Въпрос за АСЦ-то
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Въпрос за АСЦ-то
Колеги днес си купих нови гуми,обаче успях да сменя само 2-те предни,понеже без да искам отидох в един пенсионерски вулканизатор,и оня не го изчаках да получи инфаркт докато ми смени всички гуми,пък и щеше да ми отиде и другата половина от деня
.Малко след смяната забелязах че както си карам и се включва АСЦ-то и колата забива(за 1-2 секунди)и след малко се оправя.Прочетох няколко теми че ако има разлика в гумите ставало така,ама при мен са ми еднакви 2-по 2.Нямам примерно задна лява да е различна с задна дясна и така
Пък и колата ми е 97г.520,и мислех че понеже е по старичка няма да има тези екстри да ме хване че съм и сменил гумите
Аз ще сменя и задните но в понеделник.Та въпроса ми е да се надявам ли че това е от гумите,или имам проблем и е просто съвпадение че стана сега.Гумите в момента отпред са 215/50/17 а отзат са 225/45/17.
.Малко след смяната забелязах че както си карам и се включва АСЦ-то и колата забива(за 1-2 секунди)и след малко се оправя.Прочетох няколко теми че ако има разлика в гумите ставало така,ама при мен са ми еднакви 2-по 2.Нямам примерно задна лява да е различна с задна дясна и така Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Въпрос за АСЦ-то
от гумите е слагай 4 с еднакъв размер или 2 по 2 със заменяем
Барай шишарката Минкеее ....
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39
на 100% е от гумите колега,сменяй ги и няма да имаш ядове 
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
От гумите е най-вероятно но ако се изключи от копчето не би трябвало да прави проблем.

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Е как ще е от гумите.....? Вкарайте размера тук и вижте.... http://www.margel.info/web/lang_bg/%D0% ... 0%BC%D0%B8
Ами от гумите де имат 6мм разлика във височината и то само по радиуса . Колега то ASC-то точно разликата във скоростите на въртене между задни и предни следи та оттам и аномалията за теб ,което е всъщност нормално задействане на въпросната система . Успех.
- iliew
- ентусиаст
-
vladobate написа:Ами от гумите де имат 6мм разлика във височината и то само по радиуса . Колега то ASC-то точно разликата във скоростите на въртене между задни и предни следи та оттам и аномалията за теб ,което е всъщност нормално задействане на въпросната система . Успех.
Колега, покарах няколко хиляди км.... сьс 14 мм разлика(предни задни)... е38 автомат.... Е как пьк ведньж не ми светна нещо? Не се изказвай толкова сигурен....
iliew написа:vladobate написа:Ами от гумите де имат 6мм разлика във височината и то само по радиуса . Колега то ASC-то точно разликата във скоростите на въртене между задни и предни следи та оттам и аномалията за теб ,което е всъщност нормално задействане на въпросната система . Успех.
Колега, покарах няколко хиляди км.... сьс 14 мм разлика(предни задни)... е38 автомат.... Е как пьк ведньж не ми светна нещо? Не се изказвай толкова сигурен....
Вярвам ти , но е факт че разлика в размера има и доста теми по въпроса също със същите признаци . Надали някой би заложил живота си в 100%-ва диагностика от описан проблем ама фактите по конкретния въпрос са много в полза на причина от различен размер предни задни. Не знам що всеки път трябва да споримза глупости и какво невярно аз точно написах че имаш против , това което съм чел от форума и мисля лесно може се докаже с търсачката , който има желание. А дали това е причината във конкретния случай нека се изкаже спец по ASC-та
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
добре де защо да спорим за глупости утре като си смени човека гумите ще сподели но по всяка вероятност проблема ще изчезне
Барай шишарката Минкеее ....
- iliew
- ентусиаст
-
Мир да има....
И аз сьм чел за подобни проблеми и решаването им сьс смяна на гумите... Но споделям какво говори при мен практиката....
И аз сьм чел за подобни проблеми и решаването им сьс смяна на гумите... Но споделям какво говори при мен практиката....- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Почти година карах с 215/45/17 отпред и с 225/45/17 отзад и нямах проблем с ASC и след това с 195/65/15 отпред и 205/65/15 отзад също никакви проблеми само споделям не оспорвам
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
cls6666 написа:Почти година карах с 215/45/17 отпред и с 225/45/17 отзад и нямах проблем с ASC и след това с 195/65/15 отпред и 205/65/15 отзад също никакви проблеми само споделям не оспорвам
Тука разликата ти е минимална а при него става голяма , виж че и височината му е различна.
Едните колела правят повече обороти от другите и се шашка апаратурата.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
omegaart написа:cls6666 написа:Почти година карах с 215/45/17 отпред и с 225/45/17 отзад и нямах проблем с ASC и след това с 195/65/15 отпред и 205/65/15 отзад също никакви проблеми само споделям не оспорвам
Тука разликата ти е минимална а при него става голяма , виж че и височината му е различна.
Едните колела правят повече обороти от другите и се шашка апаратурата.
195/65/15 е доста по-ниска гума от 205/65/15!!!
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
cls6666 написа:Почти година карах с 215/45/17 отпред и с 225/45/17 отзад и нямах проблем с ASC и след това с 195/65/15 отпред и 205/65/15 отзад също никакви проблеми само споделям не оспорвам
Ей на тва ся кво да кажеш - нищо то си е факт . То и аз на ASC+T сложих шпер пък не можело ама колата си движи и то добре.
И даже скоро и със затворени очи ще карам , един парктроник отпред вързан към ASC+ABS и ей го на
Дано колегата сподели после да има и за поколенията смисъл от форума . Живи и здрави.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2