Angel Eyes... Направи си сам...
Модератор: Технически модератори
- kisshunter
- кандидат ентусиаст
-
Angel Eyes... Направи си сам...
Преди време открих това в един форум на колегите от Honda CRX club... Не исках да поствам неща , които не съм изпробвал... но сега мога дори да покажа резултата от един weekend работа по фаровете (реално работата би трябвало да е няколко часа,но с всичките проби и грешки се удължи... за жалост на приятелката ми, според която съм обичал колата си повече от нея както и да е ще трябва да се реванширам с малко романтика...) Та сега на въпроса... URL то е http://www.crx.lt/content.php?article.13
Като имам време ще преведа статията...
Малко упътване...
Махнах стъклата от фаровете с пистолет за горещ въздух и отвертка... гледайте обаче да не деформирате много пластмасата,нали после трябва да сглобите и залепите фаровете безпроблемно...
Важно! Когато правите нарезите на ринговете не ги правете с ножовка... трябва да са по-плитки и по-широки от тези , които оставя ножовката... Най-добре и бързо стават с борче за зъболекарските машинки или с тънка кръгла пила... нарезите не трябва да са по-дълбоки от 1мм, иначе светлината спира още в началото на кръга и той не се осветява равномерно... Моите са широки около 1,5 мм и дълбоки около 1 мм
А за самите плексигласови пръчки... Обикалях доста. Тези , които предлагат в магазините за щори са кухи и крехки шестограми... не стават за целта... Открих идеалните в Mr Bricolage Люлин в сектора за щори... плътни , цилиндрични, кристално прозрачни плексигласови пръчки с диаметър около 1 см... струват около 6 лв комплекта (2 бр с дължина около 1м всяка) стигат за около 4 бр рингове + 2 бр ако нещо се обърка. Съветът ми е когато навивате ринговете около бутилка или бурканче с подходящия размер (аз го направих отново с помощта на пистолет за горещ въздух и много търпение), да навиете на спирала цялата пръчка,после да разрежете спиралата и да нагреете във фурната на готварска печка отново всеки ринг отделно за да съберете и изравните двата края (ако го направите пак с пистолета за горещ въздух, рискувате да деформирате двата края и най-вече стените на дупките,където по-късно ще влезнат светодиодите). Така ще направите максималния брой рингове без да има много фира. Преди да изравните всеки ринг,пробийте дупки в двата края за светодиодите (моите са бели 5мм диаметър с 30 градуса лъч,купих ги в един от най-заредените магазини за светодиоди в един безистен на Женския пазар,първия отдясно след Симеон в посока към Лъвов Мост,струват някакви стотинки. Не взимаите по-големи светодиоди,защото много трудно ще пробиете дупките...BTW трябват ви по два на ринг) Не е задължително, но аз след като пробих въпросните дупки нагрях главата на един пирон и го притиснах за секунда във всяка от тях, за да направя дъното им по-прозрачно (от бургията дупките остават матови и предположих,че ще пречи на светлината)... Не забравяйте и да запоите резистори за светодиодите... би трябвало да ви дадат подходящи в магазина заедно със светодиодите. Има описан този процес в темата за осветяване на таблото...
Ако се сетя още нещо ще пиша допълнително, а ако имате въпроси питайте. Приятна работа!
Като имам време ще преведа статията...
Малко упътване...
Махнах стъклата от фаровете с пистолет за горещ въздух и отвертка... гледайте обаче да не деформирате много пластмасата,нали после трябва да сглобите и залепите фаровете безпроблемно...
Важно! Когато правите нарезите на ринговете не ги правете с ножовка... трябва да са по-плитки и по-широки от тези , които оставя ножовката... Най-добре и бързо стават с борче за зъболекарските машинки или с тънка кръгла пила... нарезите не трябва да са по-дълбоки от 1мм, иначе светлината спира още в началото на кръга и той не се осветява равномерно... Моите са широки около 1,5 мм и дълбоки около 1 мм
А за самите плексигласови пръчки... Обикалях доста. Тези , които предлагат в магазините за щори са кухи и крехки шестограми... не стават за целта... Открих идеалните в Mr Bricolage Люлин в сектора за щори... плътни , цилиндрични, кристално прозрачни плексигласови пръчки с диаметър около 1 см... струват около 6 лв комплекта (2 бр с дължина около 1м всяка) стигат за около 4 бр рингове + 2 бр ако нещо се обърка. Съветът ми е когато навивате ринговете около бутилка или бурканче с подходящия размер (аз го направих отново с помощта на пистолет за горещ въздух и много търпение), да навиете на спирала цялата пръчка,после да разрежете спиралата и да нагреете във фурната на готварска печка отново всеки ринг отделно за да съберете и изравните двата края (ако го направите пак с пистолета за горещ въздух, рискувате да деформирате двата края и най-вече стените на дупките,където по-късно ще влезнат светодиодите). Така ще направите максималния брой рингове без да има много фира. Преди да изравните всеки ринг,пробийте дупки в двата края за светодиодите (моите са бели 5мм диаметър с 30 градуса лъч,купих ги в един от най-заредените магазини за светодиоди в един безистен на Женския пазар,първия отдясно след Симеон в посока към Лъвов Мост,струват някакви стотинки. Не взимаите по-големи светодиоди,защото много трудно ще пробиете дупките...BTW трябват ви по два на ринг) Не е задължително, но аз след като пробих въпросните дупки нагрях главата на един пирон и го притиснах за секунда във всяка от тях, за да направя дъното им по-прозрачно (от бургията дупките остават матови и предположих,че ще пречи на светлината)... Не забравяйте и да запоите резистори за светодиодите... би трябвало да ви дадат подходящи в магазина заедно със светодиодите. Има описан този процес в темата за осветяване на таблото...
Ако се сетя още нещо ще пиша допълнително, а ако имате въпроси питайте. Приятна работа!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Супер пост
. Можеш ли да сложиш някакви снимки на работния процес 

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Браво за ентусиазма.
Горе посредата има бутон "Търсене". На kisshunter щеше да му спести обикалянето. А и за всички има доста идеи за "Ангелските очички". Идеята да няма светлина по целия кръг е супер. Получава се леко "смръщен" поглед.
Горе посредата има бутон "Търсене". На kisshunter щеше да му спести обикалянето. А и за всички има доста идеи за "Ангелските очички". Идеята да няма светлина по целия кръг е супер. Получава се леко "смръщен" поглед.

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

И аз искам да видя снимки, ама той човека вече си ги е монтирал, нема сега да ги демонтира и да ги прави наново заради нас
Колега, кажи нещо по подробно за разлепването и залепваането на стъклата на фаровете, тия обяснения си ги претрупал, а те са много важни, щото ако там се обърка нещо, после много боли... 

Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Похвално, най-накрая някой да го пробва наживо. Тази тема я бях постнал отдавна, но никой не се пробва да свали стъклата. Сенси беше стигнал до някакво решение със струна от китара или стоманена тел, но стигаше до някакви преградки. Явно ако се комбинират двата метода: рязане с тел до преградките, а там с пистолет ще стане по-безопасно. Ако не те притеснява, може да пробваме с теб на мойта кола и да го опишем с картинки.

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
евала на такива хора като теб
ще се пробвам и аз пьк и снимки ще направя и ще ги пусна.
още ведньж браво за детаилното описание

още ведньж браво за детаилното описание

- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Най-важно е при разлепянето на стъклата е да се нагреят с горещ въздух.В противен случай е голяма вероятноста да счупиш някое стъкло.Успех 

- His Shadow
- младши ентусиаст
-
the_gate написа:аз вече си счупих късия фар .така че внимаваите
Споко от лада стават

Re: Angel Eyes... Направи си сам...
Знаете ли пък един Плевенски пи4 какво направи???Има6е си мом4ето застраховка-каско.В един късен 4ас през но6та слезе с един 4ук...стро6и си на петицата(92)вси4ките фарове барабар със стоповете...викна куките,написаха му каквото трябва(разбира се тои изпаднал в истерия,уж от яд)И сега пи4а не е със старите,обикновенни,а със ангелските о4и4ки,и стоповете от онези кристалните!!!!!
Направо да му се 4уди 4овек,на изобретателноста му.Рабира се ни наи малко омаловажвам труда на мом4ето.....даже и аз мисля да направя съ6тото по негова инсрукция.Само 4е ме е страх да не с4упя стъклата.....но 6те пробвам!

опитах да се възползвам от съветите за преработка на фаровете,но срещнах трудност с огъването на профила;стените са с малка дебелина и се огъват и раязтягат както си искат,да не говорим, че си изгорих пръстите и подпалих масата :ха-ха, много смешно нали?!но моля те дай акъл точно как се прави с нещо пълниш ли профила??????и как го огъваш???