прекалено високи обороти

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320д

прекалено високи обороти

Мнение от giggs_11 » 01 Дек 2011, 13:39

Здравейте колеги ,имам нужда от малко помощ и предположения.Значи колата държи прекалено високи обороти.Сутрин като я запаля и е умряла от студ се изфорсира и заковава на 1700 оборота и след като по загрее малко започва да ги сваля по малко и когато стрелката стигне 12 часа заковава оборотите на 1200-1300 и така остават през цялото време.Дайте някаква насока ,освен стъпков мотор,нещо друго.........Мотора е М40 б 18

Аватар
Кара: E36 318IS and E46 318I
Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I

Re: прекалено високи обороти

Мнение от ProblemZ » 01 Дек 2011, 15:51

giggs_11 написа:Здравейте колеги ,имам нужда от малко помощ и предположения.Значи колата държи прекалено високи обороти.Сутрин като я запаля и е умряла от студ се изфорсира и заковава на 1700 оборота и след като по загрее малко започва да ги сваля по малко и когато стрелката стигне 12 часа заковава оборотите на 1200-1300 и така остават през цялото време.Дайте някаква насока ,освен стъпков мотор,нещо друго.........Мотора е М40 б 18

Смени си мотора,или просто опитай да потърсиш с търсачката :mrgreen:
Най - ТочниЯ

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 01 Дек 2011, 16:05

ProblemZ написа:Смени си мотора,или просто опитай да потърсиш с търсачката :mrgreen:

:dummy:
giggs_11 написа:Здравейте колеги ,имам нужда от малко помощ и предположения.Значи колата държи прекалено високи обороти.Сутрин като я запаля и е умряла от студ се изфорсира и заковава на 1700 оборота и след като по загрее малко започва да ги сваля по малко и когато стрелката стигне 12 часа заковава оборотите на 1200-1300 и така остават през цялото време.Дайте някаква насока ,освен стъпков мотор,нещо друго.........Мотора е М40 б 18

Колега не е нормално това, при мен сутрин най-много 100-150 оборота да държи по-високо.
Дигай капака и после отвори черното капаче над дросела за да имаш достъп до механиката, погледни да не е опънато жилото повече и болта-ограничител дали не е баран. Това е само лично предположение, а иначе колата проявява ли други симптоми, проблеми?
От кога е проблема, наскоро ли се е появил ?
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от giggs_11 » 01 Дек 2011, 16:18

Cosworth написа:
ProblemZ написа:Смени си мотора,или просто опитай да потърсиш с търсачката :mrgreen:

:dummy:

Колега не е нормално това, при мен сутрин най-много 100-150 оборота да държи по-високо.
Дигай капака и после отвори черното капаче над дросела за да имаш достъп до механиката, погледни да не е опънато жилото повече и болта-ограничител дали не е баран. Това е само лично предположение, а иначе колата проявява ли други симптоми, проблеми?
От кога е проблема, наскоро ли се е появил ?
Проблема е от една седмица ,не е жилото колега ,а болта съм го пипал аз ,но не за първи път ,понеже сменях датчик на дросела и спред колеги от форума съм го настроил на 1250 ома,на по малко не можах да го сваля ,в момента положението на клапата малко преди да е затворена докрай ,колкото да не опира в стените, че като затворена докрай и малко запира усеща се на педала.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 01 Дек 2011, 19:40

Остава клапата в стъпковото да е запецнала в отворено положение.Сваляй,чисти и пробвай.Друго за което се сещам е жиците на буксата за датчикът на дросела да са се слепили по някакъв начин и да се получава късо,но това пък е свързано понякога и с други аномалии,които май при теб ги няма.......
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от giggs_11 » 02 Дек 2011, 11:27

BorisMW написа:Остава клапата в стъпковото да е запецнала в отворено положение.Сваляй,чисти и пробвай.Друго за което се сещам е жиците на буксата за датчикът на дросела да са се слепили по някакъв начин и да се получава късо,но това пък е свързано понякога и с други аномалии,които май при теб ги няма.......
Кажи някоя от тези аномалий ,може пък да я има ,но аз да не я свързвам с моя проблем?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 02 Дек 2011, 12:09

разместил си позицията на дросела може би
иди някъде в сервиз и ги помоли да го настроят
може тпс нещо да не ти е ок също.. провери и как работи кръга със стъпковото за празен ход..
ако е слагана газ на колата 100% е ръчкано там по тия неща които изредих
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от giggs_11 » 02 Дек 2011, 13:20

ares2 написа:разместил си позицията на дросела може би
иди някъде в сервиз и ги помоли да го настроят
може тпс нещо да не ти е ок също.. провери и как работи кръга със стъпковото за празен ход..
ако е слагана газ на колата 100% е ръчкано там по тия неща които изредих
има газ ,така идва от италия,но съм я купил преди 4 години,от тогава съм го пипал много пъти болтчето за дросела ,но никога не се е случвало така,кажи ми как да го проверя този "кръг" за който говориш на стъпковото ?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от giggs_11 » 05 Дек 2011, 12:41

проблема е открит,не съм закачил добре буксата на ТПС ,сега вече държи нормални обороти..............е като изключим това че ги мени ,но това както всички знаем ,е трудно разрешим проблем :mhihi: ...............темата е за ключ или за триене ,както преценят модераторите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 05 Дек 2011, 18:06

говорех точно за това.. да видиш дали пуска системата на стъпковото коректно..
тпс играе доста голяма роля и е добре да си е на мястото
а реглажа на дросела е деликатен.. аз лично съм противник на фабричното му разместване.. но като има газ се налага понякога
важното е че си оправил колата.. :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 06 Дек 2011, 9:53

giggs_11 написа:проблема е открит,не съм закачил добре буксата на ТПС ,сега вече държи нормални обороти..............е като изключим това че ги мени ,но това както всички знаем ,е трудно разрешим проблем :mhihi: ...............темата е за ключ или за триене ,както преценят модераторите

Понеже имам същия проблем, дали някой може да ми каже каква е тази ТПС букса и къде се намира? :oops:
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от giggs_11 » 06 Дек 2011, 12:22

BFM написа:
giggs_11 написа:проблема е открит,не съм закачил добре буксата на ТПС ,сега вече държи нормални обороти..............е като изключим това че ги мени ,но това както всички знаем ,е трудно разрешим проблем :mhihi: ...............темата е за ключ или за триене ,както преценят модераторите

Понеже имам същия проблем, дали някой може да ми каже каква е тази ТПС букса и къде се намира? :oops:
намира се от долната страна на дросела ,захваната е за корпуса му,няма как да я сбъркаш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 07 Дек 2011, 9:04

giggs_11 написа:
BFM написа:

намира се от долната страна на дросела ,захваната е за корпуса му,няма как да я сбъркаш

Благодаря, колега :yes:
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

Потребител
Аватар

Мнение от bmw. » 07 Дек 2011, 9:30

и аз бях като теб колега с тази ралика че рядко ми се случваше да зацепи на 1700 - 2000 оборота като загрее мотора ми държи 1200 об на газ а на бензин като превключа ниски 700 до 900 при загрят мотор . аз мисля че при мен това ставаше зараде газта сиг ландата е подавала инфо на компа и ми ги дигаше на 1200 а за да е ставало това емулатора не е работил пропърли и дюзите ми са бачкали тоест колата е бачкала в междинен мод все едно газта била добавка към бензина и наистина ходих към морето с нея имах 10 -15 л бенз докато стигнах бургас и м и светна резервата даже залепи стреката до долу тогава разбрах 4е карам смесено гориво

Потребител
Аватар

Мнение от balla » 30 Окт 2012, 2:57

giggs_11 написа:
BFM написа:

трябвали да има ток в буксата благодаря

Назад към E36