Бензин в маслото 318ис

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Бензин в маслото 318ис

Мнение от ~Мишо~ » 29 Ное 2011, 1:16

;) Мила,това на номер 6 ти е ДИСАта,и не е отговора на проблемите ти... В Русе има доста момчета които разбират,не знам защо си траят (да не би да имаш лош приятел? :mhihi: ) и не я погледнат тая кола. :dunno: За термостата... поне да беше сложила правилния.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 29 Ное 2011, 3:21

Аз продължавам да си мисля че в Русе Кар ще и решат проблема , а дори и да не могат ще се свържат с хората които ще могат. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is M42

Мнение от bmw-318 » 29 Ное 2011, 21:15

~Мишо~ написа:;) Мила,това на номер 6 ти е ДИСАта,и не е отговора на проблемите ти... В Русе има доста момчета които разбират,не знам защо си траят (да не би да имаш лош приятел? :mhihi: ) и не я погледнат тая кола. :dunno: За термостата... поне да беше сложила правилния.

:mhihi: Приятелят няма нищо общо. Оригиналния термостат на колата беше 88 градуса и за това сложих същия, разликата е много голяма. Искам да вмъкна нещо към всичко това. Майстора смени термостата и гарнитурата на капака на клапаните. Взех си колата, обаче работеше много зле,не беше онзи проблем, който има колата а нещо съвсем ново и лошо, прекъсваше и той каза, че като е откачал датчиците и може да са се натрупали грешки.. На другият ден отивам на работа и сутринта в гаража като я запалих прекъсваше, ужас! И както си стоя ми замириса на масло, отворих капака и какво да видя!!! Пуши!!! Извадих я от гаража от долу локва масло! По-най бързия начин отидох при майстора и се оказа, че е прищипал гарнитурата :censored: и тече масло и смуче въздух и за това и работеше по този начин! Сложи той друга гарнитура, този път Виктор Рейнц, този път както трябва. Видя маркуча на дисата и го закачи и него и от тогава колата си работи по-добре, но пак има колебание, но поне за сега не ми угасва в движение и пали нормално.
Може ли някой да каже нещо повече за ДИСА-та? И ми е чудно защо маркуча беше изолиран?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 29 Ное 2011, 22:35

Има доста писано за ДИСАта,трябва да пробваш и търсачката,да видиш как работи... ;)
:arrow: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 33deea4651
Тук пък какво става понякога с тая ДИСА... :mhihi:
:arrow: viewtopic.php?f=8&t=265573

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 29 Ное 2011, 23:13

~Мишо~ написа:Има доста писано за ДИСАта,трябва да пробваш и търсачката,да видиш как работи... ;)
:arrow: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 33deea4651
Тук пък какво става понякога с тая ДИСА... :mhihi:
:arrow: viewtopic.php?f=8&t=265573

Благодаря за отговора колега, но след всичко прочетено, особено от втория линк ми се струва, че в най-скоро веме ще посетя майстора, за да ми изолира отново маркуча на ДИСАта :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за Е36 тийм София

Мнение от blabla » 30 Ное 2011, 0:30

bmw-318 написа:Може ли някой да каже нещо повече за ДИСА-та? И ми е чудно защо маркуча беше изолиран?

Заради метана е бил изолиран .
Дисата има за цел да прехвърли от дългия път в колекторите към късия това се случва някаде около 4800 оборота.
Изображение
IS power !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Мнение от kiky_7 » 03 Дек 2011, 6:38

Е вече незнам какво се случва с тая кола, какво ли не и правих :banghead: .
1-во, като дръпна пръчката на маслото и ми мирише на безнин, самото масло е редко.
2-ро пуши от ауспуха бял пушек, харчи масло. Ходих на майстор, тои каза, че пуши защото тябва да се сменят гумичките на клапаните и, че тече от някакъв семеринг.
3-то, като я изръчкам на някой светофар и след малко като давам газ качва бързо оборотите, но колата не върви, мирише на феродо (сигурно от съединитела, защото ми отделя много от горе).
До колкото четох други теми в форума, ще трябва да сменям гумички на клапани, семеринг, сегменти и шлайф на глава :dunno:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 03 Дек 2011, 21:58

И аз вече не знам какво да правя,положението е същото и е много неприятно,просто нетърпимо. Другата седмица остана да пробвам с друг компютър. Още като купих колата преди вече 4 месеца смених сондата, обаче купих универсална и нещо ме притеснява това. Чета различни мнения за универсалните сонди. За това другата седмица слагам друг комп и друга оригинална сонда и ще пиша резултатите. :cry: Отново качвам този клип, моята кола има същите признаци на проблема + нестабилни обороти на празен ход http://www.youtube.com/watch?v=x4QWGqaa ... re=related
:cry: :cry: :cry:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Мнение от kiky_7 » 04 Дек 2011, 7:21

bmw-318 написа:И аз вече не знам какво да правя,положението е същото и е много неприятно,просто нетърпимо. Другата седмица остана да пробвам с друг компютър. Още като купих колата преди вече 4 месеца смених сондата, обаче купих универсална и нещо ме притеснява това. Чета различни мнения за универсалните сонди. За това другата седмица слагам друг комп и друга оригинална сонда и ще пиша резултатите. :cry: Отново качвам този клип, моята кола има същите признаци на проблема + нестабилни обороти на празен ход http://www.youtube.com/watch?v=x4QWGqaa ... re=related
:cry: :cry: :cry:

Най-добре направи диагностика, ако не пробвай с друга ламбда сонда и друг дебитомер и виж дали ще се оправи. Аз така направих, сложих дебитомер и продължаваше да прави така и накрая направих една диагностика и се оказа ламбда сонда :). Смених я 160лв. с работата БОШ :)
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 04 Дек 2011, 19:56

Колеги, положението започна да става нетърпимо! Преди малко направих един клип, искам да видите за какво става дума- http://www.youtube.com/watch?v=zB2QMDtKVEo Това го прави вече постоянно, моля ви дайте мнение какво е това чудо :cry: Ето и още един клип от днес http://www.youtube.com/watch?v=megQCaDk5Bo
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 04 Дек 2011, 20:43

Колежке,пиши на beco109 да я види тая кола... при мен това изгасване след първоначалното запалване се дължеше на запушен горивен филтър :mhihi: ,темата стана голяма и вече не помня какво е сменяно при теб... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 04 Дек 2011, 21:09

При мен е сменяно: горивен филтър,въздушен,ламбда сонда, дебитомер, стъпково моторче, датчик детонации, датчик топлинен, свещи,регулатор за бензина,чистене на дюзи,гарнитура на капака на клапаните.
Ето го проблема- http://www.youtube.com/watch?v=zB2QMDtK ... playnext=7
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 05 Дек 2011, 15:55

Да споделя моя личен опит с доколкото си спомням същият проблем. 318i M43
Колата тогава няколко дни даваше подобни симптоми, но непостоянно. Докато една вечер рязко се влоши, - помъчи се да задържи оборотите за по-малко от секунда, но загасваше веднага щом си махна крака от педала. 3-4 пъти така, и я оставих.

Първо си помислих: ламбда сондата - заминала е.
Но на място с фенерче, можех да погледна само гофрето... и - Еврика :mhihi: От горе беше здрво, но от долу беше яко нацепено, и дърпаше въздух.
Здраво го облепих с изолирбанд, колкото се може по-плътно и колата се оправи на мига.
На другия ден купих нов гофриран маркуч (63-65лв беше по спомен) и :ok: всичко заспа.

Трудно е да се види понякога цепка в гънките на гофрето още повече от трудновидимата страна и ако е само една...
Това беше при мен...
А, да - и като се свали гофрето се вижда още един по малък маркуч също гумен точно под колекторите се пада, не знам за какво е... :confused: може би за стъпкоовото моторче.. Можеш хубаво да огледаш / да огледат там ''майсторите''...
Знам, че има разлика между М43 и М42 но все пак... :dunno:

ПС: Детонационният датчик N2 колко пари беше? Нов / втора употреба..?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Мнение от s_kolev » 05 Дек 2011, 19:30

Sea Eagle написа:Да споделя моя личен опит с доколкото си спомням същият проблем. 318i M43
Колата тогава няколко дни даваше подобни симптоми, но непостоянно. Докато една вечер рязко се влоши, - помъчи се да задържи оборотите за по-малко от секунда, но загасваше веднага щом си махна крака от педала. 3-4 пъти така, и я оставих.

Първо си помислих: ламбда сондата - заминала е.
Но на място с фенерче, можех да погледна само гофрето... и - Еврика :mhihi: От горе беше здрво, но от долу беше яко нацепено, и дърпаше въздух.
Здраво го облепих с изолирбанд, колкото се може по-плътно и колата се оправи на мига.
На другия ден купих нов гофриран маркуч (63-65лв беше по спомен) и :ok: всичко заспа.

Трудно е да се види понякога цепка в гънките на гофрето още повече от трудновидимата страна и ако е само една...
Това беше при мен...
А, да - и като се свали гофрето се вижда още един по малък маркуч също гумен точно под колекторите се пада, не знам за какво е... :confused: може би за стъпкоовото моторче.. Можеш хубаво да огледаш / да огледат там ''майсторите''...
Знам, че има разлика между М43 и М42 но все пак... :dunno:

ПС: Детонационният датчик N2 колко пари беше? Нов / втора употреба..?

номенклатурен номер : 12141734580
Описание : СЕНЗОР ЗА БЕНЗИН
Ед.цена (с ДДС) : 154.02 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

дару обичат да надуват цените :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 05 Дек 2011, 22:39

Всичко това ме навежда отното към ламбда сондата.. Направих грешка, че сложих универсална и тези дни ще я сменя с оригинална http://www.youtube.com/watch?v=zB2QMDtKVEo
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36