Датчик за спирачните накладки? Не спира да свети дори след..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Датчик за спирачните накладки? Не спира да свети дори след..

Мнение от KiIIeR » 03 Май 2006, 10:53

Проблема е следния. В един прекрасен ден светна датчика на спирачните накладки.. за износването им.. Ходих при майстори.. Действително бяха се износили предните.. Смениха накладките обаче датчика продалжи да свети. Казаха ми иди да нулираш компютъра. Речено сторено.. Обаче пак продалжи да свети и сега наблюдавам следното. Переодично изключва. Не свети. Но повечето време свети.
Какъв е проблема?

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 03 Май 2006, 11:13

Виж дали изобщо са ти сменили датчика ако не са имаш два вариянта:
1- да го смениш и всичко да се оправи
2- даваш на късо двете кабелчета от ляво и се оправя работата без датчик
При втория случай обаче трябва да следиш състоянието на накладките. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KiIIeR » 03 Май 2006, 11:44

Благодаря за инфото. Датчика е едноразов? Каква му е цената? Не би ли трябвало да е в комплект с накладките? Майсторите гледаха преди и казаха че всичко е ок и не знаят защо свети. Ако е евтин ще го сменя. А отзад има ли датчик ? или само на предната гума?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Lacho » 03 Май 2006, 12:00

Не съм сигурен за цената мисля че беше 15-20лв. Не върви с накладките и е само на предните две гуми. Отзад най-вероятно нямаш датчик. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 03 Май 2006, 12:38

Датчиците са 2. На 2-та кръга - На предно ляво колело и на задно дясно. Преден - 15лв, заден 10. И на мен ми свети лаБата и трябва да отида да си закупя. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 03 Май 2006, 16:36

А пък аз си мисля че ако е от датчик нава отвреме не време да изгасвава. Та съвета ми е: провери си нивото на спирачната течност понякога когато е сваляно таблото объркват мястото буксите за лампичките ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Lacho » 03 Май 2006, 16:56

Kris написа:А пък аз си мисля че ако е от датчик нава отвреме не време да изгасвава. Та съвета ми е: провери си нивото на спирачната течност понякога когато е сваляно таблото объркват мястото буксите за лампичките ;)

Нощо подобно изобщо не изгасва. А лампата за спирачната течност е отделна от тази за датчиците за спирачките и няма нищо общо с спирачната течност.Буксите на таблото немогат да се объркат 100%. ;)

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от perko » 03 Май 2006, 17:07

И при мен светна датчика, но в много странаен момент, влезнах в един завой малко по рязко, и оттогава ту свети ту изгасва. Проверих каблечето - не се е откачило, а ако е от накладки ,не би трябвало до угася нали? В крайна сметка ще ги сменям но с дисковете, но те са ми невентилирани - обикновени. Могат ли да се сложат вентилирани ?!?!

старши ентусиаст
Аватар

Re: .

Мнение от Kris » 03 Май 2006, 19:14

perko написа:И при мен светна датчика, но в много странаен момент, влезнах в един завой малко по рязко, и оттогава ту свети ту изгасва. Проверих каблечето - не се е откачило, а ако е от накладки ,не би трябвало до угася нали? В крайна сметка ще ги сменям но с дисковете, но те са ми невентилирани - обикновени. Могат ли да се сложат вентилирани ?!?!

Може да сложиш ветилирани. И си провери спирачната течност.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 03 Май 2006, 19:20

Lacho_ написа: Буксите на таблото немогат да се объркат 100%. ;)

При мен го имше това! Поне светваше лапата за ръчната като ми намаля течността.

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от perko » 03 Май 2006, 21:27

проверих иа течноста, и даже на свободен ход като го движа поплавъка, няма никакво отношение към ламичката на таблото за накладките.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 03 Май 2006, 21:43

Здравей,
Доколкото знам ако е от сами датчкик и ти светне ламБата това значи, че датчкиа се е прекъснал, т.е. повече не би трябвало да изгасне защто няма кой да затвори веригата.

Този датчик работи на принципа, че като се изтърка наклатката до нивото на датчика той се прекъсва от триенето и не затваря веригата, следователно светва индикацияа за спирачките.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 03 Май 2006, 22:21

Колеги, от датчика е! При мен е същото положение! Принципно в "белите" държави датчика върви с накладките, но тук понеже сме много отворени и ги продаваме отделно, та да припечелим още някой лев !!!!
::: vankata™ :::

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от perko » 03 Май 2006, 23:27

ее ,не е верно, датчика доколкото знам беше капсулован в накладките ощо като ги купувах

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KiIIeR » 04 Май 2006, 8:36

просто е гадно. аз имах още и следния проблем. предната дясна гума накладките не враштаха. установиха парво че някакви цилиндри са се замарсили и ги почистиха. в течение на 2-3 дена се враштаха и датчика повечето време не светеше. обаче след това пак нещо стана със спирачката и .. други майстори казаха че трябва да се сменят спирачните маркучи. смениха ги с локхид 70лв с работата и след това се оправиха спирачките. Датчика спря да свети. такмо се зарадвах и .. сега пак си свети. има случаи когато не свети..

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=32608
май сходна тема..

Следваща

Назад към E36