Помощ, дебитомер
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jorove
- Потребител
-
- Кара: служебна кола ;)
Помощ, дебитомер
Колеги, някой би ли ми казал дали разхода на колата ми зависи от това че е за смяна дебитомера?
Колата е е39 2,5 тдс автоматик, градско ми дава разход близо 20
,иначе работи добре
Благодаря предварително
Колата е е39 2,5 тдс автоматик, градско ми дава разход близо 20
,иначе работи добре Благодаря предварително
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Помощ, дебитомер
Естествено. Неслучайно съветваме колегите със заминал дебитомер да не карат без него, щото едно че мотора не работи оптимално, а и харчи повече (и в зависимост от това колко време караш така накрая парите, които си дал за гориво ще са колкото за нов дебитомер
).
- jorove
- Потребител
-
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ако си за дебитомер, колата няма да върви. Най добре преди да даваш пари да направиш една диагностика.

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
но веднага можеш да разбереш с откачане на буксата ,ако не работи дебитомера колата реагира веднага ..в пъти по пъргава е ,и аз не препоръчвам да се кара дълго така....... има си нужда от него 

- jorove
- Потребител
-
Значи направих диагностика и ми показа че дебитомера е за смяна.
Харчи ми близо 20 градско-карам я малко -сутрин до работата -около 3 км и вечер обратнои евентуално още малко.
Казаха ми че по-добре да откача буксата на дебитомера от колкото да я карам с закачен, щяло да свали значително разхода и да харчи с литър повече от нормалното, а колко е не зная нормален разхода за нея.. Помагайте , да откача ли буксата докато намеря здрав дебитомер и ще свали ли разхода

Харчи ми близо 20 градско-карам я малко -сутрин до работата -около 3 км и вечер обратнои евентуално още малко.
Казаха ми че по-добре да откача буксата на дебитомера от колкото да я карам с закачен, щяло да свали значително разхода и да харчи с литър повече от нормалното, а колко е не зная нормален разхода за нея.. Помагайте , да откача ли буксата докато намеря здрав дебитомер и ще свали ли разхода
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Oпределено при мен свърши работа
,карай спокойно и си вържи буксата далеч от перката и смени дебитомера при възможност
- jorove
- Потребител
-
Добре де тя без дебитомер не влиза ли в авариен режим . И като как не се усеща че е спънато муле щом с откачен дебитомер ставала кат мустанг па то всъщност е все още спънато магаре. Не мога си го обясня и даже често съм срещал колеги супер доволни от факта че хвръквала колицата и даже си карат без тая достатъчно скъпа част ( преполагам и ще да е важна тогава
, за изчисляване на нещо си
) и случаи повече от година че и още . Та идеята за аварийния режим е ква и никой не споменава колко като време е допустимо това положение за недопускане на необратими повреди по двг . Щот иначе излиза че без дебитомер много фърфи колата и даже в такъв случай може и без него дефакто.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Ми те хората са го измислили - счупи ти се дебитомера, извадиш му буксата да може да се прибереш, и после отиваш да си купиш нов. Който както иска да кара. Вярно е скъп, ама... е39 не е най-евтината кола за поддръжка. И на мен ми е интересно наистина ли без дебитомер върви толкова добре, че да се предпочита да се кара без него, вместо да се купи друг.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Когато дебитомера е развален, не отчита правилно преминаващия през него въздух, подава грешни данни към ДДЕ/ДМЕ и от там няма вървеж защото се бърка горивната смес. При откачен дебитомер колата не влиза в авариен режим, просто компа на колата така е настроен че си има заложени данни за въздуха и по тях работи мотора.
Колата не върви повече от колкото може, просто си върви добре.

Ivo_Borisov написа:Когато дебитомера е развален, не отчита правилно преминаващия през него въздух, подава грешни данни към ДДЕ/ДМЕ и от там няма вървеж защото се бърка горивната смес. При откачен дебитомер колата не влиза в авариен режим, просто компа на колата така е настроен че си има заложени данни за въздуха и по тях работи мотора.
Еми то тва е аварийния де .
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
vladobate написа:Еми то тва е аварийния де .
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Да не отварям нова тема,ще съм благодарен ако някой даде някакви снимки или линк в който да видя как се сваля дебитомер на Е39 ТДС,че карам с разкачен и да пробвам да го изчистя с спрей за дебитомери.Видях го къде се намира под капака....ама идея си нямам как да го измъкна оттам
Благодаря предварително !
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
sambeto написа:Да не отварям нова тема,ще съм благодарен ако някой даде някакви снимки или линк в който да видя как се сваля дебитомер на Е39 ТДС,че карам с разкачен и да пробвам да го изчистя с спрей за дебитомери.Видях го къде се намира под капака....ама идея си нямам как да го измъкна оттам![]()
Абе комши,чак сега те познах на снимката
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2