със 120км от трета втора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bmw_318_iska
- Потребител
-
със 120км от трета втора
значи колата е 318ис м42 преди няколко часа стана тая беля нещо не влезе 4 та скорост и отиде на 2 ра и можете да си преставите кво стана, светна таблото като коледна елха изгасна и зе да пуши през филтъра, сега стартера неможе да завърти да запали иначе на дърпане преварта мотора като се отвори ще се разбере кво и има , но се пак да питам на главата дали може да и има нещо и веригата може ли да се скъса, за биелите съм почти сигурен че има жертви. уш там ковани раоти имала а у някой може ли да каже на тос мотор кои са му слабите места в подобен случай 

- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
Re: със 120км от трета втора
bmw_318_iska написа:значи колата е 318ис м42 преди няколко часа стана тая беля нещо не влезе 4 та скорост и отиде на 2 ра и можете да си преставите кво стана, светна таблото като коледна елха изгасна и зе да пуши през филтъра, сега стартера неможе да завърти да запали иначе на дърпане преварта мотора като се отвори ще се разбере кво и има , но се пак да питам на главата дали може да и има нещо и веригата може ли да се скъса, за биелите съм почти сигурен че има жертви. уш там ковани раоти имала а у някой може ли да каже на тос мотор кои са му слабите места в подобен случай
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&t=196261
Ето ти идентичен случай,само че бях с над 120

Най - ТочниЯ
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Бате глава прави, мани ги тия биели, ток и жица са биелките, само главиндер, клапани и тн 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- bmw_318_iska
- Потребител
-
ProblemZ написа:bmw_318_iska написа:значи колата е 318ис м42 преди няколко часа стана тая беля нещо не влезе 4 та скорост и отиде на 2 ра и можете да си преставите кво стана, светна таблото като коледна елха изгасна и зе да пуши през филтъра, сега стартера неможе да завърти да запали иначе на дърпане преварта мотора като се отвори ще се разбере кво и има , но се пак да питам на главата дали може да и има нещо и веригата може ли да се скъса, за биелите съм почти сигурен че има жертви. уш там ковани раоти имала а у някой може ли да каже на тос мотор кои са му слабите места в подобен случай
Ето ти идентичен случай,само че бях с над 120![]()
![]()
като гледам и при теб е била проблем топката на скоростния лост

май най добре да слагам една цяла глава от форума ако там е проблема и коляновия вал и веригата са здрави при теб вала надран ли беше и буталата кво ги прави
- ProblemZ
-
-
bmw_318_iska написа:ProblemZ написа:bmw_318_iska написа:значи колата е 318ис м42 преди няколко часа стана тая беля нещо не влезе 4 та скорост и отиде на 2 ра и можете да си преставите кво стана, светна таблото като коледна елха изгасна и зе да пуши през филтъра, сега стартера неможе да завърти да запали иначе на дърпане преварта мотора като се отвори ще се разбере кво и има , но се пак да питам на главата дали може да и има нещо и веригата може ли да се скъса, за биелите съм почти сигурен че има жертви. уш там ковани раоти имала а у някой може ли да каже на тос мотор кои са му слабите места в подобен случай
Ето ти идентичен случай,само че бях с над 120![]()
![]()
като гледам и при теб е била проблем топката на скоростния лост![]()
май най добре да слагам една цяла глава от форума ако там е проблема и коляновия вал и веригата са здрави при теб вала надран ли беше и буталата кво ги прави
При мен валове,биели,верига,банани,и всичко което се сетиш бяха здрави,буталата съвсем леко бяха ударени(от към челата),но си карам така все още,не са ми създали проблем,
Най - ТочниЯ
- bmw_318_iska
- Потребител
-
главата шлайфа ли я ти , утре ще я отворят мойта и ще кажат кво и има, със сигурност, дано несе наложи да се сваля целия мотор че на мн лев отиват работите , мн ме е яд тъкмо и бях сменил маслата и филтрите майка му стара 

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
bmw_318_iska написа:главата шлайфа ли я ти , утре ще я отворят мойта и ще кажат кво и има, със сигурност, дано несе наложи да се сваля целия мотор че на мн лев отиват работите , мн ме е яд тъкмо и бях сменил маслата и филтрите майка му стара
Споко бе не е болка за умиране НАЙ-ТОЧНИЯ може да ти обясни как се развинтва М42 да 9500 об/мин

Мое лично мнение. Ще имаш за смяна всички изпускателни клапани и тук таме някои всмукателен, сменяй ти направо всичките. Преди това си шлайфай главата, смени си масообирачите, изчисти си и повдигачите и всичко по обратния ред.
То станалото станало вече, в голямо притеснение слезе вече.

Сега не е като едно време. Има от къде да прочетеш, кого да питаш, с малко повече усърдност ще си я направиш.

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Колега, ударил си клапаните. При тези обороти, немогат да се върнат клапаните и буталото ги удря. Като ги свалиш, ще видиш как са изкривени. Аз направи като твоята беля на 1 фолксваген и клапаните бяха на макарони.
Успех! Потърси във форума, има части много
Успех! Потърси във форума, има части много

- bmw_318_iska
- Потребител
-
днес отворихме моторя полвината клапани бяха в картера буталата двете са пробити направо, главата е леш и тя 

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
bmw_318_iska написа:днес отворихме моторя полвината клапани бяха в картера буталата двете са пробити направо, главата е леш и тя
Да бе да, не го вярвам това

Качи снимки

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- ProblemZ
-
-
beco109 написа:bmw_318_iska написа:днес отворихме моторя полвината клапани бяха в картера буталата двете са пробити направо, главата е леш и тя
Да бе да, не го вярвам това![]()
Качи снимки
И аз не вярвам чак такива поражения да има,ама ако са се дърпали на скорост километри наред знае ли човек

Най - ТочниЯ
- bmw_318_iska
- Потребител
-
само пробвахме дали ще преварти мотора като ме дарпаха с въжето, снимки ще кача утре, и аз неможах да повярвам и да си го обясня но е факт, 

- Станислав Попов
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30
- Мечтае да кара: е30
От дърпането е
не питай от каде знам 
п.п. моето м20 запали с клапан паднал при буталото

- ProblemZ
-
-
E30-Kz написа:От дърпането ене питай от каде знам
Абе не се знае дали е от дърпането,щото аз като ги потроших клапаните,и карах около 1.5км. на ход,с много газ понеже компресия грам нямаше(толкова ми беше голяма компресията,че чак на ръка се въртеше мотора

Най - ТочниЯ