Проблем с ABS-а!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с ABS-а!
Привет колеги! Свети ми Абс-а...ходих на диагностика и ми казаха че има грешка " Brake Pedal Sensor "
Тръгнаха да ми роват по колата без да ме питат, направи ми лошо впечатление и си тръгнах! И така и не разбрах от къде идва проблема....
Оня ден се случи че не светна абс-а и работеше, но след следващото стартиране пак светна!

Оня ден се случи че не светна абс-а и работеше, но след следващото стартиране пак светна!

- AcTePuKc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
- Мечтае да кара: e60 M5
Re: Проблем с ABS-а!
колега на самото серво има един датчик ,които казва кога е натиснат педала на спирачката и кога не е.точно от там ти идва проблема.смени го и ще се оправи.моя съвет е да потърсиш читав втора употреба,защото нов е много скъп.
Не всяка кола има такъв датчик. Ако диагностиката е читава значи проблемен е датчика за стоп светлините, който се намина на самия педал на спирачките.AcTePuKc написа:колега на самото серво има един датчик ,които казва кога е натиснат педала на спирачката и кога не е.точно от там ти идва проблема.смени го и ще се оправи.моя съвет е да потърсиш читав втора употреба,защото нов е много скъп.
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
За датчика на сервото имаше и тема как се ремонтира май...
И на мен май там ми е проблема с АБС-а.Пробвах веднъж да го свалям, но не можах.
И на мен май там ми е проблема с АБС-а.Пробвах веднъж да го свалям, но не можах.
sa_hellrot написа:За датчика на сервото имаше и тема как се ремонтира май...
Явно, си има чалъм... като го оправя ще пиша какво и как

Проблема е оправен, след смяната на датчика на сервото! Благодарности на колегата Астерикс! И най-вече на Beglecca! 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
Браво , но що не кажеш поне как го свали - трудно ли е ...??
И защо не пробваш да го отвориш да видиш къде е проблема и дали не може да се поправи?
И защо не пробваш да го отвориш да видиш къде е проблема и дали не може да се поправи?
sa_hellrot написа:Браво , но що не кажеш поне как го свали - трудно ли е ...??
Привет колега, прочети какво е написал марто7067

marto7067 написа:sa_hellrot написа:batmitko.1 написа:Колега и аз имах подобен проблем ходене по маките е да знаеш,сега при мен излезна датчика на аbs които е на серво апарата.Някой нямат такъв датчик някои не тогава тарси проблем в стоп машинката.Самия датчик който е на сервото има определени степенни импулси които подава кам компа,ако тези показатели не са вярни както се получава при прецакан датчик компа се шашка и изолира тези показатели и саответно лампата на абц светва.Така беше при мен пожелавам ти успех.Поздрави![]()
![]()
![]()
И мен ме съмнява този датчик на мойта кола ( АБС-а светва ), обаче не можах да го сваля.
Колега,вгледай се внимателно в основата на датчика(страната откъм сервоапарата )има едно метално телче-играе ролята на зегерка-подхвани го и го издърпай нагоре за да излезне от канала, изключи буксата и го плъзни назад по тялото на датчика докъто излезе.
Внимавай!!!След като махнеш това телче-датчика е готов да се извади назад-в сервоусилвателя има вакуум,който ще те затрудни малко при изваждането,дърпай лекичко и освобождавай вакуума постепенно-при рязко освобождаване има едно уплътнение което апарата можа да "всмуче" и после става гадно-дано да съм бил полезен!!!
Full respect!
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=855807
Ето намерих тва, дето съм го чел преди..
Човека си ги е ремонтирал май..., и как се разбира евентуално, друг датчик(втора употреба)
дали работи?
Ето намерих тва, дето съм го чел преди..

Човека си ги е ремонтирал май..., и как се разбира евентуално, друг датчик(втора употреба)
дали работи?
sa_hellrot написа:http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=855807
Ето намерих тва, дето съм го чел преди..![]()
дали работи?
На мен ми казаха че не можело да се ремонтира...а и не съм навътре с нещата толкова. ти защо не пробва да го оправиш?
От кола с изправен абс, но сигурното си остава слагаш и виждаш дали работи!

Последна промяна Savy на 04 Мар 2013, 3:53, променена общо 1 път
И при мен светна проклетата лампа.Колата не беше в движение няколко месеца, подкарах я и всичко си беше ок.Докато не реших да сменя акумулатора, от тогава лампата си свети.
Странното е, че при мен няма такъв датчик на сервото.А другите датчици от къде мога да ги замеря най лесно?
Странното е, че при мен няма такъв датчик на сервото.А другите датчици от къде мога да ги замеря най лесно?
jy написа:И при мен светна проклетата лампа.Колата не беше в движение няколко месеца, подкарах я и всичко си беше ок.Докато не реших да сменя акумулатора, от тогава лампата си свети.
Пробвай да махнеш клемите за 5 мин....ако не се оправи, директно отивай на читава диагностика ще си спестиш време и нерви

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Savy написа:jy написа:И при мен светна проклетата лампа.Колата не беше в движение няколко месеца, подкарах я и всичко си беше ок.Докато не реших да сменя акумулатора, от тогава лампата си свети.
Пробвай да махнеш клемите за 5 мин....ако не се оправи, директно отивай на читава диагностика ще си спестиш време и нерви
Ако я прочете диагностиката,че историята познава не малко случаи... Твоя АБС е по-нов,за това нямаш тоя датчик (по мои наблюдения). Вдигни колелетата и провери буксите,почисти венците и самите датчици,на предните бърках с клечка за зъби да чистя мръсотията...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Да не пускам друга тема,така и така се е стигнало до сваляне на датчици в тая,да попитам има ли някакъв чалъм за сваляне на датчика от шенкела ,без да се чупи
Няколко пъти съм се пробвал ,като разбира се развивам болта с шестограмна глвала,който уж го държи ,но няма избиване на това животно и не смея да напъвам,а искам да го изчистя,щото при четене на диагностика ми се отчита проблем в единия датчик и лятото ми светваше лампата периодично ,като се оправяше с гасене на колата и след това няма проблем.От 2 месеца не е светила и АБС-а си работи (да чукна на дърво).

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2