Газов инжекцион течна фаза
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Газов инжекцион течна фаза или ГИ газова фаза
Добре де,аз понеже съм новак(във пускането и коментирането на теми) и за това искам да попитам към кого трябва да се обърна,за да може полезни теми като тази и другата относно ГИ,да НЕ 'потъват' някъде,а да си останат полезни по-дълго време,все пак нали за това са форумите-за да бъдат полезни и достъпни.(поне аз така мисля).Защото по някой път найстина нямаш време да се ровиш с часове в някой форум,да си събираш и синтезираш информацията която те интересува(повярвайте,че е много трудно да пишеш и коментираш теми в задръстване или в движение)и всъщност накрая 'разбрал неразбрал' пак можеш да бъдеш излъган(не че попринцип не можеш но..)Пак ще помоля колегите админ-и да помислят относно темата на' barvalea' и тази,защото мисля че е изчерпано всичко относно газов инжекцион.
Предварително благодаря.
Предварително благодаря.

Re: Газов инжекцион течна фаза
търсачката работи добре, а и ще сложим линк в тази тема Информация за начинаещи; връзки към полезни теми
Ако питаш дали ще я направим важна - поне аз няма да я кача там, но имам още 5 човека колеги, които са свободни да решат друго
Ако питаш дали ще я направим важна - поне аз няма да я кача там, но имам още 5 човека колеги, които са свободни да решат друго
Газов инжекцион течна фаза или ГИ газова фаза
Точно това и аз имах в предвид.Според мен това е достатъчно,за да бъдат полезни и достатъчно полезни.
Благодаря.
Благодаря.

- pif4o77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0D / 2009
- Мечтае да кара: ...кола без проблеми :)
Разрових се за тва вашето Романо дето толкова му се хвърляте, не знам кои ви каза че е по добро от БРЦ но след кратка справка намирам това: http://www.romanoautogas.it/ сайта на производителя които ми изглежда леко ..... аи да не го определям, все пак тук сме не за сайта а за газовите 
Какво виждаме че пише още тук в началото:Il marchio ROMANO autogas contraddistingue componenti per impianti GPL e Metano per auto. Dal 2009 Romano Autogas detiene un quota di mercato nazionale pari al 12% c.a., posizionandosi al terzo posto fra i leader di mercato.
Което в превод значи:
"Марката ROMAN autogas произвежда компоненти за автомобили за работа с газ и метан. От 2009 г. Романо автогаз има национален пазарен дял, равен на 12%, на трето място сред лидерите на пазара." А сега познайте кои са лидерите на пазара в Италия
Не оспорвам че това е хубав ГИ, и то доста на сносна цена като се има предвид че излиза 1880 лева за 8 цилиндров мотор, може да е конкурентен на Ренцо и на Ловато което е чудесно, но да ви кажат че е по хубав от БРЦ, ще ме извиняват
И кои ви подведе че отговаря на Евро 5???? Ето какво пише в сата им: "All ROMANO's products are sanctioned on the norms R67/01, R110, ed ISO 15500 and answer to EEC directives in matter of polluting emissions EURO 3 and EURO 4 (next R115 homologation )."
А ето и какво пише в саита на БРЦ "BRC products are designed and manufactured in accordance with the high quality standards assured by the Quality system certification UNI EN ISO 9001:2000 and comply
with current regulations (R67-01, R110 and ISO 15500) and the EEC anti-pollution (EuroIII and EuroIV) and EMC norms."
Та така, Романо може да са направили хубав ГИ също като Заволи, Аг зенит, Ренцо, Ловато, БРЦ, и други подобни марки, но като гледам компонентите му са до сущ като на Ренцо
кои от кои е крал не знам
...... искам да кажа че не е толкова сериозна фирма както са лидерите в тая област, дори мога д акажа че е неизвестна
ся ако ми кажете че Принс е по добре от БРЦ се съгласявам веднага, но за Романо ще трябва по убедително да подходите 
Туи то, мненията и отзивите Ви за Романо ще са актуални след като им врътнете поне по 50 000км и 3-5 години, и кажете че не сте имали проблеми. Аз ще съм доволен от БРЦ ако врътна 100 000 и не ми е направил проблем да сменям дюзи да правя настройки или да регулирам изпарител, въпреки качествата на газта. За по малко километри не бих го определил като добър щото те шир потребата карат по 30 000
Аааа и още нещо, за ентусиастите да се човъркат по уредбата, за БРЦ кабел се прави много лесно за 4-5 лева компоненти, и софта го има из мрежата, закачаш си лаптопа и си чоплиш, ма аз така съм си патил от Ги че ся не смея да го пипна като бачка добре. Имам едно златно правило " Нещо дето работи не се пипа "

Какво виждаме че пише още тук в началото:Il marchio ROMANO autogas contraddistingue componenti per impianti GPL e Metano per auto. Dal 2009 Romano Autogas detiene un quota di mercato nazionale pari al 12% c.a., posizionandosi al terzo posto fra i leader di mercato.
Което в превод значи:
"Марката ROMAN autogas произвежда компоненти за автомобили за работа с газ и метан. От 2009 г. Романо автогаз има национален пазарен дял, равен на 12%, на трето място сред лидерите на пазара." А сега познайте кои са лидерите на пазара в Италия

Не оспорвам че това е хубав ГИ, и то доста на сносна цена като се има предвид че излиза 1880 лева за 8 цилиндров мотор, може да е конкурентен на Ренцо и на Ловато което е чудесно, но да ви кажат че е по хубав от БРЦ, ще ме извиняват

И кои ви подведе че отговаря на Евро 5???? Ето какво пише в сата им: "All ROMANO's products are sanctioned on the norms R67/01, R110, ed ISO 15500 and answer to EEC directives in matter of polluting emissions EURO 3 and EURO 4 (next R115 homologation )."
А ето и какво пише в саита на БРЦ "BRC products are designed and manufactured in accordance with the high quality standards assured by the Quality system certification UNI EN ISO 9001:2000 and comply
with current regulations (R67-01, R110 and ISO 15500) and the EEC anti-pollution (EuroIII and EuroIV) and EMC norms."
Та така, Романо може да са направили хубав ГИ също като Заволи, Аг зенит, Ренцо, Ловато, БРЦ, и други подобни марки, но като гледам компонентите му са до сущ като на Ренцо

...... искам да кажа че не е толкова сериозна фирма както са лидерите в тая област, дори мога д акажа че е неизвестна

Туи то, мненията и отзивите Ви за Романо ще са актуални след като им врътнете поне по 50 000км и 3-5 години, и кажете че не сте имали проблеми. Аз ще съм доволен от БРЦ ако врътна 100 000 и не ми е направил проблем да сменям дюзи да правя настройки или да регулирам изпарител, въпреки качествата на газта. За по малко километри не бих го определил като добър щото те шир потребата карат по 30 000

Аааа и още нещо, за ентусиастите да се човъркат по уредбата, за БРЦ кабел се прави много лесно за 4-5 лева компоненти, и софта го има из мрежата, закачаш си лаптопа и си чоплиш, ма аз така съм си патил от Ги че ся не смея да го пипна като бачка добре. Имам едно златно правило " Нещо дето работи не се пипа "
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Е, значи да очаквам по твоите думи да имам проблем след 8-10к км
, защото до момента съм на почти 42к км и не съм имал никакъв проблем 

Последна промяна jbankov на 30 Ное 2011, 13:16, променена общо 1 път

- pif4o77
- кандидат ентусиаст
-
jbankov написа:Е, значи да очаквам по твоите думи да имам проблем след 8-10к км, защото до момента съм на почти 42к км и не ъсм имал никакъв проблем
Никъде не съм казал такова нещо, изрично подчертах че горния ми пост не значи автоматично че Романо не стават, разбрал си ме погрешно, исках да кажа че с нищо не е по добра от БРЦ както някои беше писал в един пост че в сервиза му препоръчали Романо като по добра от БРЦ и поддържала Евро 5, това е

Не съм казвал че е боклук и че не става, и ще се скапе на 30 000

А ти между другото си добър пример за нея щом за 42к си нямал проблеми, е такива примери са нужни за една уредба за да се каже че е надеждна, не качена миналия месец и аиде вече супер е

до автора на темата:
Не знам какво си избрал като модел, къде и как ще се монтира, най ама най-най-важно
е настройката на тази система - точно както pif4o77 е казал в поста на първа страница.
Повечето Ги системи имат бутон автоматично калибриране/настройка, което повечето случаи
означава колата да работи на празен ход, без фарове, парно,музика и да е загряла, цялата работа
трае минута-две и до там. Съвсем друго е да се гледа докато колата се натоварва по различен начин.
Не знам как да ви покажа таблицата, която има симгаз, но е доста богата и широка.
На брц, ловато не съм виждал софта, знам че имат профили - примерно два профила за м54б25 и т.н.
п.с. някой има ли софта на романо - стана ми интересно, какво има толкова като опция.
Не знам какво си избрал като модел, къде и как ще се монтира, най ама най-най-важно
е настройката на тази система - точно както pif4o77 е казал в поста на първа страница.
Повечето Ги системи имат бутон автоматично калибриране/настройка, което повечето случаи
означава колата да работи на празен ход, без фарове, парно,музика и да е загряла, цялата работа
трае минута-две и до там. Съвсем друго е да се гледа докато колата се натоварва по различен начин.
Не знам как да ви покажа таблицата, която има симгаз, но е доста богата и широка.
На брц, ловато не съм виждал софта, знам че имат профили - примерно два профила за м54б25 и т.н.
п.с. някой има ли софта на романо - стана ми интересно, какво има толкова като опция.
- pif4o77
- кандидат ентусиаст
-
Аз от на БРЦ софта хич не съм впечатлен, не като възможности а като визия интуитивност и леснота на работа, по скоро ми мяза на счетоводна програма
няма ги онея красиви цветни таблички, оборотомерчета плъзгачи така като на Фобос, Бигас, Тамона и други разни дето съм виждал
Не съм се и задълбавал в софта на БРЦ само чат пат си чопкам времето и температурата за преминаване на газ че лятото включва почти веднага пък искам д апоработв аи малко на бензин да не се заседява та го правя на 45 , зимата пък го свалям на 35 и общо взето тва ми са отношенията с него
Стигнах обаче до един извод особено важен за хора които не се наемат да чоплят сами по уредбата. Много е важно да монтираш масова уредба, която дето се вика във всеки един град има кои да я закачи и види на диагностика. Имах една Би-газ идвал съм чак в София за диагностика мани бегаи, сега за БРЦ има на всеки ъгъл ама пък си имам кабел, аз на мастори много много не вярвам
и на доктори де 

Колега, може малко да ми закъснява отговора, но все пак да си кажа. Имам Митсубиши Галант с ГИ течна фаза на ВИАЛЕ и съм изключително доволен. Преди да я купя, колата е изминала 100 000км с тази газ в Холандия и нямам данни дали е правено нещо по нея. Откакто я купих съм изминал около 30 000 км и не съм правил нищо по помпата, а зареждам само в Лукоил. Може би съм късметлия, не знам. Имах един проблем с уредбата и след смяната на емулатора срещу 100 лева, всичко се оправи. Това, че колата върви повече на газ отколкото на бензин го потвърждавам. Има един сервиз Аутодикс на една от пресечките на Симеоновско шосе, мисля че е срещу Индонезийското посолство. Там ми го смениха този емулатор и там поправят тези помпи. Хората работят с ВИАЛЕ и имат уредби 2ра употреба.
Поздрави.
Поздрави.
- jbankov
- ентусиаст
-
Найстина доста ценна информация.Благодаря колега DBZ.Но като цяло при мен нещата вече са ясни,утре колата ще влиза да и се слага ГИ Романо.И ще ги видим да ли найстина са толкова добри колкото уж казват.
Майстора изглежда свестен,все пак е препоръчан от форума
.Каза че някакви допълнителни настройки ще и направи и т.н.Надявам се всичко да е ОК.Ще пиша отзиви по нататък.

- jbankov
- ентусиаст
-
При човека,който ти препоръча, Киро
. Голям пич е,доколкото се интересувах в софия са май 2ма който ги 'разбират'нещата относно Романо,той и още един човек(в надежда се намира).
Колега jbankov, имаш и ЛС

Колега jbankov, имаш и ЛС
- jbankov
- ентусиаст
-
Извинявам се все пак,че все още не сън споделил мнение,но чак днес колата е при мен и успях да и 'врътна' 50ина км,че от единия майстор на другия и така.По същество-
Изключително доволен съм,газовата инсталация е направена прифесионално,все едно за него си я е правил...както се казва.Колата се 'държи' по един и същи начин на газ и бензин.По никакъв начин не се разбира,че има ГИ,по мотора няма и следи 'че има газ'Дори се навеждах и до ауспуха да душа,но и там не мирише на газ.
С две думи съм много доволен на този етап.Надявам се и за напред..
Благодарностти на момчетата.

Изключително доволен съм,газовата инсталация е направена прифесионално,все едно за него си я е правил...както се казва.Колата се 'държи' по един и същи начин на газ и бензин.По никакъв начин не се разбира,че има ГИ,по мотора няма и следи 'че има газ'Дори се навеждах и до ауспуха да душа,но и там не мирише на газ.
С две думи съм много доволен на този етап.Надявам се и за напред..
Благодарностти на момчетата.

40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3