ГТП и норма за СО2 в изгорелите газове

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Re: ГТП и норма за СО2 в изгорелите газове

Мнение от Joro_Paveto » 04 Дек 2011, 0:38

Абе май трябва пак да отида и да си поговоря с човека дето прави замерването и да уточним единици, проценти и СО2 или СО...
Разходът София - Бургас 5.9/100 пълня резервоара тук и после в Бургас, а средната скорост според бордовия 73км/ч
Иначе градско съм я засичал около 13.5-14/100
Аз затова я пуснах и тая тема да дадем малко светлина по въпроса с изгорелите газове, защото е въпрос на време да ни натиснат от ЕС и да започнат да се взимат на сериозно при прегледа и да искат да спират коли от движение и т.н.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Дек 2011, 10:40

Ако имаш голяма разлика в градско-извън градско е вероятно да имаш проблем с ламбдата. Вероятно е "ленива".
Може от това да са проблемите с газовете също.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 04 Дек 2011, 14:45

bum_bum написа:Ако имаш голяма разлика в градско-извън градско е вероятно да имаш проблем с ламбдата. Вероятно е "ленива".

Точно това мисля, че е проблемът. Просто в градско на къси разстояние не се вдига температура на газовете, няма скорост на газовете и натрупания нагар по ламбдите. А и фактът, че като държах колата по-дълго време на 2300 оборота газовете започнаха да се доближават до нормите, подкрепя твърдението за ленива ламбда.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 04 Дек 2011, 18:32

:OT: А ако и направиш малко италиански тунинг, Иво ще ти обясни как се прави щ'и хареса :mhihi:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 318i
Мечтае да кара: m5

Мнение от andreygg » 04 Дек 2011, 18:47

Защо не пробваш в друг пункт за ГТП?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Дек 2011, 19:33

Joro_Paveto написа:
bum_bum написа:Ако имаш голяма разлика в градско-извън градско е вероятно да имаш проблем с ламбдата. Вероятно е "ленива".

Точно това мисля, че е проблемът. Просто в градско на къси разстояние не се вдига температура на газовете, няма скорост на газовете и натрупания нагар по ламбдите. А и фактът, че като държах колата по-дълго време на 2300 оборота газовете започнаха да се доближават до нормите, подкрепя твърдението за ленива ламбда.

Случвало ми е се е от кофти горене чисто нова ламбда да спре да работи нормално. Това беше като беше кофти направена електрониката на купето. Като се върза нормално за няколко дни каране изчисти и сондата си заработи съвсем нормално.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Мнение от Bimmer_E36 » 04 Дек 2011, 21:12

Защо така ти замерват газовете,когато си с католизатор границите на СО са 0.5,а когато си без катализатор за коли след 1986г. СО е 3.5.Аз също работя на прегледи и такива филми няма.Като нямаш катализатор нормите на СО са 3.5.И най важното при теста е ламбдата,нормите са 0.97-1.03,по опасно е да излиза от тези граници...но тя също не влияе на прегледа когато си без катализатор.
Изображение

Предишна

Назад към E36