Гори масло ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Гори масло ?

Мнение от bmw318is4 » 06 Дек 2011, 16:35

Лека полека започват неизбежните проблеми

значи двигателят е м42

смених си маслото преди 2000- 2500 км , сложих мобил 1 10в40 супер-нещо-си 2000. налях 5 литра и на следващия ден като проверих маслото, нивото на щеката беше малко под максимума, викам супер :ok: , минаха там 2000-2500 километра неска поглеждам щеката след като колата не беше карана 2-3 часа за да се стече маслото както казват, шок.Нивото на средата , да не кажа заплашително 1 мм под средата :ranting: , Понякога когато излизам от колата след като съм я карал надушвам нещо като изгоряло масло но до днес си казвах че си въобразявам :dummy: ,иначе двигателят работи ок , не пуши никакви цветове, хрумна ми да отворя капачката на двг-то докато колата работи , ефектна беше следния , взе да се дави щеше да изгасне, и усещах че има вакуум , дърпаше капачката , не пръска масло от дупката и като сложих капачката си нормализира оборотите ако има някакво значение, мисълта ми е да гледам за течове на масло от някъде или го гори , от гарнитурата горе не тече масло , посъветвайте ме къде да гледам ако е за теч на масло , да не се нахвърлям веднага да давам пари за гарнитури или подобни, казват че гори повече масло когато колата се кара във много високи обороти но аз съм я препържвал много рядко а до прекъсвач е изключено да съм стигал така че се чудя какво става.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Гори масло ?

Мнение от bum_bum » 06 Дек 2011, 18:10

Измий добре мотора и виж дали тече. Ако не- ревизия поне на гумичките.
Другия въпрос е- предното масло гореше ли ти го така?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw318is4 » 06 Дек 2011, 18:21

bum_bum написа:Измий добре мотора и виж дали тече. Ако не- ревизия поне на гумичките.
Другия въпрос е- предното масло гореше ли ти го така?

Предно масло незнам щото тогава я купих и почти не съм карал с старото масло , когато го сменях маслото което изтече беше черно но беше до максимума та предполагам и е доливано

двигателя не мога да кажа че е чист но е достатъчно чист да се забележи теч на момента ако се появи , просто незнам къде трябва да гледам за теч освен капака където е логото на бмв, ще я кача на канал и ще гледам , предполагам че не тече все пак защото като я купувах гледах обстойно, и също предполагам на мен ще се падне честта да ремонтирам мотора :ranting: една съвсем бегла цена за смяна на гумички на клапаните ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 06 Дек 2011, 18:54

Можеш и сам да си ги смениш , не е сложно! Друг е въпроса дали си го правил :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318

Мнение от Terziev1980 » 06 Дек 2011, 18:59

Имах подобен проблем,но с М43. Симптомите бяха същите както си ги описал. При мен се оказа клапан на картерните газове / намира се отзад на двигателя откъм чистачките/
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Дек 2011, 19:00

отваряш капака и махаш пластмасата къде пише bmw, вадиш кабелите и вътре виждаш къде отива маслото :winky:
след това си купуваш гарнитурата на капака заедно със 4-те О пръстена за 40лв и ги сменяш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw318is4 » 07 Дек 2011, 0:39

zBoost написа:отваряш капака и махаш пластмасата къде пише bmw, вадиш кабелите и вътре виждаш къде отива маслото :winky:
след това си купуваш гарнитурата на капака заедно със 4-те О пръстена за 40лв и ги сменяш.

Искаш да кажеш да махна капака на бмв под който са свещите и да извадя свещите ?
гарнитурата на капака си е суха и в добро здраве поне на външен вид, ама ще огледам утре от всички страни ще нахна капак това онова да огледам щом казваш

а относно клапана за картерните газове вижте какво намерих
Това нещо е филтъра на картерните газове до колкот разбирам аз. При мен имаше проблем с него, който се изразяваше в много гадно виене и правене на вакум в маслото. Пробвай докато работи да извадиш пръчката на маслото или да отвиеш капачката на мотора, ако сеедно някой дърпа от другата страна бъди сигурен, че е прецакано.

а при мен някой ЯКО дърпа от другата страна. :dummy: :dummy: Филтъра къде отзад да го търся точно , трябва да разглобявам около чистачките ли , и разбрах че има някакво маркучле за картерните газове пак , то къде е , някъде около смукателните колектори прочетох да го търся :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 07 Дек 2011, 1:08

bmw318is4 написа:
zBoost написа:отваряш капака и махаш пластмасата къде пише bmw, вадиш кабелите и вътре виждаш къде отива маслото :winky:

Искаш да кажеш да махна капака на бмв под който са свещите и да извадя свещите ?
гарнитурата на капака си е суха и в добро здраве поне на външен вид, ама ще огледам утре от всички страни ще нахна капак това онова да огледам щом казваш

При всяка свещ имаш гарнитура и там също нерядко има течове ,но без да свалиш лулите няма как да го видиш ,освен ако не е почнало да прелива от гнездото на свеща де :mhihi: Ако търгнеш да сменяш гарнитурата на капака на клапаните да не забравиш да си вземеш и нови о-пръстени за болтовете (15 на брой)

Иначе друг теч,който не се вижда на пръв погледа е от задния семеринг на коляновия вал. Ако от там тече,няма как да го видиш на без да ленеш под колата и да огледаш.
За смяна на гумички по сервизите в София искат средно по около 200лв за труд със сваляне на главата. Без да я свалят трудно се навиват ,а и не е лошо да се свали ,за да и се мине един шлайф ,напасване на клапаните и смяна на водачите(това се заплаща отделно) . Тва си е една почти цялостна ревизия,с която можеш да си направиш само добро. За тотала си смяташ и цените на гумички,гарнитура на глава,на колектори ,щото и те се сменят и те така ...
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 07 Дек 2011, 5:02

с две думи ако тече от там - дебела е :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Coupe

Мнение от Emilow » 07 Дек 2011, 6:45

Ако маркуча за картерните газове ти е от предната страна (първите м42) нямаш такъв клапан, а ако е отзад го проследи къде отива и ще го видиш. Нищо няма да разглобяваш за да го видиш ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Мнение от s_kolev » 07 Дек 2011, 7:56

Кажи на някой да гледа при студен старт дали пуши отзад, ако да - гумички, след като загрее го накарай да кара зад теб и я сръчкай до прекъсвач, ако гори масло ще се забележи :mhihi: . Огледай отдолу и покрай капаците на веригата за течове, капака на клапаните също има навика да пуска масло върху свещите, за него вече ти казаха колегите. Задната семерина, ако не тече много, трудно ще я хванеш без да свалиш скоростната, но ако съдя от опит бих казал, че по - често теква отпред. 2 м42 съм имал и двата имаха проблем с предната семерина.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 07 Дек 2011, 9:42

:OT:

Абе хора в поредна тема чета за някаква "семерина" .Кво е това бре пичове :shock: От къде я научихте тая дума ... :mhihi: :kuku: Ще поиска някой колега в магазин "семерина" и ще го гледат --> :conf:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от s_kolev » 07 Дек 2011, 9:53

plradev написа::OT:

Абе хора в поредна тема чета за някаква "семерина" .Кво е това бре пичове :shock: От къде я научихте тая дума ... :mhihi: :kuku: Ще поиска някой колега в магазин "семерина" и ще го гледат --> :conf:

На семеринга разговорното название :mhihi: , да я бях нарекъл "гумения геврек на вала" можеше и да не го разберат, но смятам че издребняваш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 07 Дек 2011, 10:01

Не издребнявам ни най-малко :D И "ланда" сонда ли е разговорно ... Техническите неща си имат точни наименования и някой младеж четейки форума му се набият в тиквата тия "разговорни" изрази ,ще се изложи доволно прад компания,приятели и т.н.

От тая гледна точка го пиша :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от s_kolev » 07 Дек 2011, 10:07

Така да бъде :bchug:

п.с. извинявам се за :OT:
Изображение