ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
SpiritLegion написа:Хилоу!
И аз съм доста пресничък във форума и разбира се имам няколко въпроса. :p
1. Механизма на дясната седалка е развален и няма как да я бутна напред за да сядат кифли (и други подобни, развалящи здравето, същества) на задната седалка... Трябва само през шофьорската страна, а това е малко досадно. Дали има начин да се оправи с нисък бюджет или трябва да си взема нова седалка?![]()
2. Изглежда механизма на шофьорското ел.стъкло е издал багажа, стига до едно определено място, домъчнява му и се връща. Разчовърках вратата и гледам то цялото стъкло си излезнало от предназначеното за него място и явно опира някъде... Да ама не. Вкарах го, огледах добре дали не го спира нещо, включих, и пак мизерии. За смяна ли е? Успях по някакъв начин да го вдигна, но не прави никакво движение като отворя/затворя вратата.Дясното пък отказва да се подчинява (освен при отваряне/затваряне на вратата, това поне работи)
3. Централното не ме обича. Аз заключа, то се отключи. Всички врати/багажник/капак са затворени... Не мога да разбера, все едно не може да усети, че вратите са затворени. :/ Какво да го правя?
4. Лампата за ръчната спирачка си правеше диско парти. Ту се включи, ту се изключи, след 10-20 мин угасна. Не е светнала и веднъж от тогава.На какво може да се дължи това?
За сега толкова. Майстора го прегледа и се зарадва, че мотора е запазен. Но до колко може да се вярва на "майстори" не знам.
1.Свали я и я огледай отдолу какво е счупено...
2.Най вероятно моторчетата те бъзикат нещо/това го прави като са позаминали/...
3.Това го прави от малките бутончета на заключващия механизъм на колонките...
4.Може би е губела маса или машинката на ръчната трябва да се погледне...
Това е моето виждане...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
За да се сменят зегеркита на чашките на дифа , трябва само да се свали полуоската, да се махне старата , да се сложи новата и обратно полуоската, нали тъй ?
Щото днеска ми казаха че трябвало да се сваля и отваря дифа
Става дума за номер 10
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=10

Става дума за номер 10

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
ogata написа:За да се сменят зегеркита на чашките на дифа , трябва само да се свали полуоската, да се махне старата , да се сложи новата и обратно полуоската, нали тъй ?![]()
Да имаш по 4 болта на чашка,ама те май нямаше нужда да се махат,така че само дърпаш.
Последна промяна petio_bmw 318is на 02 Дек 2011, 20:54, променена общо 1 път
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Я аз да питам. То не е само за е36 ама.
Каква е функцията на шпера ?
Може и на ЛС
Може и на ЛС

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Братле, ти си уцелил от торбата с гадостите, най-гадните!SpiritLegion написа:Хилоу!
И аз съм доста пресничък във форума и разбира се имам няколко въпроса. :p
1. Механизма на дясната седалка е развален и няма как да я бутна напред за да сядат кифли (и други подобни, развалящи здравето, същества) на задната седалка... Трябва само през шофьорската страна, а това е малко досадно. Дали има начин да се оправи с нисък бюджет или трябва да си взема нова седалка?![]()
2. Изглежда механизма на шофьорското ел.стъкло е издал багажа, стига до едно определено място, домъчнява му и се връща. Разчовърках вратата и гледам то цялото стъкло си излезнало от предназначеното за него място и явно опира някъде... Да ама не. Вкарах го, огледах добре дали не го спира нещо, включих, и пак мизерии. За смяна ли е? Успях по някакъв начин да го вдигна, но не прави никакво движение като отворя/затворя вратата.Дясното пък отказва да се подчинява (освен при отваряне/затваряне на вратата, това поне работи)
3. Централното не ме обича. Аз заключа, то се отключи. Всички врати/багажник/капак са затворени... Не мога да разбера, все едно не може да усети, че вратите са затворени. :/ Какво да го правя?
4. Лампата за ръчната спирачка си правеше диско парти. Ту се включи, ту се изключи, след 10-20 мин угасна. Не е светнала и веднъж от тогава.На какво може да се дължи това?
За сега толкова. Майстора го прегледа и се зарадва, че мотора е запазен. Но до колко може да се вярва на "майстори" не знам.
1. Очевидно е купе и гърбът не пада напред. Сваля се кората на гърба на седалката. Сваляш подглавник, не съм сигурен за втулките на подглавника, мисля не беше нужно, но не съм 100% сигурен. След това дърпаш 2те дръжки за сгъване от 2те страни на седалката. Дърпат се силно към теб. След това се свалят пластмасовите капаци. Най-накрая, в долната част на кората има 2 винтчета и гърба пада. Като падне, ще видиш една метална спица, която дърпа жилото за сгъване. Предполагам в момента ти се движат свободно нагоре надолу 2те палчета.
2. Нагоре ли се отказва стъклото? Причините могат да са много.
- Клеясали водачи на стъклото. Свалят се, чистят се, смазват се, слагат се.
- Мръсотия в гумения водач в предната част на вратата. Чистиш колкото можеш, смазваш и готово
- Крива ножица (малко вероятно)
- Мотор в окаяно състояние. (въпреки че обикновено почистване на карантиите му дава резултат).
- Една малка втулка точно м/у мотора и ножицата. Пластмасова и много нежна. Струва стотинки, прави поражения за десетки левове!

3. Понеже си с 2 врати, накарай някой да седне на другата седалка, натиснете с ръка палчетата, които отчитат че вратата е затворена и пробвайте да заключите. Ако успеете, едно от 2те палчета, лесно ще разберете кое. Ако не успеете, вариантите са... Моторче на някоя от 2те врати. Тръгва да затваря, отказва се, връща се и отключва всички врати. Не съм го виждал в действителност, но съдейки по конструкцията на моторчето, е напълно възможно.
4. Метално пинче под маншона на скоростната. Свали го и огледай. Трябва да има кабелче да се държи за него. Най-вероятно докато е мигала, се е откачало и в момента се е откачило съвсем. Дори и да дръпнеш ръчна, предполагам не се показва. Просто стегни скобичката и го сложи обратно.
Успех!
ШПЕР диференциал: От А до Я!!!randity написа:Я аз да питам. То не е само за е36 ама.
Може и на ЛС
Чети и моля те, не ставай дрифтер(ка) само от прочитането на тази тема!
Последна промяна kdl на 02 Дек 2011, 21:07, променена общо 1 път
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
ogata написа:За да се сменят зегеркита на чашките на дифа , трябва само да се свали полуоската, да се махне старата , да се сложи новата и обратно полуоската, нали тъй ?![]()
Става дума за номер 10
Само махаш чашката и бъркаш, но се зареди с търпение щото на мен ми скъсаха нервите

SpiritLegion написа:
Също провери как си с нивото на спирачката течност и съответно ако е ниско долей и прегледай дали не губиш от накъде. Виж и накладките как са като дебелина.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
Някои може ли да ми каже дали диф от е36 компакт може да стане на е36 купе като се смени задния капак и дали има място за болта които е от страната на кардана мерси предварително
- amadeusbg
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 318is coupe
Може би малко тъп въпрос, но образът в страничните ми огледала е страшно увеличен и се чуда това фабрично ли си е или просто преди са сменяни с някакви измислени? (е36 купе)
Поздрави
Поздрави
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
DRIFT MASHINA написа:Някои може ли да ми каже дали диф от е36 компакт може да стане на е36 купе като се смени задния капак и дали има място за болта които е от страната на кардана мерси предварително
Нищо общо. Само касетата е еднаква и то в случаите, когато диференциалите са еднакво "големи".

- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Здравейте. Имам проблем с паленето на 318тдс. Изчетох всичко, което намерих с търсачката, но все пак реших да попитам тъй, като е малко по-странен случая. Проблема е следния: На студено пали много трудно. Върти и започва лека полека да се тресе все едно припалва леко и така малко по-малко след около 3 4 секудни е запалила напълно. Не върти само стартер, а започва да припалва малко по-малко. Много ми е странно, защото и преди съм имал дизел, но той просто върти върти и след известно време запалва. Сложих прозрачни маркучи преди и след горивния филтър. Преди горивния тръбичката се изпразва след известно време, но дадели се на контакт веднага се напълва, съответно помпата в резервоара работи. Около 2от дюзите обаче е мокро, мисля, че нафтата идва от металните тръбички, защото гумените там ги смених наскоро. Съмнява ме да не дърпа въздух от някъде, вие какво мислите?
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Задна седалка от Е36 Купе става ли на Седан с падащи задни седалки като на Купето
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
BT9028BA написа:Задна седалка от Е36 Купе става ли на Седан с падащи задни седалки като на Купето
Мога да ти кажа инфо от първа ръка

За облегалката не мога да кажа на 100%, но мисля, че ще стане.

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
maxpower написа:BT9028BA написа:Задна седалка от Е36 Купе става ли на Седан с падащи задни седалки като на Купето
Мога да ти кажа инфо от първа ръказа долната част на седалката (това на което седиш), че не са еднавки. От купе на седан става, но стои малко странно, защото стърчи от към вратите, обратното пък въобще не става
.
За облегалката не мога да кажа на 100%, но мисля, че ще стане.
Днеска сложихме седалката на Е36 Седан и всичко си стана, но двете крайни облегалки са по тесни и има луфт около 2см
Долната част на седалката си стана но както каза от двата края на Седана седалката е заоблена а на Купето е с ъгъл, но не изглежда грозно според мен
Другите неща са същите и нямаше проблеми
Някой да знае, дали задни носачи+главини+жила от е46, пасват на е36, без преправяне?