия кочини вече ,та нищо изненадващо ...
п.п. Дай да видим салатата,че е интересно
п.п. Дай да видим салатата,че е интересно

- bmw_318_iska
- Потребител
-
незнам с какво предавателно число е но не е шпер или пък заварян ,
имам един въпрос буталата ще станат ли от м40 че имам едни такива на външен вид са същите и диаметъра им мерихме същия е ще има ли проблем ако сложа тях, мисля че отгоре главата на самото бутало е малко по вдлъбнато, незнам резултата от тва какъв ще е иначе днес закарах да ми изшлайфат главата, чакам и нови клапани и трябва да стане работата
имам един въпрос буталата ще станат ли от м40 че имам едни такива на външен вид са същите и диаметъра им мерихме същия е ще има ли проблем ако сложа тях, мисля че отгоре главата на самото бутало е малко по вдлъбнато, незнам резултата от тва какъв ще е иначе днес закарах да ми изшлайфат главата, чакам и нови клапани и трябва да стане работата

- bmw_318_iska
- Потребител
-
тва е манджата
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
bmw_318_iska написа:тва е манджата
Ако това са твоите бутала,значи глава и тя е в същото положение,как ще се оправи само с шлайф

Иначе манждата е голяма

Най - ТочниЯ
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
bmw_318_iska написа:тва е манджата
Имаш талант ОПРЕДЕЛЕНО

Нов мотор, заеби тоя шлайф

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Boyadjiev написа:bmw_318_iska написа:тва е манджата
Имаш талант ОПРЕДЕЛЕНО![]()

И аз съм изненадан от "таланта" му

Това направо си е манджа с грозде