Пукнато амортесьорче на пистовия ремък
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 TDS
Пукнато амортесьорче на пистовия ремък
Здравейте, колеги. Вчера докато се опитвах монтирам въпросната джаджа(закупих нова) бих един чук отгоре и се пукна леко. Въпроса ми е, с този течния метал дето се лепи ще я бъде ли или има друг начин. Ако някой има идеи да пише понеже там има вибрации и да не стане по зле. Мотора ми е 2.5ТДС
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Пукнато амортесьорче на пистовия ремък
Ааааа
Защо си блъскал с чук по обтягащия механизъм на ролката ? Дай поне една снимка да видим каква е щетата и къде точно са пораженията,иначе там напреженията не са малки и се съмнявам ,че течния метал ще оправи нещата...Та да не си останеш без помпа,хидравлика и алтернатор в даден момент

- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
plradev написа:АааааЗащо си блъскал с чук по обтягащия механизъм на ролката ? Дай поне една снимка да видим каква е щетата и къде точно са пораженията,иначе там напреженията не са малки и се съмнявам ,че течния метал ще оправи нещата...Та да не си останеш без помпа,хидравлика и алтернатор в даден момент
Няма как да я покажа в момента, защото вече е намазана с течния метал. С просто око не може да се види по принцип, трябва да се натегне с болта, че да се отвори малко.
П.С. поражението е на пръстена най-отгоре т.е. най- горната точка на елемента.
- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
- plradev
- старши ентусиаст
-
По-вероятно е да кара доста време така и да не му се отрази на работата ,но на 100% бъди сигурен ,че епоксидното лепило,което си му сложил ,няма да го заздрави по никакъв начин
В смисъл не разчитай на него . Ако искаш карай така на своя отговорност ,аз не мога да ти дам съвет в случая ,просто след известно време без никакви симптоми да не се разхвърчат железата отпред и да ти овисне ремъка в най-неподходящия момент.Ако това се случи най-голямата щета би било пряк удар в радиатора и евентуален пробив . Ти си преценяваш как да постъпиш 

- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
plradev написа:По-вероятно е да кара доста време така и да не му се отрази на работата ,но на 100% бъди сигурен ,че епоксидното лепило,което си му сложил ,няма да го заздрави по никакъв начинВ смисъл не разчитай на него . Ако искаш карай така на своя отговорност ,аз не мога да ти дам съвет в случая ,просто след известно време без никакви симптоми да не се разхвърчат железата отпред и да ти овисне ремъка в най-неподходящия момент.Ако това се случи най-голямата щета би било пряк удар в радиатора и евентуален пробив . Ти си преценяваш как да постъпиш
Да благодаря за съвета, по принцип не може ли да се капне(завари) с нещо
- plradev
- старши ентусиаст
-
Ако е алуминиев детайла ,мисля ,че не би било проблем да стане с аргон.Обаче ако е от ЦАМ ,който и да съм питал бяга далече от това да прави опити да го заварява
Уж ставало с горелка и некъв специален алуминий и паста няква и тн условности съм чувал ,ама само съм чувал ... та .. 

Колега, мисля 4е това амортисьорче струваше 62 лв, при колегата Латвиян от форума на фирмата ,,ИНА",, Предполагам 4е се досещаш аз откъде знам точната цена, това съм го чупил два пъти докато се науча как да го свалям. Не мисля че си заслувава да рискуваш двигателя за тези пари при положение, че на пистовят ремък са вързани водната помпа, динамото и хидравликата. Пак нали знае6, че при ТДС шега с водната помпа не се прави за да няма после изненади.
Вибрациите там не са малко, вътре има една доста корава пружинка, или поне така си мисля, 4е го разглобявах едното с надеждада от две счупени да събера едно.
Поздрави.

Вибрациите там не са малко, вътре има една доста корава пружинка, или поне така си мисля, 4е го разглобявах едното с надеждада от две счупени да събера едно.
Поздрави.
- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
325 tds написа:Колега, мисля 4е това амортисьорче струваше 62 лв, при колегата Латвиян от форума на фирмата ,,ИНА",, Предполагам 4е се досещаш аз откъде знам точната цена, това съм го чупил два пъти докато се науча как да го свалям. Не мисля че си заслувава да рискуваш двигателя за тези пари при положение, че на пистовят ремък са вързани водната помпа, динамото и хидравликата. Пак нали знае6, че при ТДС шега с водната помпа не се прави за да няма после изненади.![]()
Поздрави.
не яд ме е, че е чисто ново а аз у е...х майката, много съм колеблив и нещата бият, към ново пак
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
stambeto_rs написа:...Вчера докато се опитвах монтирам въпросната джаджа(закупих нова) бих един чук отгоре и...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Ако са 1:1 със стария вземи горната част, като си прехвърлиш новите втулки. Важно е втулките и пружината да са нови, кожуха много не играе.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
Le Transporteur написа:Ако са 1:1 със стария вземи горната част, като си прехвърлиш новите втулки. Важно е втулките и пружината да са нови, кожуха много не играе.
Малко със страх ще да е това трансплантиране но... варианти няма много, щом с аргон няма да стане
Ясно че така или иначе ще вземеш накрая ново , но много по-важното е дали вече знаеш как се сменя правилно та да не стават сакатлъци . Ей тва е най-готиния момент при БМВ за две минути цифром и словом смяна на пистов ремък и то даже с подръчни инструменти става дори ( една по-ячка отверка или джелязо ) и другото е песен . Чук не ти трябва , пирони също .
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
vladobate написа:Ясно че така или иначе ще вземеш накрая ново , но много по-важното е дали вече знаеш как се сменя правилно та да не стават сакатлъци . Ей тва е най-готиния момент при БМВ за две минути цифром и словом смяна на пистов ремък и то даже с подръчни инструменти става дори ( една по-ячка отверка или джелязо ) и другото е песен . Чук не ти трябва , пирони също .
само опорна точка

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2