Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Колега @harko77, няма смисъл да правиш този опит, мислех че след толкова ЛС-та си разбрал къде най вероятно е проблема на печката ти. Като запали печката тя започва да грее антифриза, обаче като няма какво да го развърти тя пегрява и се самоизключва. Важно е преди това да си оставил управлението на климатроника на ауто 

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
Lacho написа:Колега @harko77, няма смисъл да правиш този опит, мислех че след толкова ЛС-та си разбрал къде най вероятно е проблема на печката ти. Като запали печката тя започва да грее антифриза, обаче като няма какво да го развърти тя пегрява и се самоизключва. Важно е преди това да си оставил управлението на климатроника на ауто
Абе прав си ама аз съм си дебела глава

- kokaleskin
- Потребител
-
мойта трьгва ама не духа топло някой има ли мнение?530d 

- harko77
- кандидат ентусиаст
-
kokaleskin написа:мойта трьгва ама не духа топло някой има ли мнение?530d
Прочети цялата тема все ще измислиш нещо

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Печката би трябвало да тръгва при под 5 градуса, какви са тия 16? Когато печката тръгне, минава известно време преди да задуха топло. И първо духа на джама и в краката, след като температурата мине синята зона, тръгва от духалките на таблото.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
При колегата harko77 печката тръгва, започва да духа топло но работи на етапи. Гледаме я на инпата, температурата в печката стига около 90 градуса и спира, включва се охлаждането, темп пада до към 60 и печката пак се включва и пак същия цикъл. При него явно помпата няма дебит да завърти водата достатъчно и печката усеща като прегряване тия етапи. Предполагам че просто помпата е износена и е за смяна. А ако се пусне и мотора, печката си загрява и работи добре, темп в нея е почти еднаква с тази на мотора и работи коректно.

- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Колеги, имам една демонтирана от кола печка. Има ли начин да проверя дали циркулационната помпа работи без да я монтирам на кола?
- harko77
- кандидат ентусиаст
-
xcalibur написа:Колеги, имам една демонтирана от кола печка. Има ли начин да проверя дали циркулационната помпа работи без да я монтирам на кола?
Предполагам има като я потопиш в лигена и с пръста да я спираш леко може и да стане

Ако не ти се занимава мога да я пробвам на мойта кола дали работи
- tonilom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d "99
- Мечтае да кара: X6
При мен печката тръгва и работи нормално,Проблема е ,че при нормално загрял мотор след като печката се е изключила,ако загася колата и след малко пак запаля печката тръгва отново а по борда температурата на мотора е около 85 градуса.Какъв ли е проблема?Нещо много и се работи на мойта печка.
- harko77
- кандидат ентусиаст
-
tonilom написа:При мен печката тръгва и работи нормално,Проблема е ,че при нормално загрял мотор след като печката се е изключила,ако загася колата и след малко пак запаля печката тръгва отново а по борда температурата на мотора е около 85 градуса.Какъв ли е проблема?Нещо много и се работи на мойта печка.
Ето и първото оплакване от работеща печка някой датчик ще е най вероятно няма ли кой да ти я прочете
- tonilom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d "99
- Мечтае да кара: X6
Имам Карсофт но с него нестава.Като ми се отвори път до София ще търся някой колега от форума за помощ.
- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
Аз искам да попитам, днес си отворих подкалника кадето ми е печката и откачих келмите изолирах ги добре, на женските клеми слойих една торбичка и малко болкит да не влизат боклуци, та изкам да попитам дали ще има някакъв проблем направих операцията защото отварям вратата печката почва да бучи, отключвам колата пак се включва един вид каквото направя все се пуска и ми точки от акомулатора, тя и без това печката не работи мисля.
- kiler_4o
- Потребител
-
- Кара: Е38 730iA V8, RIP E39 528iA
Колеги, изчетох първите 10 страници и не можах да намеря отговор на въпроса си (на 10та имаше нещо като подсказка, но не и отговор...)
А именно - заглавието на темата: "Как да ползвам печката, ако имам разбира се" :
От всичките тези изчетени мнения - в нито 1 не пишеше как точно се използва печката...
Не съм сигурен дали имам, но в навигацията има Aux Ventilation - предположих, че това е печката...
вътре има Timer 1, Timer 2 и не помня как се водеше, но ръчно включване (което включи директно духалката в колата, предполагам и още нещо)...
Всяка сутрин си настройвам таймера за половин час преди да сляза и като сляза колата е размразена... но вътре е студено... определено колата за 2-3 минути отлепя от синята зона, което ме навежда на мисълта, че има някаква печка, нооо не знам изобщо какво точно настройвам с 2та таймера и ще се радвам да помогнете...
Та какво точно прави Timer 1 и какво прави Timer 2?
За утре сутринта съм ги настроил с 15 минути разлика, просто за експеримента... вчера си настроих пък само timer 1 и пак беше размразена, а другата ми кола до бмв-то беше все едно изкарана от фризера
Благодаря за помощта!
С Поздрави,
Крум
А именно - заглавието на темата: "Как да ползвам печката, ако имам разбира се" :
От всичките тези изчетени мнения - в нито 1 не пишеше как точно се използва печката...
Не съм сигурен дали имам, но в навигацията има Aux Ventilation - предположих, че това е печката...
вътре има Timer 1, Timer 2 и не помня как се водеше, но ръчно включване (което включи директно духалката в колата, предполагам и още нещо)...
Всяка сутрин си настройвам таймера за половин час преди да сляза и като сляза колата е размразена... но вътре е студено... определено колата за 2-3 минути отлепя от синята зона, което ме навежда на мисълта, че има някаква печка, нооо не знам изобщо какво точно настройвам с 2та таймера и ще се радвам да помогнете...
Та какво точно прави Timer 1 и какво прави Timer 2?
За утре сутринта съм ги настроил с 15 минути разлика, просто за експеримента... вчера си настроих пък само timer 1 и пак беше размразена, а другата ми кола до бмв-то беше все едно изкарана от фризера

Благодаря за помощта!
С Поздрави,
Крум
E38 730iA
Punto GT
Punto 1.2 8v
R.I.P. E39 528iA
Punto GT
Punto 1.2 8v
R.I.P. E39 528iA
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Колега, нямаш печка, "Aux Ventilation" е да ти обдуха купето просто, примерно лятно време ако колата ти стои на слънце и я напича здраво, нагласяш си таймера за определен час и ти обдухва вътре салона като му понижава температурата.
Ако имаш печка и е отключена, трябва да имаш меню "Aux Heating", но гледам че си с бензинова е39-ка, много малко вероятно е да имаш печка.
А "Timer 1" и "Timer 2" са две възможности за включване на вентилация/печка, единия го нагласяш за сутринта(08:30 ч.) преди да тръгнеш за работа, другия го нагласяш за вечерта(16:30 ч.) като си тръгваш за у дома, така имаш вечно проветрена или топла кола.
Колега, ако беше прочел книжката на автомобила, тези въпроси щяха да са излишни.
Ако имаш печка и е отключена, трябва да имаш меню "Aux Heating", но гледам че си с бензинова е39-ка, много малко вероятно е да имаш печка.
А "Timer 1" и "Timer 2" са две възможности за включване на вентилация/печка, единия го нагласяш за сутринта(08:30 ч.) преди да тръгнеш за работа, другия го нагласяш за вечерта(16:30 ч.) като си тръгваш за у дома, така имаш вечно проветрена или топла кола.
Колега, ако беше прочел книжката на автомобила, тези въпроси щяха да са излишни.
- kiler_4o
- Потребител
-
- Кара: Е38 730iA V8, RIP E39 528iA
Retrofit написа:Колега, нямаш печка, "Aux Ventilation" е да ти обдуха купето просто, примерно лятно време ако колата ти стои на слънце и я напича здраво, нагласяш си таймера за определен час и ти обдухва вътре салона като му понижава температурата.
Колега, нямам книжка... Ако имах - щях първо там да прочета. Видях няколко и съм ги дръпнал вече, но не съм стигнал до там още... все пак от 4 дни я имам.
Мерси в такъв случай, значи ще трябва все пак да слизам по-рано да я размразявам

E38 730iA
Punto GT
Punto 1.2 8v
R.I.P. E39 528iA
Punto GT
Punto 1.2 8v
R.I.P. E39 528iA